News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεικνύει τον Jorge Mendes και βάζει απόσταση με τον στριμωγμένο σούπερ μάνατζερ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Του Fermin de la Calle

Αν και στο κλαμπ ξέρουν ότι τον χρειάζονται

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει ένα βήμα προς τη μία πλευρά στην σχέση της με τον Jorge Mendes, μάνατζερ στον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών έχει ρίξει λάσο με τους εκπροσωπούμενούς του

Πριν από λίγες βδομάδες, ένα κοντινό στέλεχος στον Florentino Pérez, συμβούλεψε τον πρόεδρο να δημιουργήσει ένα κλοιό ασφαλείας γύρω απ’τον Jorge Mendes. Ο σούπερ μάνατζερ είναι στο μάτι του κυκλώνα λόγω των περιπτώσεων υποτιθέμενης φοροδιαφυγής πολλών απ’τους εκπροσωπούμενούς του και η Ρεάλ Μαδρίτης αρχίζει να ενοχλείται που το όνομά του συνδέεται στενά με το σύλλογο. Το Υπουργείο Οικονομικών πάει για τον Πορτογάλο εκπρόσωπο και στο Chamartin θέλουν να κάνουν ένα πλάγιο βήμα.

Η τελευταία υπόθεση ξέσπασε χθες. Η Επαρχιακή Εισαγγελία της Μαδρίτης έχει καταθέσει μια καταγγελία ενάντια στον πρώην λευκό προπονητή José Mourinho για δύο αδικήματα κατά του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων (IRPF) που φέρεται ότι διαπράχθηκαν το 2011 και το 2012, χρόνια στα οποία προπονούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά, το φοροδιαφυγέν ποσό που του αποδίδεται ανέρχεται σε 3.304.670 ευρώ (1.611.537 ευρώ το 2011 και 1.693.133 ευρώ το 2012).

Η σχέση Florentino-Mendes ψυχράθηκε

Ο Μουρίνιο υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 31 Μαρτίου του 2010, μεταφέροντας την κατοικία του στη Μαδρίτη κι αποκτώντας το καθεστώς του φορολογούμενου που κατοικεί στην Ισπανία. Το πρόβλημα είναι ότι στις δηλώσεις του για το 2011 και το 2012 δεν εμφανίζονται τα έσοδα απ’την παραχώρηση των δικαιωμάτων του.

Αυτό του Μουρίνιο είναι ένα ακόμα σκάνδαλο πιθανής φοροδιαφυγής που στιγματίζει την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή στην περίοδο κατά την οποία αποδίδονται οι υποτιθέμενες απάτες, ήταν όλοι συνδεδεμένοι με το σύλλογο της Concha Espina. Μαζί με τον Μουρίνιο, εμφανίζονται οι περιπτώσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο, Φάμπιο Κοεντράο, Ντι Μαρία... Κι όλα γεννιούνται απ’την καλή φιλία που σύναψαν κάποτε Florentino Perez και Jorge Mendes, κάτι που αποκρυσταλλώθηκε το 2013 με την πρόσληψη επτά εκπροσωπούμενων του Πορτογάλου επιχειρηματία στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης: José Mourinho, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Angel di Maria, Φάμπιο Κοεντράο, Ρικάρντο Καρβάλιο και του παίκτη της Castilla Fabinho.

Ο Florentino είναι υπέρ αυτής της «υγειονομικής ζώνης» γύρω απ’τον Mendes για ν’αποσυνδεθούν οι επιχειρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης απ’τους ελιγμούς του Πορτογάλου. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, η σχέση μεταξύ Perez και Mendes έχει ψυχραθεί και δεν περνάει τα καλύτερα της. Το 2015, μετά από μια τριβή μεταξύ Cristiano και προέδρου, ο παίκτης ανέκτησε ένα μέρος των δικαιωμάτων του και τα παραχώρησε στον Peter Lim, ιδιοκτήτη της Βαλένθια και φίλο και συνεργάτη του Mendes, για να τα εκμεταλλεύεται αυτός στην Ασία. Κάτι που δεν έκατσε καλά στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μαδρίτη χρειάζεται τον Mendes

Ωστόσο, ο Mendes είναι σήμερα πολύ περισσότερο από ό, τι ένας μεσάζοντας ή πράκτορας του ποδοσφαίρου που σχετίζεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σ’αυτές τις στιγμές μπορεί να θεωρηθεί «ένα αναγκαίο κακό» για τον σύλλογο, στον οποίο ο Πορτογάλος ανοίγει πολλές πόρτες σε διεθνείς αγορές σε επίπεδο χορηγιών, διαφημιστικών συμβολαίων και πώλησης δικαιωμάτων εικόνας.

Αυτός ο ελιγμός φέρνει σε δύσκολη θέση τον γενικό αθλητικό διευθυντή, Jose Angel Sanchez, δεξί χέρι του Florentino και πρόσωπο πολύ κοντινό στο Mendes έξω απ’το Μπερναμπέου. Η μάχη της εξουσίας που διεξάγεται στη Ρεάλ Μαδρίτης πίσω απ’τον Florentino μεταξύ της παράταξης που ηγείται ο Sanchez και της πλευράς του Antonio Garcia Ferreras (ανάμεσά τους δεν υπάρχει καμία σχέση) και του «dircom» Antonio Galeano έχει ενταθεί με την εμφάνιση αυτών των περιπτώσεων απάτης που στιγματίζουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από λίγους μήνες, οι εχθροί του Sánchez έφτασαν να διαρρεύσουν ότι θα άφηνε την Ρεάλ Μαδρίτης για ν’αναλάβει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με τον Mendes έξω απ’τα σύνορά μας. Φενάκη που διέψευσε ο madridista εκτελεστικός.

Ενώ ορισμένοι βλέπουν τον Mendes ως «αναγκαίο κακό», άλλοι βλέπουν την τέλεια ευκαιρία για να σπάσουν τις σχέσεις με τον σούπερ μάνατζερ. Ο Florentino, όπως πάντα, επιλέγει για αυτοσυγκράτηση και προτιμά να βλέπει πώς εξελίσσονται τα γεγονότα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.