News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Marco Asensio, το αριστερό που καθαρίζει γωνίες

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Του Miguel Ángel Lara

Σήκωσε στο πόδι το Μπερναμπέου μ’ένα ακόμα μαγευτικό γκολ


Η τελευταία εικόνα που άφησε ο αγώνας του Καμπ Νου ήταν ένα αριστερό του Marco Asensio που κατέληξε στην πάνω δεξιά γωνία του Ter Stegen. Το πρώτο που εμφανίστηκε στο Μπερναμπέου ήταν ένα μεγαλοπρεπές χτύπημα του 20 της Μαδρίτης στο οποίο ο Γερμανός τερματοφύλακας της Barcelona μπόρεσε να συνοδεύσει μόνο με το βλέμμα έως ότου άκουσε τη μπάλα να σκάει στα δίχτυα του.

Είχαν περάσει μόλις τέσσερα λεπτά στο παιχνίδι κι ο Asensio είχε αναπτύξει στο χόρτο του γηπέδου του την παλέτα με την οποία ζωγραφίζει έργα τέχνης. Πριν, είχε προλάβει ήδη να τοποθετήσει μια μπάλα στον Modric για ένα γκολ, μια από εκείνες που φαίνονται εύκολες λόγω της ευκολίας με την οποία ένας εκλεκτός είναι σε θέση να εκτελεί κινήσεις αυτού του διαμετρήματος.

Αποδέκτης των μηνυμάτων που λαμβάνει απ’την ομάδα του και γνωρίζοντας ότι τα rotations είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσει στο Μάιο παλεύοντας για τα πάντα, ο Ζιντάν αλλάζει κομμάτια. Ο Γάλλος έχει την εγγύηση ενός καλοφτιαγμένου ρόστερ στο οποίο μπορεί ν’αφήσει στον πάγκο τον Isco, τον Bale, τον Casemiro ή να μην έχει τον καλύτερο goleador του (Cristiano) και η ομάδα του ν’ανταποκρίνεται με μια παράσταση παιχνιδιού όπως αυτήν που ξεδίπλωσε χθες.

Σ’αυτό έχει πολύ σχέση ο Asensio, ένας παίκτης που κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με τη μπάλα είναι για να επιλέξει καλά κι όταν δεν την έχει, αναπτύσσει προσπάθεια και καλύπτει τρύπες σαν ένας στρατιώτης.

Μηνύματα στην Εθνική

Ο Asensio δεν έχει να πείσει για τίποτα τον Lopetegui, επειδή ο ομοσπονδιακός έχει σαφές τι έχει στον balear κι ότι η παρουσία του στη Ρωσία είναι κάτι φυσικό αν συνεχίσει σ’αυτό το μονοπάτι. Αλλά ο Asensio που χθες κατέκτησε λίγο περισσότερο την καρδιά του Bernabeu είναι για να παλέψει μ’οποιονδήποτε είναι για βασικός στις 2 Σεπτεμβρίου εναντίον της Ιταλίας. Είναι μια μέρα για να χρησιμοποιήσει όποιον είναι καλύτερα κι ο Asensio, όπως ο Isco, αξιώνουν μεγαλύτερο ρόλο σ’αυτή την τελική ευθεία καθ 'οδόν προς τη Ρωσία.

Με το χθεσινό γκολ, το madridista 20 επεκτείνει τη συλλογή του των golazos, πέρα απ’όλα τ’άλλα που προσφέρει στην ομάδα του, κι έχει σκοράρει στα τρία απ’τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια της ομάδας του Ζιντάν: στον τελικό του Champions League και στους δύο με τη Μπαρτσελόνα. Με το Bernabeu στο πόδι κι ακούγοντας τ’όνομά του να τρέχει στις κερκίδες, έφυγε ο Asensio στο ντους στο 74ο λεπτό. Πίσω του άφηνε ένα ακόμα στολίδι, ένα άλλο ένα σημάδι ότι το παρόν και το μέλλον είναι δικό του.

«Αδύνατο να επιλέξω»

«Θα θυμάμαι πάντα αυτά τα δύο γκολ. Και τα δύο χρησιμεύουν για να πάρουμε το Super Cup, αν και το πιο δύσκολο ήταν του Nou Camp». Έτσι καθόρισε ο Marco Asensio τα δύο γκολ του εναντίον της Μπάρτσα με το που τελείωσε το παιχνίδι. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τις επευφημίες: «Η αγάπη όλων των οπαδών είναι εκπληκτική. Τώρα πρέπει να τους την επιστρέψω με τίτλους». Τίτλοι για τους οποίους ο Ζιντάν θα’χει δύσκολο να φτιάξει την καλή του εντεκάδα, αν κι ο Asensio διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να εκμεταλλεύεται «κάθε λεπτό» που του δίνει ο τεχνικός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.