News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Keylor στον Cristiano: έτσι ήταν η Liga των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Ο Πορτογάλος, για ακόμη μια φορά ο καλύτερος

Ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου για αυτή τη σεζόν έχει επιτευχθεί μετά τον αγώνα ενάντια στη Μάλαγα. Αυτές είναι οι βαθμολογίες όλων των μελών του ρόστερ


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει τον κύριο στόχο τη φετινή σεζόν. Ο αγώνας κατά της Μάλαγα έχει χρησιμεύσει για να πιστοποιήσει μια Liga Santander που ήταν σχεδόν μια έμμονη ιδέα για την λευκή οντότητα, η οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην Ευρώπη, αλλά δεν ήταν σε θέση να’ναι σταθερή στο ποδόσφαιρό της, το κλειδί για να πανηγυρίσει έναν τίτλο στο εθνικό πρωτάθλημα. Φέτος το’χει καταφέρει, χάρη σ’αυτούς τους 23 παίκτες. Αυτή ήταν η συμβολή του καθενός από αυτούς.

Keylor Navas (2.430 λεπτά, 31 γκολ κατά)

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έχει ζήσει στο μάτι του κυκλώνα για μεγάλο μέρος του έτους. Ξεκίνησε την σεζόν στις κερκίδες λόγω ενός τραυματισμού απ’το περσινό έτος κι όταν επέστρεψε, φάνηκε να’χε χάσει το επίπεδό του. Ήταν μήνες αμφιβολιών μέχρι που, επιτέλους, τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει και πάλι ο τερματοφύλακας ο οποίος έκανε μια θαυμάσια σεζόν μόλις ένα χρόνο πριν. Αυτό το καλό σερί δεν αφαιρεί το να πιστεύουν πολλοί ότι είναι απαραίτητο ν’αντικατασταθεί από άλλον τερματοφύλακα. Εξακολουθεί να’χει κάποια αιλουροειδή αντανακλαστικά κάτω απ’τα δοκάρια, αλλά τα προβλήματά του στην τοποθέτηση και στις εξόδους στον αέρα τον μετατρέπουν ακόμα και σ’ένα πρόβλημα τακτικής για την ομάδα. Αν είχε πάντα κάποιος εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αυτός ήταν ο Ζιντάν.

Βαθμολογία: 6

Kiko Casilla (990 λεπτά, 10 γκολ κατά)

Οι λόγοι μερίδας των οπαδών να παίζει ο Casilla, πιο νηφάλιος απ’τον Navas, δεν εισακούστηκαν ποτέ απ’τον πάγκο. Απ’την πρώτη μέρα ήξερε ότι ήταν αναπληρωματικός και υπό κανονικές συνθήκες έτσι επρόκειτο να’ταν όλη τη σεζόν. Αυτός ο ρόλος του απόλυτου αναπληρωματικού σημαδεύει την σεζόν του. Δεν έχει μπορέσει, ίσως από πείσμα του προπονητή, να εκτοπίσει τον άλλο τερματοφύλακα που, κατά τη διάρκεια του έτους είχε πολλές αμφιβολίες. Προσαρμόζεται καλά στο ρόλο του αναπληρωματικού κι όταν παίζει ανταποκρίνεται καλά, αν και δεν λάμπει επίσης ιδιαίτερα.

Βαθμολογία: 5

Sergio Ramos (2.489 λεπτά, επτά γκολ)

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει μ’αυτόν τον τίτλο, τον τέταρτό του στη Liga σε 12 χρόνια στα λευκά. Είναι ένας κάπως αντιφατικός παίκτης, ικανός όσο πολύ λίγοι για το καλύτερο και το χειρότερο. Τα γκολ του είναι πολλά για έναν στόπερ και σχεδόν πάντα καθοριστικά. Αν δεν είχε βάλει το γκολ στη Barcelona, η ομάδα δεν θα’χε σήμερα το πρωτάθλημα, κι αυτό το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για άλλα τόσα που σκόραρε όπως ενάντια σε Μπέτις και Deportivo. Η συμβολή του στην επίθεση είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, στην άμυνα κάποιες φορές τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Έχει τις ιδανικές συνθήκες για να’ναι ένας μεγάλος στόπερ, δεν τον καίει η μπάλα, είναι εντυπωσιακός στον αέρα, σωματικά είναι ένα θαύμα της φύσης ... Αλλά έχει επίσης κάποια τάση στο χαζό λάθος και στον αποπροσανατολισμό. Μετρώντας το ένα και το άλλο αντισταθμίζονται για να’ναι πάντα βασικός. Υπάρχει επίσης ένα επιπλέον σημείο στο ενεργητικό του: είναι ένας φυσικός ηγέτης που βοηθά στην καθοδήγηση της ομάδας.

