News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πρόκληση του να κάνει την δουλειά του Morata: είναι ο Mayoral ο επιθετικός που χρειάζεται η Ρεάλ Μαδρίτης;

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Του Jesús Garrido

Ο Canterano είναι η μόνη αλλαγή στην επίθεση

Η επίθεση της πρωταθλήτριας Ευρώπης έχει αποδυναμωθεί αυτό το καλοκαίρι λόγω της αποχώρησης των δύο canteranos, Morata και Mariano, σε αναζήτηση λεπτών. Ο Mayoral επιδιώκει να κάνει να ξεχαστούν τα 25 γκολ τους


Οι δύο μεγάλοι τίτλοι της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, η καλύτερη του club σε 58 χρόνια, οφείλονταν σε μια συσσώρευση παραγόντων που ευνόησαν το λευκό club μέχρι την κορύφωση στη Μάλαγα και στο Κάρντιφ, των δύο επιτυχιών. Για να γίνει πρωταθλήτρια, το ρόστερ μετράει, πολύ, περισσότερο εάν η διαχείριση του υπήρξε η κατάλληλη. Στο τέλος της σεζόν, ο οπαδός, ακόμα και η ίδια η ομάδα, αξιολογεί τους κύριους χαρακτήρες, αυτούς που έχουν συσσωρεύσει περισσότερα λεπτά στην οθόνη και στους οποίους πέφτει, σε τελική ανάλυση, το βάρος. Φυσικά καμία ταινία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την υποστήριξη δεύτερων ηθοποιών, και στη Μαδρίτη ήταν οι καλύτεροι, αυτοί που θα’ταν υποψήφιοι πάντα για το αγαλματίδιο. Πέντε εξ αυτών, όμως, έχουν προτιμήσει να φύγουν σε ταινίες μεγάλου μήκους λιγότερου διεθνή αντίκτυπου αλλά όντας οι ήρωες.

Χωρίς δύο από αυτούς, Morata και Mariano, η Μαδρίτη μένει χωρίς γκολ, τουλάχιστον χωρίς μια πολύ σημαντική ροή απ’αυτήν που είχε. Οι δύο επιθετικοί που εκπαιδεύτηκαν στη madridista cantera την περασμένη σεζόν έβαλαν συνολικά 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ποιο δίδυμο αναπληρωματικών επιθετικών μπορεί να καυχηθεί ότι έχει φθάσει αυτά τα νούμερα, όχι τώρα, αλλά στην ιστορία; Πολύ λίγα, εάν υπάρχει κάποιο. 20 ο Morata, 5 ο Mariano. Γκολ που έδωσαν βαθμούς, προκρίσεις σε επόμενους γύρους, τίτλους, στην τελική. Γιατί ένα κύπελλο δεν κερδίζεται την ημέρα του τελικού, αλλά απ’την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της εν λόγω διοργάνωσης. Ο Morata στην Τσέλσι κι ο Mariano στη Λυών, δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν τη Μαδρίτη.

Μέχρι σήμερα, καμία απ’τις προσθήκες που έγιναν στην λευκή ομάδα δεν έχει χρησιμεύσει για να ενισχύσει την επίθεση. Ο μόνος επιθετικός που συνοδεύει τώρα τον Κριστιάνο και τον Μπενζεμά είναι ο Borja Mayoral. Ένας άλλος canterano. 20 ετών, μια σεζόν εμπειρίας στη Βόλφσμπουργκ και πολύ λίγα λεπτά στο ποδόσφαιρο της ελίτ. Αυτός που ήταν συγκεκριμένα ο συνοδός του Mariano στην επίθεση της Castilla του Ζιντάν, είναι τη σήμερον ήμερα η κύρια εναλλακτική για να καταλάβει το σημείο της επίθεσης, όταν λείπει κάποιος απ’τους επιθετικούς.

Η ωριμότητα του Mayoral έπρεπε να σφυρηλατηθεί πάρα πολύ γρήγορα. Έχει περάσει στάδια που θεωρητικά αντιστοιχούσαν σε μεγαλύτερες ηλικίες απ’την δική του. Η επιτάχυνση αυτή έχει δει πως έχει επιβραδυνθεί η ανάπτυξή του. Απ’το να’ναι μέρος της juvenil A στη Youth League, στη Bundesliga. Ένα υπερβολικά μεγάλο άλμα, μια χαμένη σεζόν, μια εκμάθηση της σκληρότητας του ποδοσφαίρου μόλις στα 19. Ένα χρόνο αργότερα, και μετά από μόλις 426 επίσημα λεπτά που του έδωσαν δύο γκολ, ο Mayoral επιστρέφει στο σπίτι με μια πολύ υψηλή ευθύνη, και πάλι: να’ναι το αναπληρωματικό «9» της Ρεάλ Μαδρίτης.


Φαίνονταν υπερβολικό να υπάρχουν δύο φορ ως εναλλακτικές στον Μπενζεμά (ή στον Cristiano, ο οποίος ήταν αυτός που κατέληξε «9» στην πραγματικότητα). Σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, όπου δεν υπήρχε ένας ξεκάθαρος αντικαταστάτης για τον Γάλλο και σε αρκετές περιπτώσεις ο Jesé Rodríguez έπρεπε να ενεργήσει ως ψευδοεπιθετικός, ο Ζιντάν θέλησε να ενισχύσει αυτή την θέση συνειδητά έτσι ώστε η συχνότητα του γκολ να μην έπεφτε όποιος κι αν έπαιζε. Οι δύο επιλογές ήταν στην cantera, ο ένας έπρεπε να επιστρέψει, ο άλλος ν’ανέβει. Τόσο ο Morata όσο κι ο Mariano ήταν υποδειγματικοί στην συμπεριφορά τους τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Αυτό που μετράει, είναι ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων, λειτούργησαν σαν αυτό που είναι, ως goleadores, σκοράροντας σχεδόν σε κάθε ευκαιρία απ’αυτές που απολάμβαναν. Ο Mariano έφτασε κοντά στην έξοδο το χειμώνα, γιατί η αλήθεια είναι ότι έπαιζε πολύ λίγο, αλλά άντεξε μέχρι το τέλος.

Τόσο ο ένας όσο κι ο άλλος κατανόησαν με βάση την απόδοσή τους, ότι ο χώρος που τους είχε προσφέρει ο Ζιντάν ήταν πάρα πολύ μικρός γι’αυτό που μπορούσαν να προσβλέπουν αυτοί. Ο Mariano ήταν περισσότερο από ενήμερος ότι έπρεπε να φύγει για να παίξει κάτι, ενώ ο Morata ζητούσε κραυγάζοντας να’ναι, επιτέλους, το «9» αναφοράς ενός μεγάλου ευρωπαϊκού club. Ονειρεύονταν να’ναι στη Μαδρίτη, το club το οποίο πήγαινε από μικρός στο γήπεδο να υποστηρίξει, αλλά έπρεπε να’ναι η Τσέλσι. Προκύπτει, όμως, ένα ερώτημα χωρίς δυνατή απάντηση. Δεν θα’χε νόημα για τον Mariano να πάρει τη θέση του Morata ως αντικαταστάτης των Μπενζεμά και Κριστιάνο; Θα’χε παίξει περισσότερο ως πρώτη αλλαγή και την πιθανότητα να φύγει την είχε πάντα εκεί για το επόμενο έτος. Επιπλέον, ο Mayoral θα’χε λιγότερη υποχρέωση όντας ο φυσικός αντικαταστάτης του ίδιου του Καταλανού παίκτη.

Μέχρι το τέλος της αγοράς, ο Mayoral δεν πρόκειται να’χει εγγυημένη τη θέση του. Η Μαδρίτη συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή την αγορά εν αναμονή του να βρει μια βιώσιμη επιλογή, όχι εξεζητημένη, για να ενισχύσει την επίθεσή της. Σ’αυτή την εξίσωση μπορεί να μην μπαίνει ο Mayoral. Υπάρχουν διάφορες ομάδες της Primera που περιμένουν για να πετύχουν τον δανεισμό ενός παίκτη που έχει πολύ καλή εικόνα ανάμεσα στις πιο μέτριες ομάδες της Liga Santander. Όπως απομακρύνεται η υπογραφή του Mbappé, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτηθεί ένας άλλος φορ και, ως εκ τούτου, ο Mayoral θα’χει πιο ξεκάθαρο το δρόμο για να προσπαθήσει να κάνει να ξεχαστούν οι αριθμοί των Morata και Mariano. Μια σχεδόν αδύνατη πρόκληση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.