News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Pogba φέρνει κοντά τον Donnarumma υπό την καταιγίδα του Cristiano

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Του Antonio Sanz

Ο Florentino, ο οποίος αναγκάστηκε να υπερασπιστεί δημοσίως τον Πορτογάλο παίκτη, έχει καλμάρει τη σχέση του με τον μάνατζερ Mino Raiola, που εκπροσωπεί τον Ιταλό τερματοφύλακα, χάρη στον Γάλλο

Χρειάστηκαν σχεδόν εξήντα χρόνια για να επαναλάβει το ιστορικό νταμπλ -κατάκτηση Liga και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην ίδια σεζόν- και σε καμία στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δει την ευφορία να κόβεται διεισδύοντας σε μια περιοχή ανησυχίας που συνδέεται με το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα δημοσιονομικά προβλήματα του Πορτογάλου παίκτη έχουν στιγματίσει το ειδυλλιακό παρόν που ζούσε ο madridismo, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης της θέσης του Florentino Pérez. Η αντίδραση του Πορτογάλου είναι του εγχειριδίου. Αφού έμαθε την καταγγελία της εισαγγελίας, φρόντισε για την κυκλοφορία της επακόλουθης διαρροής της επιθυμίας του στα μέσα μαζικής επικοινωνίας των συμπατριωτών του, ενώ ο ίδιος διακρίνονταν απ’το να μη λέει ούτε μια δημόσια λέξη για το θέμα και να δείχνει ένα μόνιμα βαρύ πρόσωπο.

Απ’τον Ζιντάν μέχρι τον Sergio Ramos, έχουν προσπαθήσει να εξευμενίσουν την υπόθεση, αλλά μόνο ο πρόεδρος έχει την απαραίτητη δύναμη για να σταματήσει την ορμή του παίκτη. Αυτό που παρουσιάζονταν ως ένα φιλικό και απολαυστικό καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει με σοβαρές αμφιβολίες για την παραμονή του Cristiano. Η καταιγίδα που σαρώνει τον madridismo ερεθίζει τον ηγέτη του, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αναγκάστηκε να εκτεθεί δημοσίως για να παλέψει για το αγόρι. Ήταν μια ακόμα απαίτηση του επιθετικού.

Όμως η δραστηριότητα στο ρετιρέ της Concha Espina δεν σταματά. Με την αναγκαστική παύση μέχρι το τέλος του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ημερομηνία που επιλέχθηκε για τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου και του παίκτη, ο επανεκλεγείς Perez εμφανίζεται στην αθλητική διαχείριση για να φορέσει ένα απ’τα κοστούμια που του αρέσουν περισσότερο: αυτό των μεταγραφών. Αυτή που έμοιαζε με μια τελειωμένη υπόθεση, αυτή του τέρματος, έχει ενεργοποιηθεί χάρη στην απόφαση ενός νεαρού Ιταλού τερματοφύλακα τον οποίο στην χώρα κάτω απ’τις Άλπεις χαρακτηρίζουν ως τον άξιο διάδοχο του Μπουφόν. Ο 18χρονος Gigio Donnarumma, με αξιοθαύμαστη κορμοστασιά για να υπερασπίζεται το τέρμα, έχει μπει στο στόχαστρο.

Οι παράγοντες που φέρνουν κοντά τον Donnarumma

Δεν έχει σημασία που ο Florentino γνωρίζει τις επιθυμίες του Ζιντάν και μέρους του ρόστερ, με επικεφαλής τον αρχηγό Ramos, που υποστηρίζουν τη μορφή του Keylor Navas. Έχει λιγότερη σημασία απ’το ν’αφήσει χωρίς επιπτώσεις την διαφαινόμενη υπογραφή του David De Gea, τον οποίο το μοιραίο φαξ απομάκρυνε απ’την επιθυμία του να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα και τώρα που ο Μουρίνιο ήταν διατεθειμένος να τον αφήσει να φύγει, είναι το λευκό club αυτό που αρνείται την επιχείρηση. Μ’αυτό το κοκτέιλ των διαφορετικών πραγμάτων, η διαφωνία του νεαρού Ιταλού με τη Μίλαν τον φέρνει κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Donnarumma και συλλόγου εξελίσσονταν με λίγη διακριτικότητα. Το αγόρι μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο του 2018, και στην rossonera οντότητα εμφανίστηκαν τα νεύρα. Ο Gigio ήρθε στο club στα 14 του, αφού βρέθηκε κοντά στην υπογραφή του με την Ίντερ. Παρά την οικογενειακή επιφυλακτικότητα, δεν τον ένοιαξε ότι ο αδελφός του Antonio εγκατέλειψε προηγουμένως χωρίς τύχη την οντότητα. Η επιθυμία του ήταν σταθερή: να γίνει τερματοφύλακας της Μίλαν. Και σύντομα τα κατάφερε.

Αλλά αυτή η ιστορία δεν γράφεται χωρίς να αναφέρουμε τον αλαζόνα Mino Raiola, τον αθλητικό σύμβουλο του παίκτη. Αυτός ο αλαζονικός χαρακτήρας έχει ξεχυθεί στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για να καταγγείλει απειλές του συλλόγου στον Donnarumma. Σύμφωνα με τον Raiola, η οντότητα απείλησε τον πελάτη του με το «να του περικόψει την καριέρα αν δεν ανανέωνε», αποδίδοντας τις λέξεις στο νέο αθλητικό διευθυντή Massimiliano Mirabelli. Τα νούμερα της ρήξης έχουν έρθει επίσης στο φως: η AC Milan προσφέρει στον τερματοφύλακα είκοσι εκατομμύρια ευρώ κατανεμημένα στα επόμενα πέντε χρόνια. Με σπασμένες τις διαπραγματεύσεις, η σημερινή απόσταση είναι αυτή που θέλει να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η προσέγγιση στον Mino Raiola 

Ο Florentino Pérez οργάνωσε έναν γύρο συνεντεύξεων μετά την εκ νέου ανακήρυξή του, χωρίς αντίπαλο, σε πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ερωτήθηκε για τις πιθανότητες υπογραφής του Gianluigi. Ο ηγέτης δεν κρύφτηκε: «Όλος ο κόσμος λέει ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης κι ότι θα’ναι ο αντικαταστάτης του Μπουφόν. Σίγουρα τον βλέπουμε, αλλά δεν θα σας πω όλα όσα κάνουμε». Οι εποχές όπου ένας παίκτης με σύμβουλο τον Raiola είχε βέτο απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, μένουν στο παρελθόν. Σήμερα, δεν είναι κανένα εμπόδιο. Υπάρχει ένα πριν και μετά στην σχέση Florentino-Mino που γεννήθηκε με την προσέγγιση στον Πολ Πογκμπά.

Ο Γάλλος έσπασε τον πάγο και σήμερα πλησιάζει ο τερματοφύλακας. Ο Perez έχει ξεχάσει εκείνες τις ατυχείς δηλώσεις του Ιταλού συμβούλου που υπονοούσαν την έλλειψη της τεστοστερόνης του: «Ο Ιμπραΐμοβιτς ήθελε να υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο  Μπερναμπέου στερούνταν αρχιδιών». Το ενδιαφέρον του Ζιντάν στον συμπατριώτη του, Pogba, επέτρεψε την προσέγγιση των μερών. Οι συγγνώμες του Raiola έγιναν δεκτές, αν και η επιχείρηση δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί, επειδή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετατράπηκε σ’έναν απρόσιτο αντίπαλο για τον λευκό σύλλογο.

Η AC Milan, εν τω μεταξύ, δεν έχει πει την τελευταία λέξη και διατηρεί την επιθυμία να κρατήσει τον Donnarumma. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει ως προνομιακός θεατής στην διαφωνία. Αν το πράγμα τεθεί για να τον υπογράψει τώρα, τότε τώρα. Αν πρέπει να περιμένει για την ολοκλήρωση του συμβολαίου -το καλύτερο σενάριο για τους λευκούς-, τότε αναμονή για να περάσουν οι μήνες. Σε κάθε περίπτωση, όντας όχι μια υπογραφή προτεραιότητα για τον Florentino, το ελπιδοφόρο μέλλον του παίκτη σαγηνεύει τον ηγέτη. Ποιος τολμά να περιφρονήσει έναν τέτοιο ξεχωριστό παίκτη που μπορεί να προσγειωθεί στο Chamartin χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Μ’αυτό παίζει επίσης ο Raiola, γνωρίζοντας ότι αυτός που θα τον υπογράψει θα’χει τερματοφύλακα για πολλά χρόνια και περισσότερο αν είναι σε θέση να αντέξει αυτό το έτος που παρουσιάζεται κολαστήριο για το αγόρι. Το σίγουρο είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να υπογράψει έναν τερματοφύλακα νωρίτερα παρά αργότερα. Αν ο De Gea κόπηκε και ξεχάστηκε, ο Donnarumma είναι αυτός που βρίσκεται τώρα διαθέσιμος. Με βελτιωμένη τη σχέση με τον Raiola χάρη στον Pogba, η υπόθεση δεν καθησυχάζει τον Keylor Navas. Ο «tico» γλίτωσε την πίεση του τερματοφύλακα της ManU. Τώρα πρέπει να ζήσει αυτή του νεαρού Ιταλού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.