News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Ο Theo Hernández είναι ένας ταύρος, ένα θαύμα»

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Του Alonso Castilla

Η άποψη του τεχνικού που έζησε την έκρηξή του

Ο Víctor Afonso, προπονητής της Atlético B την περασμένη σεζόν, είδε ζωντανά πώς ήταν η μετάβαση του Theo απ’το ποδόσφαιρο της cantera στο επαγγελματικό. «Είναι ένας ταύρος» συνοψίζει ο canario τεχνικός


«Θα με εξέπλησσε να υπέγραφε για την Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά στο rojiblanco παρελθόν του. Ελπίζω να παραμείνει υπό τις εντολές του Simeone». Το επαναλαμβάνει πάνω από μία φορά ο προπονητής που έζησε το άλμα του Theo Hernández απ’το ποδόσφαιρο της cantera στο επαγγελματικό, τουλάχιστον όταν άρχισε να ανταγωνίζεται με μεγαλύτερους παίκτες στην Tercera División. Ήταν την περασμένη σεζόν, όταν προμηνύονταν ήδη ο τυφώνας που θα ξέσπαγε με τον καιρό, όταν ο στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα ακόμα βήμα στην εκπαίδευσή του υπό τις εντολές του Víctor Afonso, τότε προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης Β. Ο canario εκπαιδευτής κατανόησε πολύ σύντομα ότι ο Γάλλος δεν ήταν ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, αλλά ένας με όλες τις συνθήκες για να λάμψει στην ελίτ νωρίτερα παρά αργότερα, όπως και συνέβη.

Στην συζήτηση με την El Confidencial, ο Víctor Afonso θυμίζει το περασμένο έτος. Μπόρεσε να βάλει τον Theo μόλις σε 12 παιχνίδια. Ακόμα στην κατηγορία Juvenil, έπαιζε στο Youth League, προπονούνταν πολλές φορές με την πρώτη ομάδα και το πολυάσχολο πρόγραμμά του ολοκληρώνονταν με τις κλήσεις της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF). «Θα θέλαμε να’χε παίξει περισσότερο με την θυγατρική ομάδα», παραδέχεται ο στρατηγός, ο οποίος δεν μπόρεσε να σφραγίσει την άνοδο στην Segunda B. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που είχε υπό τις εντολές του τον ισχυρό αριστερό μπακ, έλαμψαν τέλεια αυτές οι ιδιότητες που τον έχουν τοποθετήσει κάτω απ’την ακτίνα δράσης της Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι ένας ταύρος», συνοψίζει, υπογραμμίζοντας «την δύναμή του, τη θαυμάσια σωματική του κατάσταση».

Ο canario προπονητής μιλά για ένα «ντροπαλό αγόρι, σιωπηλό, αλλά ακριβώς το αντίθετο στο γήπεδο, όπου επέδειξε πάντα μια μεγάλη προσωπικότητα». Σε κάποια περίπτωση τον τοποθέτησαν μερικά μέτρα πιο μπροστά, αλλά ο πρώην επικεφαλής του Theo τονίζει ότι «λάμπει περισσότερο ως μπακ λόγω της τεράστιας φυσικής του κατάστασης. Σ’αυτήν την περιοχή ξεχωρίζει περισσότερο επειδή έχει περισσότερο γήπεδο για να τρέξει, περισσότερο χώρο, επιβάλλοντας τελικά τη δύναμή του». Επίσης, σημειώνει: «Μου θύμιζε τον Vitolo, τον οποίο προπόνησα στα χαμηλότερα τμήματα, υπό την έννοια ότι και οι δύο κοιτάνε μπροστά με μεγάλη αποφασιστικότητα». «Επιμένω, πάει προς τα μπροστά σαν ταύρος», τονίζει.


Η αμυντική πλευρά

Ναι, έπρεπε να δουλέψει σκληρά, με το επιτελείο του, στην αμυντική πλευρά. «Έπρεπε να επιμείνουμε πολύ με συγκεκριμένες έννοιες υπό αυτή την έννοια, καθώς πρόκειται για έναν μπακ μ’έναν πολύ ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό», τονίζει, αλλά βλέποντας την εξέλιξή του στην Αλαβές, κλαμπ στο οποίο ο Theo Hernández έχει κάνει το ντεμπούτο του στην Primera División, θεωρεί ότι «έχει βελτιωθεί πολύ. Δεν μ’έχει εκπλήξει η έκρηξή του, αλλά το που έχει συμβεί, σε μια νεοφώτιστη ομάδα και μ’ένα σαφές σενάριο για να μείνει στην κατηγορία. Για παράδειγμα θα μ’είχε παραξενέψει λιγότερο το να’χει παίξει στην Λας Πάλμας, μια ομάδα που ποντάρει στην κατοχή της μπάλας». Αλλά υποδεικνύει ότι «περιβαλλόμενος από έμπειρους παίκτες όταν αμύνεται, είναι φυσιολογικό να’χει βελτιωθεί στην άμυνα».

