News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το derbi του Florentino και του Gil: η παντομίμα του συμφώνου μη επίθεσης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Του Antonio Sanz

Υπάρχει μια συμφωνία σεβασμού, όχι γραπτή, μεταξύ των δύο οντοτήτων. Όμως αυτό το σύμφωνο μη επίθεσης δεν παύει να’ναι μια φάρσα που δεν πιστεύει κανείς. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο Theo Hernández
 


Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια απ’το τελευταίο τετ α τετ δυσαρέσκειας μεταξύ Florentino Pérez και Miguel Ángel Gil Marín. Σ’ένα γεύμα πριν από προηγούμενο ντέρμπι που ήρθε ισόπαλο, οι δύο ηγέτες ενεπλάκησαν σε μια συζήτηση που κατέληξε με τον madridista να σηκώνεται απ’το τραπέζι. Ούτε καν το επιδόρπιο δεν πήρε. Ούτε αυτός ούτε τα στελέχη του, τους οποίους ανάγκασε επιτακτικά να εγκαταλείψουν την αίθουσα. Αμφέβαλε ακόμα και για το αν στη συνέχεια θα πήγαινε στο γήπεδο, κάτι που απέκλεισε κατανοώντας ότι το αίμα δεν θα’πρεπε να φτάσει στο ποτάμι... του Manzanares.Ο λόγος της διαφωνίας ήταν η κατανομή των χρημάτων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχε εγκρίνει η LFP. Η Atleti, η οποία κατέχει μια αντιπροεδρία,υπερασπίστηκε τη μέθοδο. Η Μαδρίτη, αντιμέτωπη εδώ κι αρκετό καιρό με την προεδρία, επέκρινε το μοντέλο. Ο θυμός του λευκού ηγέτη διείσδυσε μεταξύ των στελεχών και των δύο συλλόγων, αλλά αντιλήφθηκαν: κανείς δεν μιλούσε για το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι, ως εκ τούτου, ούτε ομαλές ούτε βέλτιστες οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων της πρωτεύουσας. Είναι αλήθεια ότι έχουν αμοιβαίο σεβασμό, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που θέτει τους κανόνες. Στην τελική, είναι η ισχυρή, είναι αυτή που προσπαθεί να καθηλώσει τους rojiblancos. Αν και τα τελευταία χρόνια η αθλητική ισότητα έχει αλλάξει την ειρηνική συνύπαρξη. Πλέον δεν κοιτάζεται με δυστροπία. Τώρα υπάρχει η υποψία ότι θα μπορούσε να βλάψει στο γήπεδο. Αν οικονομικά δεν υπάρχει άλλο χρώμα πέρα απ’το λευκό, όταν κυλάει η μπάλα η ομάδα του Simeone έχει καταφέρει να πάει ξεχνώντας την καθήλωση που για τόσα πολλά χρόνια σύνθλιψε τους rojiblancos. Τώρα, όμως, μια είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Marca» έχει αναστατώσει το οικοσύστημα. Η περισσότερο από πιθανή υπογραφή, αυτό το καλοκαίρι, ενός canterano έχει δείξει και πάλι ότι όταν ο ένας ενδιαφέρεται για κάτι του άλλου δεν υπάρχει σύμφωνο που θριαμβεύει. Υπάρχει μια συμφωνία σεβασμού, όχι γραπτή, μεταξύ των δύο οντοτήτων. Όμως, αυτό το σύμφωνο μη επίθεσης δεν παύει να’ναι μια φάρσα που δεν πιστεύει κανείς. Αν τελικά ο Theo Hernández πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Atleti θα μείνει με πρόσωπο από καουτσούκ. Αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ούτε η πρώτη προσπάθεια ούτε και θα’ναι η τελευταία.
 

Ο Sergio Agüero είναι, πριν έξι χρόνια, αυτός που ήταν πιο κοντά στο να βρεθεί στο Μπερναμπέου κατά την τελευταία δεκαετία. Πριν, διαπραγματεύτηκε για τον Forlan, αλλά την τελευταία στιγμή στο Calderón συνειδητοποίησαν ότι οι οπαδοί δεν θα κατανοούσαν ούτε την διαπραγμάτευση ούτε τη μεταγραφή. Η προτελευταία περίπτωση ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Η Atlético προσπάθησε ν’αποκτήσει τον Morata. Η Μαδρίτη απάντησε στην κλήση από ευγένεια, αλλά τελείωσε τη συνομιλία ζητώντας να ξεχαστεί. Ναι, ο Kun έφτασε να πιστεύει τον εαυτό του ντυμένο στα λευκά. Η πράξη της εξέγερσης του κόστισε την αλλαγή του προορισμού. Ο Αργεντινός, ο οποίος διατηρούσε μια σταθερή συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάστηκε να καταλήξει να αποδεχτεί την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι. Επιπλέον, πριν απ’το κλείσιμο της μεταγραφής, ζήτησε απ’την atlética ηγεσία να επανεξετάσει την επιχείρηση, καθώς αυτός ήταν πρόθυμος να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως για να μείνει στο σπίτι. Δεν υπήρξε καμία επιείκεια. Το αγόρι κατέληξε στην Αγγλία για λιγότερα χρήματα από ό, τι η ρήτρα που υπήρχε στη σύμβασή του. Αλλά ο Miguel Ángel Gil πέτυχε το δικό του: ο Agüero δεν κατέληξε στη Μαδρίτη.

