News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η αμηχανία του Michel: μόνο η Málaga του μπορεί να δώσει τη Liga στη Barca (και δεν είναι Πρωταπριλιά)

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Του Enrique Marín

Η ομάδα του Μαδριλένου και madridista προπονητή, και επί του παρόντος επίσης malaguista, είναι κριτής της μάχης για τον τίτλο ανάμεσα στο club στο οποίο δεν τον θέλει -ατομικά- και σ’αυτό που δεν θα προπονούσε ποτέ


«Αγαπώ τόσο πολύ τη Μαδρίτη που με πονάει πολύ που σε οκτώ χρόνια έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο πρωταθλήματος». Έτσι, ειλικρινής και ηχηρός φάνηκε ο José Miguel González del Campo, πιο γνωστός ως Michel, σε μια συνέντευξή του στην El Confidencial τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον νυν προπονητή της Μάλαγα, «είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις τη Liga παρά το Τσάμπιονς Λιγκ» εξ ου και η σημασία αυτού του τίτλου για τους λευκούς, αν κι αυτή τη σεζόν φιλοδοξεί ακόμα και στους δύο. Προδρομικές ή όχι, αυτές κι άλλες δηλώσεις του Michel αποκτούν αυτές τις μέρες έμφαση λόγω του ότι μόνο η ομάδα του μπορεί να εμποδίσει να γίνει η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια ή, μ’άλλα λόγια, να γίνει η Μπαρτσελόνα.

Απ’τη στιγμή που φάνηκε η πιθανότητα να αποφασιστεί το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, όπως θα συμβεί τελικά αυτή την Κυριακή, η ορδή των φίλων του Michel άρχισε μια εκστρατεία για να διευκρινίσει προληπτικά ότι στον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης δεν αρέσει να χάνει ούτε στο τάβλι χαρτιά κι ότι «αν τον γνωρίζατε», θα ξέρατε ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ο επαγγελματισμός του. Το πρόβλημα του να βάλεις τον επίδεσμο πριν πάθεις την πληγή είναι ότι επικεντρώνεσαι στην πληγή, αν και δεν υπάρχει. Κι αυτό είναι που έχει καταλήξει να συμβαίνει αναπόφευκτα με τον Michel, τον οποίο θα κοιτάνε με το μικροσκόπιο για κάθε απόφαση που παίρνει, κάθε χειρονομία που κάνει και κάθε λέξη που λέει. Όλα αυτά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αποφασιστικό Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης που γίνεται στο La Rosaleda, ενώ η Barca υποδέχεται την Eibar στο Camp Nou.

Το καλύτερο πράγμα που έχει μπορέσει να συμβεί στον Michel είναι ότι, μετά τη νίκη της στον αναβληθέν αγώνα του Balaídos, στη Ρεάλ Μαδρίτης αρκεί μια ισοπαλία για να γίνει πρωταθλήτρια. Ένα αποτέλεσμα που, προφανώς, δεν θα’ταν επίσης άσχημο για την Μάλαγα του και, πάνω απ 'όλα, γι' αυτόν. «Δεν είμαστε ένοχοι γι’αυτό που θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική και το καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε αυτήν την φανέλα», είπε ο Μαδριλένος τεχνικός, όταν ρωτήθηκε γι’αυτό το καπρίτσιο του προγράμματος του πρωταθλήματος και την «προτίμησή του να’κανε pasillo στη Μαδρίτη αντί να την χτυπήσει».

Ναι, ο Michel έκανε λάθος όταν μετά τη νίκη επί της Barcelona (2-0), δήλωσε ότι: «Η Μαδρίτη δεν χρειάζεται βοήθεια, γιατί θα κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά αν ένας madridista malaguista μπορεί να της δώσει ένα χεράκι, καλύτερα». Και το έκανε και πάλι αστειευόμενος μ’εκείνο το ότι είναι «περισσότερο madridista απ’τον Valdano», αναφερόμενος στα διάσημα πρωταθλήματα που έχασε η Μαδρίτη στην Τενερίφη. Απόδειξη του λάθους του είναι ότι έπρεπε να διευκρινίσει ότι «είναι αδύνατο να κάτσω να χάσω, αλλά ένας ανόητος κάνει πολύ ζημιά, για να μην πω ένας γιος σκύλας. Δεν πρόκειται να πετάξουμε κανέναν βαθμό. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλους όσους μας απομένουν. Έχουμε πετάξει ήδη πάρα πολλούς».

