News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Θα’ναι ικανός ο Mourinho να ωθήσει την βαλτωμένη καριέρα του James Rodríguez;

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Κολομβιανός θα φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής θα πουληθεί, εκτός από έκπληξη, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προπονεί ο Μουρίνιο. Ο James ήταν καταδικασμένος απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και καιρό


Εδώ και πολύ καιρό θεωρούνταν δεδομένο ότι η έκβαση θα γίνει επίσημη σύντομα. Όταν την περασμένη Κυριακή αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη, γύρισε προς τις κερκίδες και τα χειροκροτήματά του ακούστηκαν ως ξεκάθαρο αντίο. Οι ώρες του James Rodríguez στο club του Chamartin είναι μετρημένες. Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής φεύγει περιβαλλόμενος από σκιές, πολύ σημαδεμένος από μια σαφή καθοδική πορεία. Ο άμεσος προορισμός του, εκτός από έκπληξη, θα’ναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προπονεί ο José Mourinho. Το «Radio Caracol» αποκάλυψε πριν μέρες ότι η συμφωνία έχει κλείσει. Ο απαιτητικός Πορτογάλος προπονητής θα’ναι ο υπεύθυνος για την επανέναρξη της, τουλάχιστον να το προσπαθήσει, της καριέρας του cafetero.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα’χει παίξει όλα σε μία ζαριά, στο Europa League. Μετά τον αποκλεισμό σ’έναν απ’τους ημιτελικούς της Celta, θα παίξει τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ajax, ματς που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη. Ο νικητής έχει θέση στην επόμενη έκδοση του Champions League, και γι’αυτό ο Μουρίνιο είχε ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι αυτός ήταν ο πιο σύντομος δρόμος για να επιτευχθεί ο στόχος. Στην Premier League, η ομάδα που προπονεί ο Πορτογάλος προπονητής, η οποία δεν έχει αποδώσει όπως αναμένονταν, χρειάζεται να επενδύσει ένα καλό ποσό εκατομμυρίων για την ενίσχυση του ρόστερ της. Ξεκινώντας με παίκτες όπως ο James που παρέχουν ποιότητα στο παιχνίδι των 'red devils'.

Θα’ναι ικανός ο αμφιλεγόμενος προπονητής να επανενεργοποιήσει τον ταλαντούχο παίκτη; Μετά από ένα καλό ξεκίνημα υπό τις εντολές του Κάρλο Αντσελότι, ούτε ο Ράφα Μπενίτεθ, ούτε στη συνέχεια ο Zidane δεν κατάφεραν να στύψουν τον James. Την περασμένη σεζόν βίωσε μια τεράστια ύφεση, κάτι που προκάλεσε μια βαθιά δυσφορία στα γραφεία του Santiago Bernabeu. Από τότε, τίποτα δεν ήταν το ίδιο στη ζωή του Νοτιαμερικανού αστέρα. Συνηθισμένος στους επαίνους από τότε που στο Mundial του 2014 στη Βραζιλία έγινε ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, οι οξείες και ισχυρές κριτικές σημάδεψαν τον παίκτη. Πάνω απ’όλα αυτές που προέρχονταν απ’την ίδια του τη χώρα.


Στρόγγυλη επιχείρηση

Ξέρουμε ήδη πως λιώνει ο Μουρίνιο κάθε παίκτη που πέφτει στα χέρια του. Η προσπάθεια, όπως στην περίπτωση του Cholo Simeone, δεν διαπραγματεύεται. Και ήταν ακριβώς αυτή η έλλειψη έντασης, στις προπονήσεις, κι επίσης και σε πολλά παιχνίδια, αυτό που προκάλεσε την ασταμάτητη πτώση του James Rodríguez. Κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν η απόδοσή του ήταν πολύ φτωχή σ’αυτόν το τομέα, καταφέρνοντας, να στραβομουτσουνιάσει ο Ζιντάν περισσότερες από μία φορές στη θέα της μικρής προσπάθειας που έδειχνε ο παίκτης. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι ήταν πολύ κοντά στο να πωληθεί, σώζοντας τελικά το κόψιμο. Το οποίο δεν θα συμβεί τώρα.

Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση θα’ναι τέλεια για την Ρεάλ Μαδρίτης από οικονομικής άποψης. Η καθημερινή «Marca» έδειχνε ότι η τιμή που έχει ορίσει ο σύλλογος είναι τα 75 εκατομμύρια ευρώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται απόλυτα αποφασισμένη να επενδύσει αυτό το ποσό χρημάτων για έναν μέσο που φωτίζει πολλές φορές γκρίζα ματς της βρετανικής ομάδας. Η Μονακό, πριν από τρία χρόνια, εισέπραξε περίπου 80 εκατομμύρια πουλώντας τον μέσο στο club του Chamartin, το οποίο πολύ σύντομα θα στρογγυλοποιήσει μια καλή πώληση σε μια παρόμοια τιμή. Μια καλή χούφτα χρημάτων που θα χρησιμεύσει για να επενδύσει σε νέες αγορές.


Κλώνος του Özil

Ο Μουρίνιο είπε κάποτε ότι «ο Özil είναι ένας μοναδικός ποδοσφαιριστής, είναι το καλύτερο “10” του κόσμου». Αναμένοντας πάντα να διατηρούν οι ομάδες του μια καλή διάταξη όταν αμύνονται, ο James θα πρέπει να διαδραματίσει έναν παρόμοιο ρόλο με του Γερμανού στις εποχές που φορούσε λευκά και δούλευε υπό τις εντολές του Πορτογάλου. Μια σχέση, αυτή του στρατηγού με τον νυν παίκτη της Άρσεναλ, που δεν ήταν απλή. Ταλαντούχος πρώτης κατηγορίας, απέλπισε τον τεχνικό περισσότερο από μία φορά λόγω της ραθυμίας του σε καθοριστικές στιγμές, αν κι ο Mesut παραδέχθηκε ανοιχτά κάποτε ότι «ο Μουρίνιο έβγαλε το καλύτερό μου». Αυτό που περιμένει ο προπονητής να πετύχει επίσης με τον James.

Καθ 'όλη τη σεζόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για τον προορισμό του James, με το μέλλον του σε πολλές περιπτώσεις να σχετίζεται με του Isco. Ο ένας περίσσευε και τελικά είναι ο malagueño αυτός που έχει κερδίσει το παιχνίδι. Στην τελική ευθεία της τρέχουσας σεζόν έχει αποδώσει αξιοσημείωτα, έχοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο γήπεδο στα καθοριστικά ματς, συμπεριλαμβανομένης επίσης μιας ανανέωσης με αύξηση που αναμένεται να υπογράψει σύντομα ο Ισπανός διεθνής. Με τον Ροντρίγκεζ σε άλλο μέρος, μένει να δούμε αν η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει το βήμα προς τα εμπρός με τον Hazard, μια παλιά φιλοδοξία του Florentino Pérez, πολύ περισσότερο του Ζιντάν, ο οποίος εδώ και χρόνια ονειρεύεται να δει ντυμένο στα λευκά τον Βέλγο μέσο της Τσέλσι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.