«Το μυρίζεις, ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Φτάνει το 90ο λεπτό κι ο Theo φαίνεται να’ναι στο 10ο», λέει ο Afonso. «Λόγω συνθηκών, ήταν σαφές ότι αυτή η στιγμή θα’ρχονταν», υποστηρίζει. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο μικρός των αδελφών Hernández; Ο πρώην προπονητής του δεν έχει αμφιβολίες: «Έχει μπροστά του ένα πολύ μακρύ ταξίδι, αλλά επιμένω ότι ελπίζω να μείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Θα’ταν σκληρό να διασχίσει τη λίμνη για να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης». «Υπάρχουν ζητήματα μεγάλου βάρους για να ποντάρω για την παραμονή του», λέει ο Βίκτορ, ο οποίος παραθέτει μερικά: «Έχει μεγαλώσει στην Atleti, έχει χρόνια συνδεδεμένος με τον σύλλογο, ο αδελφός του παίζει στην πρώτη ομάδα ... Έχω σαφές ότι ο Cholo θα’ταν ευτυχής να’χει τον Theo υπό τις εντολές του».


Η Γιουβέντους

Τον βλέπει «να θριαμβεύει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή σ’οποιαδήποτε άλλη ομάδα», διαβεβαιώνει, αλλά δεν διστάζει ούτε μια στιγμή να υποστηρίξει ότι «θα το έκανε σίγουρα υπό τις εντολές του Simeone στην Ατλέτικο». Ο Víctor Afonso θεωρεί ότι ο «Theo ξεχωρίζει περισσότερο σε επιθετικές ομάδες, γιατί σ’αυτή την πτυχή είναι ένας θεαματικός παίκτης, αλλά θα προκαλέσει πολλή συζήτηση όπου κι αν είναι». Με συντριπτική «θρασύτητα», λέει, επίσης, «τον βλέπω πνευματικά προετοιμασμένο να φανεί σ’οποιαδήποτε ομάδα. Από μακριά, επιπλέον, τον βλέπω θερμότερο στο γήπεδο, είναι έτοιμος για όλα». Στο εξωτερικό το είχαν επίσης ξεκάθαρο εδώ κι αρκετό καιρό κι ο πρώην προπονητής της rojiblanco θυγατρικής υπενθυμίζει ότι στην εποχή του στο club του Manzanares «συζητιόνταν η Γιουβέντους» πολύ συχνά.

Ο Gareth Bale, σήμερα παγκόσμιος αστέρας, ξεκίνησε στην ίδια περιοχή που λάμπει σήμερα ο Hernández. «Μου θυμίζει τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στο επιθετικό πλάνο, επίσης και επειδή έχει καταπληκτικές σωματικές συνθήκες, αν κι όταν επιτίθεται, ο Μπέιλ έχει περισσότερους πόρους», αναλύει. Φυσιολογικό να’ναι σήμερα ο Theo αστρικός πρωταγωνιστής σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. «Στην Ατλέτικο φαίνονταν να’ρχεται αυτό, ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να εκραγεί όπως το έχει κάνει», θυμάται. Πειθαρχημένος και πάντα προσεκτικός, κάπως μαγκωμένος, περισσότερο λόγω νεότητας παρά για κάτι άλλο, ο Afonso έπρεπε να τον βοηθήσει: «Θυμάμαι ότι του έλεγα: "'Tío, συγκεντρώσου και κοίτα τον αδελφό σου, που είναι ένας «εκρηκτικός»'... Και σήμερα είναι ήδη πιο ψημένος". Σιωπά για λίγο και επιμένει για να καταλήξει: «Αν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι οπαδοί δεν θα το καταλάβουν. Θα’ναι πολύ σκληρό για τους οπαδούς». Φαίνεται ότι αυτός θα’ναι ο προορισμός του Theo αν η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.