Είναι ήδη λυπηρό να πρέπει να πει τόσα προφανή και να τονίσει κάτι που στην περίπτωση των αθλητών δεν θα’πρεπε ποτέ να’ναι υπό υποψία, αν και είναι γνωστό ότι αυτή η σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου λειτουργεί έτσι. Χθες, ο Michel θέλησε, επίσης, να αποφανθεί στα κοινωνικά δίκτυα. Το έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter με ένα λακωνικό «Στη δουλειά μας» και μια δική του φωτογραφία να προπονεί τη Μάλαγα.


«Θα’στελνα βιογραφικό στο Camp Nou μόνο την Πρωταπριλιά. Δεν πιστεύω ότι θα’ταν καλό για κανέναν απ’τους δυο μας». Όπως ξέρει ο Michel, κι έτσι λέει, ότι δεν θα μπορούσε να προπονήσει ποτέ τη Barça, έτσι δεν έχει κρύψει και τον ενθουσιασμό του να κάτσει μία μέρα στον πάγκο του Μπερναμπέου. «Όπως θα γίνει κατανοητό, δεν πρόκειται να κάτσω κοντά σε μια απ’τις πύλες του γηπέδου για να με δει ο πρόεδρος όταν πλησιάζει στο club. Η ζωή έχει πολλές στροφές κι ελπίζω κάποια μέρα να μπορέσω να προπονήσω τη Μαδρίτη, ένα club που έχω στην καρδιά μου από πολύ μικρός», είπε στην εν λόγω συνέντευξη με την El Confidencial.

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι ο Michel δεν φαίνεται να’χει ανοιχτές τις πόρτες της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ένα παράδοξο. «Δεν ξέρω από πού έχει βγει ότι τα πάω άσχημα με τον Florentino Pérez, επειδή μου κάνουν πάντα αυτήν την ερώτηση. Με τον Florentino έχω κανονικές σχέσεις και ποτέ δεν μου έχει κάνει μια επίπληξη, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν έχουμε πάει ποτέ για φαγητό. Ο πρόεδρος της Μαδρίτης επαναφέρει πρώην παίκτες της εμπιστοσύνης και της φιλίας του για να εργαστούν στο σύλλογο. Για να αναφέρω μερικούς, εκεί είναι ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο επίσης Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο Solari, ο Guti ... κι όταν απέλυσε τον Ράφα Μπενίτεθ, άπλωσε το χέρι του στον Ζιντάν, τον οποίο ξεχώριζε πάντα ως παίκτη κι άτομο απ’την πρώτη μέρα που τον πήρε. Αν ζούσε ο Ramón Mendoza, προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσα να’μαι εγώ...».

Ναι, ο Michel είναι τόσο madridista που λέει τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως αρέσει να τα λένε στο αφεντικό της Ρεάλ Μαδρίτης, εξ ου και οι δυσπιστίες μ’αυτόν. «Από τότε που έφυγε ο Del Bosque, έχουν προπονήσει το λευκό σύνολο, μετρώντας τον Ζιντάν, οκτώ ξένοι τεχνικοί (Queiroz, ,Luxemburgo, Capello, Schuster, Pellegrini, Μουρίνιο και Αντσελότι) και πέντε Ισπανοί, τρεις εξ αυτών προσωρινά (García Remon, López Caro και Juande Ramos) και δύο που απολύθηκαν λίγο μετά την έναρξη της σεζόν με την ομάδα (Camacho και Μπενίτεθ). Μετά την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι, με τον Rafa Μπενίτεθ στο τιμόνι του ρόστερ συνέβησαν σπάνια πράγματα, ανεξήγητα ... Ίσως ο Μουρίνιο να’ταν ο πιο εκτιμώμενος απ’τον πρόεδρο απ’τους προπονητές που έχω αναφέρει».

Είναι σαφές ότι αυτήν την Κυριακή ο Michel θα βρεθεί σε αμηχανία καθώς η ομάδα του είναι κριτής στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου δεν τον θέλει-ατομικά- και τη Μπαρτσελόνα, όπου δεν θα πήγαινε ποτέ. Ό, τι κι αν συμβεί, ο Μαδριλένος και madridista προπονητής, αν και τώρα επίσης malaguista, θα κριθεί άδικα, τόσο απ’τους ευνοημένους, όσο κι απ’τους ζημιωμένους του τι θα συμβεί στο La Rosaleda. Κι, όχι, στην υποτιθέμενη -και περίπλοκη-, περίπτωση που η Μάλαγα του νικούσε τη Μαδρίτη κι έδινε τη Liga στη Barça δεν θα’ταν 1 Απριλίου αλλά 21 Μαΐου...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.