News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα μυστικά του Achraf που αποπλανούν τον Zidane: ο φορ που μεγάλωσε αργά

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Μαροκινός μπακ σπρώχνει με δύναμη

Με τον Danilo πλέον στις εντολές του Guardiola στη Μάντσεστερ Σίτι, η μορφή του canterano Achraf Hakimi ξεπροβάλει για να μετατραπεί σε μέλος της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήττα στα πέναλτι ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και σε αυτό το σημείο το πιο σημαντικό δεν είναι να κερδίσεις ή να μην χάσεις. Τα χρονικά, ομόφωνα, δείχνουν στους νεαρούς της λευκής cantera ως μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα. Διαθέτουν λίγες μέρες για να δείξουν στον Ζιντάν τι αξίζουν, σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι ώστε να φιλοδοξούν να κερδίσουν μια θέση στην πρώτη ομάδα με στόχο την νέα σεζόν. Είναι η περίπτωση του Achraf Hakimi (4 Νοεμβρίου του 1998, Μαδρίτη), δεξιός μπακ μαροκινού αίματος που εδώ και καιρό, παρά τη νεότητά του, ακούγεται έντονα στο εσωτερικό της Ρεάλ Μαδρίτης ως ισχυρός υποψήφιος για να κρατηθεί στην πρώτη ομάδα νωρίτερα παρά αργότερα.

«Προβλήματα με τους μπακ και το κέντρο; Achraf και Febas... Αν δεν το πω, θα σκάσω». Οι τραυματισμοί μάστιζαν το ρόστερ του Ζιντάν εκείνη τη χρονική στιγμή, στις αρχές αυτού του έτος, κι ο Luis Miguel Ramis χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα για να εκθέσει την άποψή του. Καλός γνώστης της λευκής cantera μετά από τόσα χρόνια εργασίας στο Valdebebas, ο τωρινός προπονητής της Αλμερία υπέδειξε άμεσα δύο παίκτες της ομάδας ως ασυναγώνιστους για την επίλυση των προβλημάτων του Γάλλου προπονητή. Ο πρώτος, ο Achraf Hakimi, έχει τώρα τη μεγάλη ευκαιρία για να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα μετά την πώληση του Danilo στη Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guardiola. Εδώ κι αρκετό καιρό είναι σαφές στο σπίτι ότι έχει τα πάντα για να θριαμβεύσει στα λευκά...

Παρά τη νεότητά του, στο Μαρόκο δεν είναι διατεθειμένοι να επαναληφθεί μια περίπτωση σαν του Μουνίρ -έκανε ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα με την Ισπανία στις εντολές του Del Bosque, αν κι έχει κάνει ήδη το βήμα για να αντιστραφεί η κατάσταση- κι εδώ κι αρκετό καιρό ο Achraf εμφανίζεται στις αποστολές της αφρικανικής εθνικής ομάδας. Πέρυσι έκανε ήδη το ντεμπούτο του, σε μια αναμέτρηση εναντίον του Καναδά, στις εντολές του Hervé Renard, κι ο Γάλλος τεχνικός έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι το φυσιολογικό θα’ναι να δούμε τον Arra, όπως είναι γνωστός, με τους καλύτερους της χώρας. Μια ιστορική στιγμή για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας παίκτης του λευκού club έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική της Βόρειας Αφρικής.

Η ταχύτητα 

Πώς φτάνει στη Ρεάλ Μαδρίτης; Όπως κάθε παιδί από μια μικρή ομάδα στην πρωτεύουσα. Έπαιζε στην πόλη της Χετάφε, -όπου παίζει σήμερα ένας αδερφός- και παρακολουθείται απ’τους ανιχνευτές των μεγάλων. Το λευκό club, όταν τον βλέπει σε δράση σε μια χούφτα ευκαιριών, δεν έχει αμφιβολίες, ρίχνει τα δίχτυα αμέσως. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε νεανική ηλικία, ο Arra παίζει επιθετικός, καμία σχέση μ’αυτό που είναι σήμερα. Τραβά την προσοχή όπως χειρίζεται, η ικανότητά του να σκοράρει, πτυχή που δεν έχει ξεχάσει με την πάροδο του χρόνου, αλλά πάνω απ 'όλα η εκρηκτική ταχύτητά του. Σ’αυτές τις ηλικίες, κάθε «σφαίρα» συνηθίζει ν’αποκτιέται άμεσα από ένα club ανώτερης κατηγορίας.

Έχει περάσει από όλες τις κατηγορίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο δρόμος δεν ήταν απλός μέχρι να φτάσει σ’αυτό το σημείο. Ο Achraf είχε μια καθυστερημένη ανάπτυξη, το οποίο επιβράδυνε την εξέλιξή του. Προσγειώθηκε ως καθαρό «9», αν και με τάση να τραβιέται στις πλευρές, και καθώς περνούσε ο καιρός, μιας και δεν ψήλωνε, οπισθοχώρησε στο γήπεδο, φτάνοντας να τοποθετηθεί εξτρέμ. Αρχικά ο συντονισμός του δεν ήταν ο κατάλληλος, αν και η δύναμη και η ταχύτητά του παρέμεναν άθικτες. Ήταν στην πρώτη του χρονιά ως junior, όταν οπισθοχώρησε για ν’αποτελέσει μέρος της αμυντικής γραμμής. Από εκεί και πέρα, κύλισαν τα πάντα... Με το πέρασμα του καιρού, έχει συνθλίψει όλους τους μπακ που έχουν μπει στο δρόμο του, μέχρι που τώρα βρίσκεται μόλις ένα βήμα απ’την κορυφή.

Οι αμφιβολίες

Σε νεαρή ηλικία δεν υπήρχαν αμφιβολίες για το ποια είναι η καλύτερη θέση για τον Achraf. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται πολύ χώρο μπροστά του για να προσφέρει την καλύτερη εκδοχή του. Η θέση του εξτρέμ αποκλείστηκε επειδή παίζοντας πιο προωθημένος, η δυναμική του δεν λάμπει τόσο. Χρειάζεται, όπως κι ο Theo Hernández, πολλά ελεύθερα μέτρα για να επιβάλει την ελαφρότητά του όταν καλπάζει. Όταν ψηλώνει το σώμα του και διαμορφώνεται πλέον τέλεια, στο Valdebebas αρχίζει πλέον να συζητιέται σε πολλές γωνιές. Οι τεχνικοί του σπιτιού αρχίζουν να θεωρούν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίκτη με την επαρκή δυναμική έτσι ώστε να σκέφτονται ότι σ’ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα μπορέσει να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα.

Από τώρα και στο εξής πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Η καθημερινή «Marca» επεσήμανε ήδη τις αμφιβολίες που αρχίζει να δημιουργεί η μορφή του αναδυόμενου 18χρονου μπακ, αν θα τον δανείσει για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του ή αν θα του κάνει χώρο στην πρώτη ομάδα για ν’αντικαταστήσει τον Danilo. Οι τεχνικοί του σπιτιού εκτιμούν ότι η εκμάθησή του είναι ακόμα σε ισχύ. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχει τα πάντα για να πετύχει, εξίσου μ'ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει ακόμα να βελτιώσει. Όταν πρέπει να επιτεθεί η ταχύτητα επιβάλλει το νόμο της, αλλά ο Achraf, εκτιμάται, πρέπει να βελτιώσει σημαντικά διάφορες έννοιες όταν αμύνεται. Τακτικά δεν έχει ακόμη ψηθεί, όπως επίσης και στη σέντρα έχει δουλειά μπροστά του. Ο Ζιντάν είναι που πρέπει ν'αποφασίσει αν ποντάρει στον Μαροκινό για να ζήσει, και να μάθει, στη σκιά του Carvajal...

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.