News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Keylor σε λειτουργία Spiderman

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Η καλύτερη στιγμή του στη σεζόν


«Είναι σε λειτουργία Spiderman», λένε στο Valdebebas αναφερόμενοι στον Keylor Navas, ο οποίος είναι και πάλι ο θεαματικός τερματοφύλακας της περασμένης σεζόν. Μετά από ένα ασταθές ξεκίνημα, στο οποίο άργησε να βρει ρυθμό, λόγω της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο tico περνάει τώρα μια γλυκιά στιγμή, την καλύτερη σ’όλη τη σεζόν. Ακριβώς όταν αποφασίζονται οι τίτλοι, ο Navas είναι και πάλι αυτός ο καθοριστικός τερματοφύλακας που κερδίζει παιχνίδια. Και τ’αποδυτήρια, όπως είναι λογικό, το πανηγυρίζουν.

«Ο Keylor έχει υπάρξει θεμελιώδης για μας», είπε ο Ζιντάν μετά τον αγώνα με την Σεβίλλη, στον οποίο έκανε πέντε αποκρούσεις, όσες έκανε και στο Balaídos την περασμένη Τετάρτη. Και είναι ότι στους τελευταίους δύο μήνες, η απόδοσή του έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το σημείο καμπής αυτή την σεζόν είναι στο ματς με την Μπέτις, αναμέτρηση στην οποία διέπραξε ένα μνημειώδες λάθος... και στην οποία έσωσε με μια αποκρουσάρα στο 93ο λεπτό με την οποία έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από τότε, ο Keylor έχει πάει μόνο προς τα μπροστά, έχοντας κατά μέσο όρο τέσσερις αποκρούσεις ανά παιχνίδι, περισσότερο από ό, τι στο υπόλοιπο της σεζόν.

Η πιο δύσκολη χρονιά του

Ο Keylor φτάνει στην τελική ευθεία σε άριστη κατάσταση μετά την πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του. Η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε το καλοκαίρι ήταν πιο σημαντική από ό, τι μπορούσε αρχικά να προβλεφθεί κι αυτό τον εμπόδισε ν’αποδώσει στο ίδιο επίπεδο με την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, οι κακές στιγμές είναι ήδη εντελώς ξεχασμένες. «Έχει μια σιδερένια νοοτροπία», λένε αυτοί που τον γνωρίζουν καλύτερα στ’αποδυτήρια.


Κι αυτό γιατί αν ξέρει να κάνει κάτι ο Keylor είναι να σηκώνεται. Απ’την άφιξή του στο λευκό σύνολο έχει ξεπεράσει καταστάσεις τύπου: τη νύχτα του φαξ της 31ης Αυγούστου μισή σεζόν ενέσεων στον αστράγαλο, μια χειρουργική επέμβαση, τις κριτικές ενός τομέα του Μπερναμπέου, τις φήμες για την άφιξη του De Gea ... ο Navas έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και είναι και πάλι ο πάνθηρας που χρειάζεται η Μαδρίτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:




@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.