Αν ο Kun είναι αυτός που βρέθηκε πιο κοντά, άλλοι έχουν επίσης παρατηρηθεί να μπαίνουν στον πειρασμό απ’την γειτονική ηγεσία. Falcao, Diego Costa ή Courtois άρεσαν πάντα στην Concha Espina. Τον Ουρουγουανό αμυντικό Giménez τον πρόσφεραν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο στόχος της απόκτησης του Griezmann παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, και μέχρι σήμερα, η Atleti έχει καταφέρει να κατευθύνει τον προορισμό των παικτών της. Αλλά έχει βρει την εξαίρεση ενός νεαρού αγοριού. Ο Theo Hernández, ο Γάλλος αριστερός μπακ, δανεικός τώρα στην Αλαβές, φαίνεται πρόθυμος να σπάσει μονομερώς τη δέσμευσή του με τους rojiblancos. Για 24 εκατομμύρια ευρώ θα εγκαταλείψει το σπίτι που ζει εδώ και χρόνια. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ψάχνει από καιρό έναν παίκτη για τη συγκεκριμένη περιοχή, τον καλωσορίζει χωρίς ντροπές. Τον Florentino δεν τον πειράζει να αθετήσει και πάλι τον λόγο του: να μην πληρώσει άλλη ρήτρα. Το αφεντικό έχει τονίσει ότι ο Φίγκο ήταν η πρώτη και η τελευταία. Αλλά μετά ήρθε αυτή του Sergio Ramos και τώρα σημαδεύει αυτή του Γάλλου.
 

Ο Theo Hernández αποτελούσε μέρος αυτού του ενδιαφέροντος συμφώνου μη επίθεσης που διατηρούν πράγματι οι δύο ίδιοι σύλλογοι για τους παίκτες της cantera. Εδώ δεν τους έρχεται καλά να το παρακάμπτουν για να μην ανεβάσουν αμοιβαία τους σχετικούς λογαριασμούς του ποδοσφαίρου βάσης. Αλλά μετά είναι μια άλλη ιστορία. Η Atleti, η οποία προσπαθεί εδώ και μήνες ν’ανανεώσει τον Γάλλο αμυντικό, μυρίζονταν ότι η καλή χρονιά που κάνει στη Βιτόρια θα μπορούσε να της φέρει άσχημες συνέπειες. Πριν απ’την αναχώρηση στην Αλαβές, κατάφερε να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο. Τότε ο Gil Μαρίν έπρεπε να αποφύγει τις προσπάθειες της Μάντσεστερ Σίτι. Το αγόρι επέκτεινε την δέσμευση και η ρήτρα πήγε απ’τα 3 στα 24 εκ. Ο παίκτης, τότε, έδειξε πίστη στο έμβλημα. Τώρα, το χτυπά εκεί που πονάει περισσότερο: με το να πάει στην αιώνια αντίπαλο.


Το ντέρμπι μεταξύ των δύο ηγετών θα παραμείνει χτυπημένο και οι σχέσεις θα συνεχίσουν ψυχρές, αλλά ούτε κι ανησυχεί υπερβολικά τα μέρη. Στα γραφεία της Concha Espina μιλούν για το σύμφωνο ως ένα ζήτημα σεβασμού, του να προειδοποιούν όταν αγγίζεται ένας παίκτης του γείτονα. Στα γραφεία του Manzanares κατανοείται ότι η Μαδρίτη έχει παίξει βρώμικα μ’αυτόν τον παίκτη. Ότι αυτοί, όταν έχουν πλησιάσει κάποιον ποδοσφαιριστή, το έχουν γνωστοποιήσει. Η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο οντότητες αποφεύγουν την εγκαρδιότητα όταν κάποιος τους ενδιαφέρει πραγματικά. Έτσι που αν ο Theo καταλήξει στο Μπερναμπέου θα’ναι αποκλειστικά για να εκπληρώσει μια προσωπική επιθυμία. Η Atleti θα προσπαθήσει να τορπιλίσει την φυγή όπως μπορεί. Αλλά να μην μας λένε άλλο για σύμφωνο, ποιο σύμφωνο; Να σταματήσουν πια μ’αυτό το αστείο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-813906908747714/

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.