Βαθμολογία: 7

Ραφαέλ Βαράν (1.927 λεπτά, ένα γκολ)

Ο Γάλλος στόπερ, ακόμα μόνο στα 24 του, θα’ναι το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγοι παίκτες έχουν καλύτερες σωματικές και ποδοσφαιρικές συνθήκες για τη θέση του, κι ο χρόνος θα τον βοηθήσει να εγκατασταθεί στη λευκή ομάδα. Για την ώρα, συνδυάζει λαμπρά παιχνίδια με πολλά άλλα στα οποία δεν έχει σταθεί με τη μπάλα, φτάνοντας στο σημείο να μετατραπεί σ’ένα πρόβλημα για την ομάδα του Ζιντάν. Ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπογραφή του -μια τεράστια επιτυχία του συλλόγου- έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ακόμη και σε εκείνες τις βραδιές που μοιάζει με ένα χυδαίο παίκτη.

Βαθμολογία: 5

Pepe (1.081 λεπτά, δύο γκολ)

Δεν είναι πλέον ο στόπερ που ήταν, η ηλικία δεν συγχωρεί κανέναν. Έχει παίξει λιγότερο από ό, τι σε άλλες σεζόν και μάλλον αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα. Σ’αυτά τα 10 χρόνια στα λευκά, έχουν φανεί σχεδόν τα πάντα στον Pepe, από έναν παίκτη αδύνατων τρόπων, σχεδόν ένας χασάπης, μέχρι έναν πολύ πιο χαλαρό κι ανέμελο τον τελευταίο καιρό, όταν κατάλαβε ότι το να’ναι ένας στόπερ δεν ήταν συνώνυμο του να’ναι ένα καβγατζής. Έχει όλα τα προσόντα για να’χει υπάρξει ένας βασικός παίκτης κατά την τελευταία λευκή δεκαετία, αδιαμφισβήτητος βασικός για μεγάλο χρονικό διάστημα κι ένας άνθρωπος που, σε γενικές γραμμές, αφήσει καλές αναμνήσεις στο Μπερναμπέου. Αυτή τη σεζόν, όταν συμμετείχε, τα πήγε καλά.

Βαθμολογία: 6


Nacho Fernández (2.301 λεπτά, δύο γκολ)

Η περίπτωση του Μαδριλένου είναι περίεργη, το περασμένο καλοκαίρι εξέταζε να φύγει ενώπιον της απουσίας ευκαιριών. Δεν του έχουν λείψει τη φετινή σεζόν, πρώτα λόγω της ευελιξίας του, και στη συνέχεια λόγω της υψηλής του απόδοσης όταν έχει παίξει, τόσο ως στόπερ όσο και στις δύο πλευρές. Ο Nacho δεν είναι ένας στόπερ όπως και οι υπόλοιποι, δεν έχει το ύψος ή τη σωματική ικανότητα των συμπαικτών του, αλλά αυτή την απουσία την αντισταθμίζει με ευφυΐα και ισορροπία. Είναι ένα παράδειγμα για κάθε canterano, η επιμονή που έδειξε σ’όλο το πρωτάθλημα είναι εξαιρετική κι έχει καταλήξει να’ναι ένα κομμάτι κλειδί στην ομάδα. Κανείς δεν το περίμενε, αλλά ήταν εκεί.

Βαθμολογία: 8

Dani Carvajal (2.014 λεπτά)

Αν κάποιος σκέφτηκε ότι μια φανταχτερή υπογραφή επρόκειτο να πάρει τη θέση απ’τον Carvajal, ήταν πολύ λάθος. Είναι ένας συγκλονιστικός παίκτης, καλός αμυντικός, καθοδηγείται καλά στην επίθεση, είναι σε θέση ν’ανοίγει το γήπεδο και κάνει λάθος λίγο, πολύ λίγο. Αυτός ο συνδυασμός των παραγόντων τον μετατρέπει σ’ένα καθοριστικό παίκτη στο ρόστερ. Ένα απ’τα πιο ξεχωριστά πράγματα του μπακ είναι ότι έχει έναν σχεδόν άπειρο κινητήρα που τον κάνει ν’ανεβαίνει και να κατεβαίνει με ευκολία για ολόκληρα παιχνίδια. Ο Ζιντάν δεν αμφιβάλει μαζί του, γνωρίζει ότι βάζοντάς τον στην αρχική ενδεκάδα, από’κεί δεν θα’ρθουν προβλήματα.

