Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο Florentino συνεχίζει να διώχνει φαντάσματα με την έξοδο του Danilo

Του Fermín de la Calle

Ο αντικαταστάτης θα μπορούσε να’ταν στην cantera

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ κοντά στο να διαχωριστεί απ’τον Danilo, παίκτη που ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης απ’την Πόρτο και θα’χε την αντικατάστασή του στην cantera, τον Achraf Hakimi


Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της υποτιθέμενης φοροδιαφυγής του Κριστιάνο Ρονάλντο τον Ιούνιο, ο Florentino Pérez πήρε την απόφαση να διαχωριστεί δημοσίως (στο μέτρο του δυνατού) απ’τη μορφή του Jorge Mendes, έναν παράγοντα βαρύτητας στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα μήνα αργότερα, ο λευκός πρόεδρος έχει κάνει ένα καθάρισμα της «φατρίας Mendes» στο ρόστερ με την αποχώρηση των Πέπε και Φάμπιο Κοεντράο. Ο πρώτος έχει πάει στην Μπεσίκτας με μια έξοδο που χαρακτηρίστηκε απ’την αδιαφορία των συμπαικτών του, κι ο δεύτερος πήγαινε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά την ολοκλήρωση μιας διακριτικής απόδοσης με το merengue έμβλημα. Ο επόμενος στη σειρά για να εγκαταλείψει το πλοίο είναι ο Danilo (στην Τσέλσι), που αν και δεν εκπροσωπείται απ’αυτόν, συνδέεται με τον Πορτογάλο λόγω διαμεσολάβησης στην επιχείρηση, αν κι απ’το Gestifute υποδεικνύουν σ’αυτή την εφημερίδα ότι επισήμως δεν παρενέβη σ’αυτή την συμφωνία.

Ο Βραζιλιάνος μπακ έχει προσφερθεί στην αγορά κι αρκετές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί γι’αυτόν. Η πρώτη, η Γιουβέντους, η οποία σκέφτηκε τον Βραζιλιάνο για ν’αντικαταστήσει τον Dani Alves, ο οποίος έχει πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η Vecchia Signora πρόσφερε 20 εκατομμύρια, κάτι που η Ρεάλ Μαδρίτης θεώρησε ανεπαρκές. Η πολιτική του Florentino είναι ν’ανακτά στις πωλήσεις κάθε ευρώ που επένδυσε στις μεταγραφές. Ο Danilo κόστισε στο σύλλογο του Chamartin 31,5 εκατομμύρια και η αποχώρηση στην Τσέλσι είναι έτοιμη να κλείσει σε ένα ποσό γύρω στα 32 εκατομμύρια. Ο Danilo έχει ταξιδέψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει την περιοδεία στις ΗΠΑ.

Ο canterano Achraf, αντικαταστάτης του Danilo

Με την αποχώρηση του Danilo, ο Ζινεντίν Ζιντάν θα πρέπει να αυτοσχεδιάσει έναν δεξιό μπακ για να ξεκουράσει τον διεθνή Ισπανό Dani Carvajal. Ο επιλεγμένος είναι ο παίκτης της Castilla Achraf, ο οποίος έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ με την πρώτη ομάδα για να ολοκληρώσει την προετοιμασία στις εντολές του Ζιντάν. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ο σύλλογος δεν θ’αποφασίσει αν θα τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα, αλλά αν φύγει ο Danilo φαίνεται ότι ο Zizou θα μπορούσε να του δώσει μια θέση στο ρόστερ.

Από τότε που ξέσπασε το δημοσιονομικό θέμα των παικτών που εκπροσωπούνται απ’τον Jorge Mendes (Κριστιάνο Ρονάλντο, Coentrao, Ντι Μαρία, Falcao...) ο Florentino έχει ποντάρει στο να απομακρυνθεί δημοσίως απ’τη μορφή του Πορτογάλου με τις αποφάσεις του, καθαρίζοντας τ’αποδυτήριά του από εκπροσωπούμενους κι ο Cristiano είναι πλέον η μόνη μεγάλη σύνδεση μεταξύ του πράκτορα και του συλλόγου. Είναι ένα ζήτημα εικόνας, τουλάχιστον μέχρι να επιλυθεί το ζήτημά του με τη δικαιοσύνη, και γι’αυτό έχει πιτσιλίσει επίσης τον Danilo (προερχόμενος απ’την Πόρτο), αν και δεν έχει τις υποθέσεις του.

Ο Mendes παίρνει την Αερογέφυρα στη Barcelona

Ο Mendes φαίνεται να’χει πάρει την αερογέφυρα εγκατεστημένος στο Futbol Club Barcelona, ​​όπου έχει συμμετάσχει στο κλείσιμο τριών μεταγραφών όπως ο André Gomes, ο Paco Alcácer κι ο μπακ Semedo. Ωστόσο, και παρά αυτή την προφανή αποστασιοποίηση, ο Mendes εξακολουθεί να’ναι ένας άνθρωπος με πολύ βαρύτητα στις αποφάσεις και στις κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στην αγορά, δεδομένης της σχέσης του, με τον γενικό διευθυντή του λευκού club, José Ángel Sánchez, με τον πρόεδρο και με το ότι παραμένει ένας ενδιάμεσος σε αμέτρητες επιχειρήσεις.

Η σελίδα της στήλης στο facebook: