News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino επιταχύνει με την ανανέωση του Zidane: 7,5 εκατομμύρια ετησίως και μέχρι το 2020

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Του Fermín de la Calle

Ένα απ’τα κλειδιά της επιτυχίας της Ρεάλ Μαδρίτης

Εδώ και λίγες βδομάδες εργάζονται για την ανανέωση του Ζιντάν, τεχνικό που έχει κατακτήσει σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, δύο Champions League και μια Liga, μεταξύ άλλων τίτλων, για την Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Florentino Pérez θέλει ν’ανανεώσει τον Ζινεντίν Ζιντάν ενόψει της εκστρατείας του για την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λευκός αρχηγός έδωσε την εντολή, μετά την επίτευξη του Τσάμπιονς Λιγκ, να επιταχυνθεί η προσφορά της ανανέωσης για τον Γάλλο τεχνικό, ο οποίος έχει μπει στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετατρεπόμενος στον πρώτο προπονητή που κερδίζει δύο συνεχόμενα Champions League. Θα’ταν το πρώτο βήμα ενόψει της νέας θητείας του στο Λευκό Οίκο.

Η πρόθεση του προέδρου, όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η El Confidencial, είναι να επεκτείνει το συμβόλαιό του, τουλάχιστον δύο σεζόν ακόμα, έτσι ώστε θα συνδέονταν με το λευκό club τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2020, καθώς επί του παρόντος έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι .

Κληρονομεί τον μισθό του Αντσελότι

Η ανανέωση θα φέρει επίσης μαζί της μια βελτίωση του συμβολαίου για τον Ζιντάν, ο οποίος από τότε που ήρθε στον λευκό πάγκο απ’την Castilla έχει δει πως ο μισθός του έχει αυξηθεί εκθετικά, παράλληλα με τις αθλητικές επιτυχίες του. Ο Ζιντάν ανέλαβε την πρώτη ομάδα στις 4 Ιανουαρίου του 2016 και υπέγραψε το συμβόλαιό του ως προπονητής το Φεβρουάριο, συνδεόμενος μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Κατά την ανάληψη της πρώτης ομάδας πέρασε απ’το να εισπράττει ένα εκατομμύριο ευρώ, μισθό που είχε στη θυγατρική, στα 2,5 εκατομμύρια. Μετά την ανανέωση, και μετά την κατάκτηση του Champions League το περασμένο έτος, ο μισθός του διπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 5 εκατομμύρια καθαρά ετησίως. Η πρόθεση του Florentino είναι να «κληρονομήσει» τώρα τον μισθό που λάμβανε ο Κάρλο Αντσελότι ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης: 7,5 εκ.

Στις παραμονές του ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο, στις 7 Απριλίου, ο Ζιντάν εμφανίστηκε στην συνέντευξη πριν το παιχνίδι κι απαγκιστρώθηκε σχετικά με το μέλλον του με κάποιες δηλώσεις που έσπειραν πολλές αμφιβολίες. «Δεν είμαι σίγουρος στο πόστο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τον Ιούνιο. Δουλεύω σε ό, τι μου απομένει στη σεζόν», είπε.


Ο Florentino βολιδοσκόπησε τον Valverde και τον Low

Οι δηλώσεις του Ζιντάν, αφήνοντας στον αέρα το μέλλον του στον πάγκο, δεν ήταν τυχαίες. Συνέβησαν μέρες μετά από την βολιδοσκόπηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην αγορά προπονητών. Ο αποκλεισμός στο Copa del Rey ενάντια στην Θέλτα και η ήττα στο Μπερναμπέου ενάντια στη Μπαρτσελόνα ανησύχησαν τα γραφεία του Bernabeu και πραγματοποιήθηκαν κινήσεις που έφτασαν στ’αυτιά του Zizou. Στην λίστα των «πιθανών» της λευκής ομάδας υπήρχαν ονόματα όπως του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή Joachim Löw ή ακόμα και του νέου προπονητή της Barcelona, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια στην Athletic έχει προσεγγιστεί μια-δυο φορές απ’τη Μαδρίτη.

Τελικά, ο Ζιντάν κατάφερε να ανακατευθύνει την πορεία στην Liga, κερδίζοντας τον τίτλο λόγω της εξαιρετικής του διαχείρισης του γκρουπ εφαρμόζοντας τους λιγότερο συνήθεις με μια καθοριστική συμβολή παικτών όπως ο Asensio, ο Morata, ο Kovacic ή ο Lucas. Κι ως κολοφώνας ήρθε η διαδοχή του Champions League, μετατρέποντάς την στην πρώτη ομάδα που κερδίζει δύο συνεχόμενους τίτλους.


Όλες οι ενδείξεις είναι ότι Ζιντάν θα αποδεχθεί την προσφορά της ανανέωσης, μια δημοφιλής κίνηση που θα επικροτηθεί απ’το madridismo σε πλήρη εκστρατεία επανεκλογής του Florentino. Ωστόσο, ο Γάλλος θα απαιτήσει επίσης να συμμετέχει στην πολιτική των μεταγραφών για να κλείσει ενισχύσεις που θεωρεί αυτός απαραίτητες και που  ο πρόεδρος απέρριψε το περασμένο καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών, μια εναλλακτική λύση για να δώσει ξεκούραση στον Casemiro.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.