Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Florentino θέλει (όπως και να’χει) τον Mbappé και η Ρεάλ Μαδρίτης θα ξεπεράσει την προσφορά της Arsenal

Του Enrique Marin

Σε αντίθεση με τον Pogba, για τον οποίο δεν έφτασε να παζαρέψει, ο νεαρός Γάλλος επιθετικός είναι το μεγάλο αντικείμενο του πόθου του προέδρου της Μαδρίτης, διατεθειμένος να πληρώσει ό, τι χρειάζεται γι’αυτόν

Εάν το περασμένο καλοκαίρι ο κύριος πρωταγωνιστής της ποδοσφαιρικής αγοράς ήταν ο Πολ Πογκμπά, ένας άλλος Γάλλος, ο Kylian Mbappé, είναι ο υποψήφιος να γίνει στο καλοκαίρι που ξεκινάμε στις 21 Ιουνίου. Η μεταγραφή του μπορεί να υπερβεί ακόμη και τα 120 εκατομμύρια που έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον μέσο της Γιουβέντους. Ο επιθετικός της Μονακό, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου θα κλείσει τα 19, βρίσκονταν από καιρό στην ημερήσια διάταξη των καλύτερων ανιχνευτών, αλλά αυτή τη σεζόν έχει αποκαλυφθεί στη monegasco ομάδα, εξ ου και το ενδιαφέρον των μεγάλων της Ευρώπης, να τον υπογράψουν το συντομότερο δυνατό και ουσιαστικά μ’όποιο κόστος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας απ’αυτούς, και είναι γνωστό ότι, όταν ο πρόεδρος της, Florentino Pérez, επιμένει στην απόκτηση ενός παίκτη, δύσκολα του ξεφεύγει. Η Άρσεναλ, που απ’την El Confidencial μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει ήδη κινηθεί, έχει προσφέρει 100 εκατομμύρια στη Μονακό και θα προσπαθήσει να πείσει τον Kylian με το επιχείρημα ότι ο Αρσέν Βενγκέρ του εγγυάται μια θέση στην εντεκάδα του, κάτι που δεν το’χει τόσο ξεκάθαρο στην Ρεάλ Μαδρίτης με τους Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι Gunners δεν παίζουν στο Champions League κι ότι τον Γάλλο επιθετικό δεν τον τρομάζει ο ανταγωνισμός όσο σκληρός κι αν είναι, παίζουν επίσης υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου γνωρίζουν ότι ο Πορτογάλος Ρονάλντο δεν είναι αιώνιος και θα χρειαστεί μια αλλαγή που, είναι διαπιστωμένο, δεν είναι ο Μπέιλ και μπορεί να’ναι ο Mbappé.

Ο Μπενζεμά τον συγκρίνει με τον Neymar

«Αυτό που κάνει στην Ligue 1 και ιδιαίτερα στο Champions League είναι εξαιρετικό», είπε ο Μπενζεμά για τον συμπατριώτη του, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα «L'Equipe». «Ο τελευταίος παίκτης που φαίνονταν τόσο καλός και νωρίς σε αυτό το επίπεδο ήταν ο Neymar. Είναι ένα φαινόμενο για την ηλικία του, αλλά πρέπει να καθιερωθεί μακροπρόθεσμα». Αν κι αρχικά ο αντίπαλος του Mbappé για να’ναι βασικός στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Μπενζεμά, ένας απαραίτητος παίκτης για τον Ζιντάν, -επιπλέον και για τον Cristiano -, θα πρέπει επίσης να εκτιμήσουμε ότι ο μεγάλος ζημιωμένος θα μπορούσε να’ταν ο Bale. Έχοντας τον Mbappé και τον Marco Asensio είναι μια πλήρη εγγύηση για το μέλλον για τους λευκούς.

Η ιδέα του Florentino Pérez είναι να εισπράξει με τις μεταγραφές των Morata και James Rodríguez, καθώς, εκτός απ’τον επιθετικό της Μονακό, η Ρεάλ Μαδρίτης σχεδιάζει να κάνει μία ή δύο ακόμα μεταγραφές, εκτός απ’του Theo Hernández, αντικαταστάτη του Coentrao. Ο Ζιντάν επιμένει στον Hazard, αλλά ο τραυματισμός στον αστράγαλο, που θα τον κρατήσει τρεις μήνες εκτός, μπορεί να’ναι καθοριστικός έτσι ώστε ο Βέλγος να μην φύγει απ’την Τσέλσι για ένα ακόμα καλοκαίρι.

Με την ευκαιρία, Κριστιάνο, Μέσι, Griezmann, Mbappé και Lewandowski είναι οι πέντε επιλεγμένοι επιθετικοί απ’το γκρουπ τεχνικών παρατηρητών της UEFA για να σχηματίσουν το ιδανικό ρόστερ για το πρόσφατο Champions League, με τους πρώτους τρεις στην καλύτερη εντεκάδα. Περιέργως, κι όχι μόνο παρά το γεγονός ότι έχει γίνει πρωταθλήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και μετά το μεγάλο ρόλο του σε όλη τη διοργάνωση, ο μεγάλος απών είναι αναμφίβολα ο Μπενζεμά.

ΥΓ. Στο ιδανικό ρόστερ της UEFA οι τερματοφύλακες είναι οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Jan Oblak, με τον rojiblanco ως βασικό. Στην περίπτωση αυτή, ο μεγάλος απών είναι ο Keylor Navas, τον οποίο ο Florentino Pérez συνεχίζει να σκέφτεται να αντικαταστήσει με τον De Gea και, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Mbappé και Μπενζεμά ή Bale, το κριτήριο των παρατηρητών της UEFA του δίνει, αν όχι δίκιο, τουλάχιστον ένα επιχείρημα για να προσκολληθεί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas