News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Modric ξεπροβάλει το κεφάλι

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Ζιντάν και οι συμπαίκτες του τον θεωρούν ζωτικής σημασίας

Στη δύσκολη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Βαλένθια, έδωσε σημάδια ανάκαμψης. Φέτος δεν λάμπει όπως παλιά και οι συμπαίκτες του τον θεωρούν ζωτικής σημασίας για να κερδίσουν τους τίτλους που διακυβεύονται


Δεν είναι μια απλή σεζόν για τον παίκτη που έχει φωτίσει περισσότερο το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια. Η φυσική κατάσταση δεν έχει επιτρέψει στον Modric να φανεί τόσο όσο πριν, κάνοντας μέχρι στιγμής μια πολύ ακανόνιστη σεζόν. Ενάντια στη Βαλένθια, σε μια δύσκολη νίκη των λευκών, ο Κροάτης μέσος ξεπρόβαλε το κεφάλι, ήταν πιο τονισμένος απ’ότι σε προηγούμενες περιπτώσεις. Το ν’ανακτήσει την καλύτερη εκδοχή του είναι απαραίτητο για τον Ζιντάν, βασικό για την λευκή ομάδα, η οποία αυτή τη βδομάδα αρχίζει ν’αμφισβητεί απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης μια θέση στον τελικό του Champions League.

Ενάντια στην ομάδα του Voro δεν είχε μια εξαιρετική απόδοση, αλλά ο Λούκα έδειξε λεπτομέρειες που προσκαλούν να σκεφτούμε ότι έχει επιστρέψει όταν τον χρειάζονται περισσότερο οι συμπαίκτες του, όταν παίζονται πραγματικά οι τίτλοι. Πριν μήνες έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση απ’το αριστερό του γόνατο ενός θραύσματος επιγονατιδικού χόνδρου μετατραυματικής προέλευσης. Δεν βρέθηκε πάρα πολύ καιρό εκτός των αγωνιστικών χώρων, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτή η πάθηση τον έχει εμποδίσει. Επίσης, ορισμένα μυϊκά προβλήματα δεν του έχουν επιτρέψει να φτάσει αυτό το επίπεδο του παρελθόντος, το οποίο έχει τιμωρήσει την ομάδα πολλές φορές.

Φέτος ο Ζιντάν ήταν πολύ προσεκτικός με τον Modric. Του έχει δώσει ξεκούραση σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, προκειμένου να’χε τις απαραίτητες δυνάμεις για ν’αντιμετωπίσει τις σημαντικές αναμετρήσεις. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η δύναμη που έχει δείξει πάντα, δεν έχει εμφανιστεί σε όλο της το μεγαλείο προς το παρόν. Χθες φάνηκε κάποια πρόοδος στο παιχνίδι του Κροάτη. Ο Γάλλος προπονητής διαθέτει ένα βαθύ ρόστερ και με κλάση, αλλά έχει σαφές ότι δεν έχει κανέναν σαν τον Modric για να κάνει πιο λαμπερό κι αποτελεσματικό το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.


Παίκτης κλειδί για τον Simeone

Από τότε που προσγειώθηκε στην Ισπανία, τα ντέρμπι έπαψαν να’ναι ματς χωρίς ιστορία. Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούσε για μεγάλο διάστημα χωρίς ν’αναστατώνεται, σενάριο που άλλαξε με την προσγείωση του Simeone στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο Champions League οι λευκοί έχουν θριαμβεύσει τα τελευταία χρόνια, με δύο μοιραίους τελικούς για τους rojiblancos. Ο Αργεντινός προπονητής, όπως κι ο λευκός ομόλογός του, έχει πολλούς μηχανισμούς που επιτρέπουν τον αποκλεισμό του μεγάλου εχθρού, ξεκινώντας μ’έναν Modric τον οποίο θεωρεί πάντα ζωτικής σημασίας στο madridista παιχνίδι. «Είναι αυτός που συνδυάζει την επιθετική κι αμυντική ισορροπία της Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε ο Cholo πριν καιρό. Το να ξεράνει τον Modric είναι θεμελιώδες για τον Αργεντινό.

Αυτό που σκέφτονται και οι δύο προπονητές, με μια διπλή αναμέτρηση υψηλής τάσης ενόψει, είναι κοινό μέσα στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Για τους συμπαίκτες του, ο Modric δεν είναι ένας ακόμη εντός του γκρουπ. Οι συνάδελφοί του τον θεωρούν πάντα θεμελιώδη, περισσότερο τώρα που για να φτάσουν σ’έναν ακόμα τελικό του Champions League πρέπει να γκρεμίσουν ένα τέτοιον ισχυρό κολοσσό όπως η Atleti. Σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας απ’τους πιο αγαπητούς τύπους στα madridista αποδυτήρια, πάντα μ’ένα χαμόγελο στο στόμα, αλλά πολύ περισσότερο, αν είναι δυνατόν, ως παίκτης. Τη στιγμή της αλήθειας τον θεωρούν όλοι απαραίτητο. «Όταν αποσυρθεί θα κλάψουμε όλοι», είπε πρόσφατα ο Pedja Mijatovic, σε μια συνέντευξη στο κροατικό μέσο «24sata». Η Μαδρίτη κλαίει όταν το επίπεδο του δεν είναι το καλύτερο.

Μετά την αγωνιώδη νίκη εναντίον της Βαλένθια, ο Luka Modric παραδέχτηκε ότι τώρα πρόκειται για «νίκη όπως να’ναι» στα παιχνίδια. Τόνισε ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε πολύ καλά μετά το γκολ του Parejo, συμπεριφερθήκαμε ως μια ομάδα και γι 'αυτό κερδίσαμε». Εξίσου δύσκολη θα’ναι, σίγουρα, η διπλή αναμέτρηση εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Πάντα είναι περίπλοκοι οι αγώνες που παίζουμε εναντίον τους και δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό αυτή τη φορά», ανέδειξε ο ταλαντούχος μέσος. «Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Μπερναμπέου ενόψει του επαναληπτικού», τόνισε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.