Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Το αυξανόμενο μπούχτισμα του Keylor Navas με το άκουσμα του De Gea

Του Alonso Castilla

Ξέρει ότι το μέλλον του στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ζοφερό

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει το μέλλον του στο ίδρυμα είναι ζοφερό. Ο Florentino Pérez έχει ανάμεσα στα μάτια του πάρει έναν νέο τερματοφύλακα για την επόμενη σεζόν


Συνέβη αυτή την Πέμπτη σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Συνοδευόμενος απ’τη σύζυγό του, ο Keylor Navas στραβομουτσούνιασε και το ξέκοψε αμέσως. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας παρουσίαζε τη γραμμή των κοσμημάτων αλληλεγγύης Duran Exquse, προς όφελος του Ιδρύματος Querer, κι όταν ρωτήθηκε, για μια ακόμα μέρα, για τον De Gea, ο Κεντροαμερικανός διευθέτησε το θέμα μ’ένα «αυτή είναι μια πολύ ωραία στιγμή για να χάνουμε χρόνου με ερωτήσεις που δεν αξίζουν τον κόπο». Τόνισε ότι το μόνο αξιόλογο ήταν να θυμηθούν τον σκοπό της εκδήλωσης, της επίτευξη χρηματοδότησης προκειμένου ν’ανοίξει ένα σχολείο για παιδιά που πάσχουν από λεκτικές διαταραχές. Ο ακόμα τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κουρασμένος απ’την εδώ και καιρό ανοιχτή συζήτηση που είναι κάθε μέρα και πιο βαθιά.

Κατέστησε σαφές ότι δεν θα απαντούσε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, δείχνοντας εμφανώς το μπούχτισμά του. Η φετινή σεζόν δεν είναι καθόλου απλή για τον Keylor Navas. Μετά από μια σεζόν περισσότερο από αξιοσημείωτη, δείχνοντας ένα υψηλό επίπεδο και κερδίζοντας το ενδέκατο στο Μιλάνο, η ασταθής πορεία του στην φετινή τον τοποθέτησε πολύ σύντομα στο στόχαστρο της κριτικής. Τύπος πάντα με σεβασμό, όταν πρέπει να εμφανιστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σταδιακά έχει αισθανθεί άβολα μπροστά απ’τα μικρόφωνα. Σ’αυτή την τελική ευθεία της σεζόν αποκτά εκείνο το επίπεδο του παρελθόντος, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι διάφορες εμφανίσεις που είχε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν τον έχουν τοποθετήσει κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Florentino Pérez έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να φέρει στο ρόστερ που προπονεί σήμερα ο Ζιντάν έναν τερματοφύλακα περισσότερου επιπέδου. Πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα Marca ενημέρωνε για μια απόλυτη συμφωνία με τον De Gea. Ο πρώην της Ατλέτικο Μαδρίτης, είδωλο στο Old Trafford, ονειρεύεται εδώ και χρόνια να ντυθεί στα λευκά και να επιστρέψει στο σπίτι. Πριν από δύο σεζόν, ένα τραγελαφικό επεισόδιο που έγινε απ’το λευκό club ματαίωσε τελικά την ανταλλαγή τερματοφυλάκων, όταν η συμφωνία ήταν κλεισμένη κι ο Keylor Navas ήταν λίγα μέτρα απ’την πόρτα ενός αεροπλάνου με προορισμό το Μάντσεστερ. Δεν έφτασε ν’ανέβει, αλλά του κόστισε να ξεπεράσει εκείνη την σκληρή και ισχυρή ταπείνωση.


Courtois

Ο Jorge Mendes, ο αντιπρόσωπός του, υποσχέθηκε στον De Gea ότι θα τον έντυνε στα λευκά. Ήταν όταν ο τερματοφύλακας έθεσε τη μοίρα του στα χέρια του Πορτογάλου. Αλλά πέρασε καιρός, πολύς, και η υπόσχεση δεν γίνονταν πραγματικότητα. Φαίνεται ότι τώρα η ιστορία μπορεί να’χει ευτυχισμένη κατάληξη. Ο Keylor Navas, εν τω μεταξύ, αρχίζει να εμφανίζεται στην τροχιά των μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη. Επιμένει ξανά και ξανά ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει εκεί που είναι. Το να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η κορυφαία στιγμή της αθλητικής του καριέρας κι ανά πάσα στιγμή τονίζει το πόσο τυχερός είναι που παίζει στο madridista κλαμπ. Αλλά ο Florentino Pérez έχει άλλα σχέδια...

Με την πόρτα ανοιχτή για να κάνει μεταγραφές φέτος το καλοκαίρι, μετά την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS), στην Ρεάλ Μαδρίτης αναμένονται κάποιες λίγες κινήσεις για να αντιμετωπίσει με περισσότερη ισχύ το επόμενο έτος. Ένας άλλος τερματοφύλακας ο οποίος αναμένει τις εξελίξεις είναι ο Thibaut Courtois. Από τότε που έφυγε απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά από τρία χρόνια δανεισμού, θυμάται πάντα τις καλές στιγμές του στην πρωτεύουσα. Εδώ και καιρό ονειρεύεται να επιστρέψει, πάνω απ’όλα για οικογενειακούς λόγους, στον τόπο όπου ήταν απόλυτα ευτυχισμένος. Αυτή τη φορά για να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτός που έχει δείξει πάντα μια ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Keylor είναι ο Ζιντάν. Όταν μεγάλωναν οι κριτικές, όταν ο tico παίκτης βρίσκονταν όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση, ο Γάλλος βγήκε πάντα μπροστά. Με γεγονότα, κι επίσης με λόγια, ο στρατηγός έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τον Navas, ότι δεν είχε ποτέ αμφιβολίες για την απόδοσή του. «Είναι ο νούμερο ένα τερματοφύλακας της ομάδας», είπε πριν από λίγες μέρες ο προπονητής. «Όταν τον βγάζω δεν είναι γιατί έχεις αμφιβολίες γι'αυτόν· απλά δίνω στον Kiko Casilla την ευκαιρία να παίξει και τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas