News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δεν πουλάνε, αλλά κερδίζουν και διασκεδάζουν

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Του Santiago Segurola

Πριν από δύο καλοκαίρια, ο Ράφα Μπενίτεθ, νεοαφιχθείς για να καθοδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, ζήτησε απ’τον Florentino Pérez την υπογραφή του Kovacic, ενός παίκτη με μεγάλες δυνατότητες απ’τα εφηβική ηλικία του, αλλά ασταθής στην απόδοσή του. Ο Μπενίτεθ τον γνώριζε καλά και είχε μια εξαιρετική γνώμη για τον Κροάτη. Ο πρόεδρος συμφώνησε μετά από την υπέροχη απόδοση του Kovacic στο φιλικό Real Madrid-Inter. "Πλέον έχεις τον Kovacic, αλλά να θυμάσαι ότι δεν πουλάει ούτε μια φανέλα", είπε στον προπονητή.

Εκτός απ’τον Kovacic, εκείνο το καλοκαίρι ήρθαν οι Casemiro, Lucas Vázquez και Kiko Casilla, όλοι πίσω στην ομάδα μετά την επιβεβαίωσή τους σε Πόρτο κι Εσπανιόλ. Πριν από μερικούς μήνες, η Πόρτο και η Μαδρίτη συμφώνησαν για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου μπακ Danilo. Όσον αφορά το μάρκετινγκ, ήταν ένα καλοκαίρι με πολύ χαμηλό προφίλ.

Αυτοί οι παίκτες δεν πουλάνε, αλλά ξέρουν να κερδίζουν παιχνίδια. Kovacic και Lucas Vázquez ήταν βασικοί στον επαναληπτικό του Supercopa. Ο Casemiro είναι ένα προπύργιο της ομάδας. Ο Carvajal, για την επιστροφή του οποίου η Μαδρίτη πλήρωσε επτά εκατομμύρια ευρώ στη Bayer Leverkusen το 2014, επιβλήθηκε γρήγορα στον Danilo. Ο Nacho, ένας απ’τους πιο ευέλικτους αμυντικούς του ισπανικού ποδοσφαίρου, έχει εγκατασταθεί στο ρόστερ με μια σταθερότητα που του επιτρέπει να πηγαίνει τακτικά στην εθνική Ισπανίας.

Γνωρίζουμε ότι ο Asensio είναι ένα αστέρι, αλλά σχεδόν κανείς δεν το υποψιάζονταν όταν η Μαδρίτη πλήρωσε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στη Μαγιόρκα για την υπογραφή του. Πολλά χρόνια πριν, το 2002, ο Florentino Perez απέρριψε την υπογραφή του Kaka, τότε 21 ετών. "Θα τον υπογράψουμε όταν θα’ναι 27 ετών και θα’χει κερδίσει τη χρυσή μπάλα", είπε. Έτσι έγινε. Το 2009, η Μαδρίτη πλήρωσε 70 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο παίκτη. Πούλησε τόνους φανελών.

Στη Μαδρίτη δεν λείπουν παγκόσμιες διασημότητες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο επικεφαλής ενός γκρουπ στο οποίο υπάρχουν επίσης οι Sergio Ramos και Gareth Bale, του οποίου η δημοτικότητα έχει πέσει μεταξύ των οπαδών, αλλά όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον αγγλοσαξονικό κόσμο. Ωστόσο, η τρέχουσα Μαδρίτη δεν καθορίζεται απ’τη λάμψη των αστέρων της, όπως στην galáctica εποχή ή στην τριετία του Μουρίνιο, όπου ο προπονητής ήταν καθημερινή είδηση στον κόσμο, κι όχι πάντα για τις επιτυχίες του.

Modric. Ούτε καν παίκτες του μεγέθους των Modric, Kroos ή Varane δεν διακρίνονται για την εμπορικότητά τους. Ο Modric άργησε μια αιωνιότητα ν’ανακηρυχθεί μεταξύ των 20 κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη. Για τον Kroos δεν είναι γνωστό τίποτα, εκτός απ’την υπέροχη ακρίβειά του στην πάσα. Ο Ζιντάν, ο οποίος ήταν η δεύτερη galáctico υπογραφή στην εποχή του ως παίκτης, έφτασε στην πρώτη ομάδα στα μέσα της σεζόν, με φήμη ντροπαλού και χωρίς ενδιαφέρον στο να καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η Μαδρίτη αυτών των ημερών είναι μια ομάδα διακριτικής διάθεσης και σπουδαίου ποδοσφαίρου, που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονταν η Μαδρίτη για να προχωρήσει και να ξεπεράσει τη Barça στην Ισπανία και στην Ευρώπη. Λίγες φορές έχει φανεί πιο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος ο madridismo. Είναι αλήθεια ότι ο Florentino Pérez ήταν σωστός στο να κατανοήσει πριν απ’οποιονδήποτε τις ωδίνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ωθούμενο σε μια ασταμάτητη εμπορική δίνη. Η γοητεία του λόγω των μεγάλων αστέρων και η εμπορικές του αξίωση είχε λογική, αλλά τελικά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καλό ποδόσφαιρο, τα καλά αποτελέσματα και τον ενθουσιασμό των οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2004, ένας υψηλά ιστάμενος της Ρεάλ Μαδρίτης σχολίαζε την παραμονή του αγώνα με τη Μπάγερν, ότι το club είχε τελειώσει με την ιστορική επίδραση των αποτελεσμάτων. «Το αποτέλεσμα δεν είναι πια ένας κρίσιμος παράγοντας για τη Μαδρίτη», υποστήριξε, πεπεισμένος για μια νέα τάξη αξιών: πρώτα η πληθωρικότητα των επιχειρήσεων, στη συνέχεια, το πεζό των αποτελεσμάτων. Δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2006, ο Florentino Pérez παραιτήθηκε, υποβαλλόμενος σε μια πίεση που του αποδείχτηκε αφόρητη. Η Μαδρίτη έπαιζε άσχημα και δεν είχε κερδίσει έναν τίτλο σε δύο χρόνια. Τον κόσμο τον ενδιέφερε, και θα τον ενδιαφέρει πάντα σε πρωταρχική θέση, να απολαμβάνει την ομάδα, όχι το ισοζύγιο των εμπορικών πωλήσεων.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.