Βαθμολογία: 8

Marcelo (2.277 λεπτά, δύο γκολ)

Είναι πιθανότατα ο καλύτερος στον κόσμο στη θέση του κι ένας απ’τους πιο αποσταθεροποιητικούς σ’όλη την ομάδα. Αυτή η Μαδρίτη δεν είναι κατανοητή χωρίς να σκεφτόμαστε τον Marcelo, ένας παίκτης ικανός να βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού, που εμφανίζεται απ’την πλευρά και σεντράρει, με την επαρκή δημιουργικότητα για να πάει στο κέντρο της και να φαίνεται να’ναι ένας επιτελικός μέσος του υψηλότερου επιπέδου. Οι 10 ασίστ που έχει δώσει σ’αυτό το πρωτάθλημα είναι μια αντανάκλαση όλου αυτού. Ναι, είναι αλήθεια, στην άμυνα ίσως να μην έχει τόσο επίπεδο και υπάρχουν μέρες στις οποίες αυτό μετατρέπεται σ’ένα πρόβλημα. Αλλά βοηθά τόσο στην επίθεση, είναι τόσο διαφορετικός, που το αντισταθμίζει.

Βαθμολογία: 9

Danilo (1.488 λεπτά, ένα γκολ)

Τον βαραίνουν τόσο τα εκατομμύρια όσο και η περιορισμένη ικανότητά του να αμύνεται καλά. Στην επίθεση είναι κάπως καλύτερα, αλλά στην περίπτωσή του δεν αντισταθμίζει τις πολλές ελλείψεις που έχει στο δικό του χώρο. Όταν παίζει, που είναι μάλλον λίγο, θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες βοήθειες απ’τις συνηθισμένες, γιατί, ξεκάθαρα, τις χρειάζεται. Είχε τα καλύτερα παιχνίδια του στο τελευταίο τρίτο της σεζόν, αλλά δεν ήταν αρκετά για να βγάλουν απ’το madridismo μια ιδέα: είναι λίγος.

Βαθμολογία: 3

Coentrao (169 λεπτά)

Είναι σχεδόν ένα κωμικό διάλειμμα σε μια υπέροχη σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν χρησιμεύει γι’αυτή την ομάδα, τόσο επαγγελματικά όσο και ποδοσφαιρικά. Όταν παίζει, που είναι λίγο, δεν συνηθίζει να τα πάει καλά. Δεν είναι μόνο ότι είναι έτη φωτός μακριά απ’τον Marcelo, είναι ότι αν πρέπει να τον αντικαταστήσεις, μόνο ο Nacho αξίζει γι’αυτό.

Βαθμολογία: 0

Toni Kroos (2.500 λεπτά, τρία γκολ)

Ο Γερμανός είναι το σημείο ισορροπίας αυτής της ομάδας, που καταφέρνει να’ναι πολύ αξιόπιστος αμυντικά και λαμπερός επιθετικά. Στην υπηρεσία του είναι να βγάζει τη μπάλα, να βρίσκει τον Modric, να βοηθά στις πλευρές... ο σωματικός του τόνος τον έχει βοηθήσει να’ναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά τη φετινή σεζόν και η αξιοπιστία του είναι ακραία. Ο προπονητής τον εμπιστεύεται για να δομήσει όλα τ’άλλα κι ο Γερμανός αποδίδει με ευκολία. Είναι επίσης σημαντικός στις στημένες φάσεις, ένα απ’τα δυνατά σημεία αυτής της ομάδας.

Βαθμολογία: 9

Luka Modric (1.892 λεπτά, ένα γκολ)

Υπάρχουν πολύ λίγοι παίκτες στον κόσμο όπως ο Κροάτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φέτος ένα απ’τα καλύτερα κέντρα που θυμόμαστε, και πολύ σχέση μ’αυτό έχει η άπειρη μαγεία του Luka Modric. Δεν κάνει λάθος ποτέ σε μια πάσα και, όταν πρέπει να κουβαλήσει, το κάνει όπως πολλοί λίγοι στον κόσμο. Υπεύθυνος για το να σερβίρει μπάλες στους επιθετικούς, είναι ένας απ’τους πιο αισθητικούς παίκτες που θυμόμαστε. Το πρόβλημά του είναι σωματικό, δεν είναι σε θέση να’ναι μια ολόκληρη σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο κι έχει σερί στα οποία θολώνει. Πέρα απ’αυτό, εξαιρετικός.

Βαθμολογία: 9


Casemiro (1.717 λεπτά, τέσσερα γκολ)

Ένας παίκτης ριζοσπαστικής σημασίας για τον Ζιντάν, ο οποίος δεν τον απαρνείται ποτέ σ’ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι, πάνω απ 'όλα, ένας τρόπος στήριξης μιας ομάδας, καθώς η σπατάλη προσπάθειας και σωματικής που κάνει σε κάθε αναμέτρηση αποφέρει πάντα. Με τη μπάλα στα πόδια του δεν περιπλέκεται και, όπως είναι καλά περιβαλλόμενος, οι ελλείψεις που μπορεί να’χει καμουφλάρονται καλά. Η περίπτωσή του είναι αξιοσημείωτη επειδή έχει κερδίσει μα θέση εκεί όπου δεν το περίμενε κανείς. Δεν είναι ένα αστέρι σαν τους άλλους, αλλά είναι τόσο απαραίτητος ως ο περισσότερος. Τις τελευταίες εβδομάδες, είναι κάπως χειρότερος, ίσως λόγω κούρασης, κι αυτό τον έχει κάνει να’ναι πιο επιθετικός κι επικίνδυνος.

Βαθμολογία: 7

Kovacic (1.688 λεπτά, ένα γκολ)

Ο Kovacic είναι μία απ’τις πολλές αποδείξεις ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα απίστευτο ρόστερ, ίσως το καλύτερο στην ιστορία της. Κάθε φορά που παίζει προσφέρει, είναι ένας σωστός παίκτης και με μια πολύ αξιόλογη σωματική κατάσταση. Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποια ομάδα στον κόσμο στην οποία δεν θα’ταν βασικός. Στο Chamartin δεν είναι, και δεν φαίνεται κοντά στο να γίνει. Η συμβολή του στο πρωτάθλημα, όπου ο Ζιντάν έχει κάνει πολύ rotation, είναι προφανής.

Βαθμολογία: 6

Isco (1637 λεπτά, 10 γκολ)

Στη Liga, περισσότερο απ’ότι στο Champions League, έχει υπάρξει κλειδί για την επιτυχία της ομάδας του. Τα 10 γκολ είναι ένα θαυμάσιο νούμερο για έναν μέσο ο οποίος, όταν έχει παίξει, έχει δείξει ότι αξίζει μια θέση στο λευκό σύμπαν. Ο Ζιντάν το'χει λάβει υπόψη, είναι ο 12ος παίκτης και μερικές φορές έχει κάνει την ομάδα να γυρίζει γύρω του.

Βαθμολογία: 8

James (1181 λεπτά, οκτώ γκολ)

Η εικόνα που καθορίζει τη σεζόν του James στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι η τελευταία, αυτή στην οποία φεύγει απ’το γήπεδο λέγοντας αντίο για πάντα στο Bernabeu. Έχει ένα τεράστιο ταλέντο, υπάρχουν μέρες στις οποίες μοιάζει ένας παγκόσμιος αστέρας. Αλλά η στάση του και η έλλειψη συντονισμού του με τον Ζιντάν τον έχουν μετατρέψει σε μια υποσημείωση στην ομάδα.

Βαθμολογία: 4.5

Marco Asensio (1.077 λεπτά, τρία γκολ)

Για ένα μεγάλο μέρος της σεζόν δεν είχε λεπτά, αλλά στην περίπτωσή του αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό, η ηλικία είναι ένα απ’τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του. Όταν άρχισε να μπαίνει στην ομάδα πιο συχνά, θύμισε όλα εκείνα για τα οποία έχει αποκτηθεί. Είναι ένας ξεσηκωτικός ποδοσφαιριστής,δημιουργικός, με γκολ, ευφυής. Ένας μελλοντικός αστέρας που προσφέρει ήδη.

Βαθμολογία: 7

Lucas Vázquez (1.383 λεπτά, δύο γκολ)

Απ’τα πολλά στα λίγα. Έχει αποδείξει σε κάθε περίπτωση ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος κι εξυπηρετικός παίκτης για τον Ζιντάν, μερικές φορές ακόμη και κάτι περισσότερο απ’αυτό. Του επιτρέπει ν’ανοίγει πλευρά, το οποίο είναι κάτι που δεν περισσεύει στη Μαδρίτη, και στην περίπτωσή του η προσπάθεια δεν διαπραγματεύεται ποτέ. Δεν έχει την σαφήνεια με τη μπάλα που έχουν πολλοί απ’τους συμπαίκτες του, αλλά τα πράγματα που ελέγχει τα κάνει καλά.

Βαθμολογία: 6


Gareth Bale (1.428 λεπτά, επτά γκολ)

Έχει ένα ανησυχητικό πρόβλημα που υποθηκεύει ολόκληρες τις σεζόν του. Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά, ακόμη κι ως ο καλύτερος της ομάδας, αλλά πριν απ’τα Χριστούγεννα βυθίστηκε κι εξαφανίστηκε για πάντα. Ο Ζιντάν τον βάζει πάντα όταν είναι, αλλά πολλές φορές, στην περίπτωσή του, το να’ναι διαθέσιμος δεν είναι συνώνυμο με το να’ναι σωματικά καλά. Με όσο κόστισε και τη φήμη που έχει, θα’πρεπε να συνεισφέρει πολύ περισσότερο στο σύνολο.

Βαθμολογία: 4

Κριστιάνο Ρονάλντο (2544 λεπτά, 25 γκολ)

Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε την πρόσφατη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς αυτόν. Ήταν και πάλι καθοριστικός αυτή τη σεζόν, αν κι ο τραυματισμός του στο Euro τον έκανε ν’αργήσει να αποδώσει. Έχει πάψει να’ναι ένας πλήρης ποδοσφαιριστής, έχοντας μετατραπεί σ’έναν ξερό εκτελεστή, αλλά ως εκτελεστής είναι σχεδόν σίγουρα ο καλύτερος στον κόσμο κι ένας απ’τις μεγαλύτερους όλων των εποχών. Ένα ακόμη σημείο για τον ίδιο και για τον Ζιντάν για να μάθει ότι, μερικές φορές, το λιγότερο είναι περισσότερο. Για πρώτη φορά, έχει φτάσει φρέσκος στο Μάιο.

Βαθμολογία: 10

Μπενζεμά (1913 λεπτά, 11 γκολ)

Δεν έχει το γκολ που αναμένεται από επιθετικό, αλλά σ’όλα τ’άλλα είναι ένας τεράστιος παίκτης. Η επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολύ σχέση με την συνδυαστική του ικανότητα, που τον έχει κάνει μια ευλογία για παίκτες, όπως ο Isco, ο Modric ή, φυσικά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία φαίνεται να ξεφεύγει λίγο απ’το club, να φεύγει απ’την αναμέτρηση και ν’απελπίζει τους οπαδούς. Αλλά, αποδεχόμενοι αυτό, δεν παύει να’ναι ένα κομμάτι κλειδί σ’αυτό το πρότζεκτ και σ’αυτό το πρωτάθλημα.

Βαθμολογία: 7

Morata (1.331 λεπτά, 15 γκολ)

Ο Ισπανός φορ έχει το γκολ που λείπει απ’τον Μπενζεμά, αλλά δεν έχει τόσο πολύ ποδόσφαιρο, το οποίο κάνει τον Ζιντάν, στο τέλος, να επιλέγει πάντα τον αντίπαλό του. Αν αποδεχτεί ήρεμα το ρόλο του του αναπληρωματικού σ’αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης, θα’ταν ένα απ’τα πιο αξιόλογα κομμάτια του συλλόγου, επειδή είναι σε θέση να κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν φαίνεται άνετα σ’αυτή την κατάσταση. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας, πάντα κάλυμμα.

Βαθμολογία: 6

Mariano (117 λεπτά, ένα γκολ)

Σε άλλη ομάδα θα παίξει πολλά λεπτά και θα σκοράρει γκολ, επειδή λίγοι επιθετικοί φαίνονται πιο πεινασμένοι απ’τον Δομινικανό. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, δεν είναι αρκετός με αυτό. Ο Ζιντάν του έχει δώσει πολύ λίγη μπάλα, ίσως επειδή δεν είναι στο επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας.  

Χωρίς βαθμολογία

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.