News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Raúl, εκλογικό όπλο του Florentino για εκλογές που δεν γίνονται ποτέ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Εάν κάποιος, από αυτούς που σκέφτονται να προκαλέσουν τον Florentino στις εκλογές του Ιουνίου, σκέφτονταν να’χει ως εκλογικό όπλο τον Ραούλ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε πιο γρήγορος


Αν επιβεβαιωθεί η είδηση ​​της περασμένης εβδομάδας (κανένα απ’τα μέρη δεν το’χει κάνει) η επιστροφή του Ραούλ στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο ως εκλογικό κλειδί. Επιπλέον, θα γίνονταν κατανοητό μόνο ότι έχει αποδεχθεί την προσφορά του Florentino Pérez, αν αυτή είναι οικονομικά ακαταμάχητη (στην Laliga, είναι μακράν ο υψηλότερα αμειβόμενος πρεσβευτής). Η χημεία μεταξύ του επιθετικού απ’το San Cristóbal de los Ángeles και του προέδρου της ACS είναι πολύ λίγη. Δεν υπήρξε ποτέ «αίσθημα», γιατί ο πρόεδρος είχε δύο στόχους από τότε που ήρθε στην προεδρία το 2000: ο ένας ο Κασίγιας κι ο άλλος ο Ραούλ. Χρειάστηκε χρόνο, αλλά κατέληξε να τους πάρει τα κεφάλια. Όπως και τώρα φιλοδοξεί να’ναι αυτός που θα επιτρέψει την επιστροφή τους στη Μαδρίτη, όπως στην περίπτωση του Ραούλ. Γιατί θα επιστρέψει; Ποια θέση θα καταλάβει; Δεν έχει σημασία, το γεγονός είναι ότι Florentino θα του επιτρέψει να επιστρέψει και ήδη έχει διαρρεύσει ότι επιστρέφει υπό το χέρι του, σε περίπτωση που κάποιο τολμηρό μέλος αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Μαδρίτης και πλέον δεν μπορεί να’χει αυτό το εκλογικό όπλο.

Τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης είναι, θεωρητικά, οι ιδιοκτήτες του κλαμπ και μπορούν να εκλέξουν το διοικητικό τους συμβούλιο και τον πρόεδρό τους. Για τον ερχόμενο Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο κλαμπ της Concha Espina. Αλλά στην πραγματικότητα στη Μαδρίτη δεν γίνονται σχεδόν ποτέ εκλογές (στα τελευταία 17 χρόνια, μόνο το 2000 και το 2006: οι υπόλοιπες δεν έχουν πραγματοποιηθεί, επειδή υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος και πρόεδρος ανακηρύχθηκε ο Florentino), επειδή με τον Florentino Pérez υποψήφιο δεν παρουσιάζεται κανένα άλλο μέλος για ν’αμφισβητήσει μια πολυθρόνα που έφερε στα μέτρα του τροποποιώντας το καταστατικό του συλλόγου, αυξάνοντας την απαραίτητη παλαιότητα για υποψηφιότητα,απ’τα 10 στα 20 έτη, επιπλέον με το να υποχρεώσει την έγκριση ενός ποσού προσιτού σε πολύ λίγους θνητούς, madridistas ή μη, εκτός από σεΐχηδες ή δισεκατομμυριούχους όπως ο ίδιος ο Florentino. Ήταν μια καταστατική τροποποίηση που έγινε ειδικά για να μην θέσει υποψηφιότητα ο Vicente Boluda, ο πρόεδρος ο οποίος διεύθυνε εκείνη την εξαιρετικά υποδειγματική συνέλευση του 2009 και ηγήθηκε της μετάβασης μεταξύ του εκδιωγμένου Καλντερόν και της επιστροφής του Florentino στην εξουσία.


Πριν απ’τις (μη) εκλογές του 2013 και του 2017, υπήρξε η εικασία με τη δυνατότητα της εμφάνισης κάποιου υποψηφίου με την απαραίτητη οικονομική φερεγγυότητα και παλαιότητα, αλλά τελικά δεν τόλμησε κανείς, απ’τη στιγμή που αρχίζει να λειτουργεί η μηχανή και βγαίνουν απ’τη μέση για μην έχουν προβλήματα. Για τις φετινές εκλογές, φαίνεται επίσης ότι δύο επιχειρηματίες κι ένας τραπεζίτης μπορεί να προετοιμάζουν την υποψηφιότητά τους, αλλά αν σκέφτονταν να’χουν τον Raúl ως εκλογικό όπλο, ο Florentino τους το αφαίρεσε ήδη, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπογράψει οποιονδήποτε που θα μπορούσε να’χει εκλογική έλξη μεταξύ των μελών, όπως θα’ταν η περίπτωση του μεγάλου ειδώλου Fernando Redondo (αυτός ναι, δεν θα επέστρεφε στη Μαδρίτη υπό το χέρι του Florentino).


Αν τελικά θα υπήρχε κάποιος υποψήφιος που θα τολμούσε να αμφισβητήσει την προεδρία απ’τον Florentino, η εκλογική μάχη θα’ταν συναρπαστική. Εάν δεν υπάρξει άλλος υποψήφιος, ο Florentino είχε την ικανότητα να πείσει τον Raúl να επιστρέψει υπό το χέρι του (αν επιβεβαιωθεί η είδηση, που είναι πολύ δύσκολο να την κατανοήσεις γνωρίζοντας τη σχέση των δύο προσώπων, εκτός κι αν συμφωνήθηκε γραπτώς όταν πήγε στην Schalke 04), σε περίπτωση που εμφανιστεί ένας εκλογικός αντίπαλος, ο πρόεδρος της ACS θα’ταν ικανός ν’ανακτήσει μέχρι και τη θέση του αθλητικού διευθυντή για να υπογράψει τον Pedja Mijatovic, ο οποίος εκτός του ότι είναι ο ήρωας του έβδομου, τα πήγε πολύ καλά ως επικεφαλής της αθλητικής διαχείρισης μεταξύ 2006 και 2009. Ή ο αθλητικός διευθυντής θα’ταν ο Ραούλ; Ποια θέση θα καταλάβει ο Ραούλ; Δεν έχει σημασία. Ποιος νοιάζεται! Το θέμα είναι ότι επιστρέφει υπό το χέρι του Florentino (πάντα εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση ​​της εβδομάδας, φυσικά). Επειδή είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς, αλλά πολύ, ότι ο Ραούλ επιστρέφει στη Μαδρίτη υπό το χέρι του Florentino.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.