News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια συνθλιμμένη Barcelona, νοκ άουτ και με μια πληγή πολλών πορειών

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Της Gemma Herrero

Πολύ κατώτερη απ’την Ρεάλ Μαδρίτης στο Supercopa

«Ξέρουμε ότι δεν είμαστε στην καλύτερη στιγμή, όχι μόνο όσον αφορά το επίπεδο της ομάδας, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο», δήλωσε ο Gerard Pique μετά τον αγώνα. Η Barca παρουσιάζει σήμερα τον Paulinho


Η FC Barcelona έφυγε απ’το Μπερναμπέου μ’ένα 2-0 κι ευχαριστώ να λέει. Η ομάδα του Ζιντάν πήγε για ύπνο στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στην υπνηλία η Barca γλίτωσε μια αναθεώρηση που θα μπορούσε να’ταν ιστορική μετά απ’ότι φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου οι λευκοί σάρωσαν ανελέητα μια ομάδα χωρίς ρυθμό, χωρίς ψυχή και χωρίς ποδόσφαιρο. Στο τρίτο λεπτό, ο Asensio είχε βάλει ήδη μια γκολάρα και στο 38ο λεπτό, ο Μπενζεμά έβαλε το δεύτερο. Στο μεταξύ, ένα κανονικό μπάνιο. Η ανωτερότητα των madridistas ήταν συντριπτική και οι azulgrana περιορίστηκαν στο να τους βλέπουν να φτάνουν ως αεροπλάνα. Το λευκό σύνολο έχασε μια ιστορική ευκαιρία για την επίτευξη ενός σκορ απ’αυτά που μένουν, αλλά το συναίσθημα ήταν ότι έβγαλε νοκ άουτ τη Μπάρτσα μ’ένα συνολικό 5-1 στο Supercopa κι ότι η πληγή θα’χει πολλές πορείες.

Ο Ernesto Valverde άλλαξε το σύστημα και πόνταρε σε τρεις στόπερ, αλλά η Μαδρίτη στη μεσαία γραμμή έκανε ότι ήθελε ενώ ο Busquets, αργός και χαμένος, δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα· ο André Gomes συνέχιζε να αποδεικνύει ότι δεν έχει αίμα, κι ο Rakitic ήταν ξεπερασμένος. Η πίεση, η προσμονή, το ένας εναντίον ενός, η ταχύτητα με τη μπάλα, τα πάντα, απολύτως τα πάντα, ήταν πράγμα της Μαδρίτης. Και το χειρότερο είναι ότι ούτε ένας δεν κοίταζε τον azulgrana πάγκο και δεν έβρισκε το ακόλουθο πανόραμα: Semedo, Denis Suárez, Deulofeu, Alcacer, Digne και Aleix Vidal, ενώ ο Zidane δεν είχε τον τιμωρημένο Cristiano κι άφησε τον Bale και τον Isco στον πάγκο.

Η Μαδρίτη ήταν τόσο ανώτερη που στο δεύτερο μέρος, χωρίς αντίπαλο απέναντι, αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο. Κι ούτε έτσι δεν κατάφερε η Barça να μακιγιάρει το αποτέλεσμα παρά τα δύο σουτ στο δοκάρι από Messi και Luis Suarez. Σε καμία στιγμή δεν έδωσε την αίσθηση η azulgrana ομάδα ότι μπορούσε να γυρίσει το αποτέλεσμα. Εμβρόντητη, νοκ άουτ, ανήμπορη, βεβιασμένη. Η αποθάρρυνση μπροστά στο ναυάγιο ήταν γενική κι ο Μέσι φάνηκε αρκετές φορές να κοιτάζει το γρασίδι, βυθισμένος. Εν τω μεταξύ, στον επίσημο λογαριασμό της PSG στο Twitter άναβαν τα αίματα με μια φωτογραφία ενός χαμογελαστού Neymar κι μ’ένα ακόμα πιο χαμογελαστό emoticon. Εκτός απ’το αμφίβολο καλό γούστο της PSG, θα’ταν απολύτως απλοϊκό να μειωθεί η αιτία της ήττας της Barca στην απουσία του Neymar.

Προφανώς, απ'τη Barcelona λείπει ένα κούνημα, νέο αίμα, κι ο γενικός διευθυντής της, Πεπ Σεγκούρα, -που πριν το ματς ζήτησε συγγνώμη για τα λόγια του σχετικά με τον Piqué-, βγήκε μετά τον αγώνα στο TV3 να προσφέρει στους ανθρώπους αυτό που θέλουν: ψευδαίσθηση. «Πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα και θα το κάνουμε στις επόμενες μέρες. Συζητάμε τις επιλογές των Coutinho και Dembélé. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τους κλείσουμε». Σήμερα παρουσιάζουν τον Paulinho, ο οποίος δεν δημιουργεί κανένα ενθουσιασμό στον οπαδό, αλλά στον οποίο ο Valverde έδωσε την ευλογία του, διότι θεωρεί ότι είναι ένα είδος μέσου που δεν έχει στο ρόστερ.

Απ’το να’ναι «ο φθόνος του κόσμου», όπως είπε πολύ περήφανος ο Josep Maria Bartomeu στις 7 Ιουλίου σε μια συνέντευξη στη «Sport», στο να φαίνεται, μόλις ενάμισι μήνα αργότερα, μια χυδαία ομάδα, άψυχη κι απ’την οποία, τ’αστέρια όπως ο Neymar προτιμούν να φύγουν για να λάμψουν περισσότερο. Η τρύπα απ’τη διαχείριση της υπόθεσης Neymar έχει ήδη υπονομεύσει τη δύναμη του Bartomeu και σία μέχρι του σημείου του να κάνει να τρέμει το σχοινί που τους κρατάει. Προσεύχονταν να ξεκινήσει να κυλάει η μπάλα κι ο Μέσι, πάντα ο Μέσι, να επέλυε τα πάντα. Όχι μόνο δεν συνέβη έτσι, αλλά η τρύπα είναι τώρα μια μαύρη που μπορεί να καταπιεί τα πάντα, αν στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν διασωθεί η Barca. Ο Benedito και η πρόταση μομφής του πετούν πάνω απ’το Camp Nou σα να’ταν οι δράκοι του «Game of Thrones», διατεθειμένοι να ισοπεδώσουν τα πάντα εν ριπή οφθαλμού. Ο Bartomeu και το διοικητικό του συμβούλιο είναι στην στιγμή της μεγαλύτερης αδυναμίας απ’την άφιξή τους.


Του Valverde κανείς δεν πρόκειται να του ζητήσει να λογοδοτήσει· μόλις ήρθε κι αυτό είναι ότι έχει βρει. Ούτε και τους Μέσι, Suarez, Busquets, Iniesta και Pique, μετά από όλα αυτά που έχουν κερδίσει και την αφοσίωση που επέδειξαν. Όλα τα βλέμματα είναι στον Bartomeu και στο διοικητικό του συμβούλιο. Ο Paulinho δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει ως προπέτασμα καπνού, αλλά κάτι θα πρέπει να κάνουν, αν δεν θέλουν το προσωπικό να εξεγερθεί και η πρόταση μομφής του Benedito να πάρει ύψος.

Ο Gerard Pique, επίσης σε δηλώσεις στο TV3, έδωσε το τελευταίο καρφί: «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε στην καλύτερη στιγμή, όχι μόνο όσον αφορά το επίπεδο της ομάδας, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Η Μαδρίτη ήταν ανώτερη, έτσι είναι αυτό. Φαίνεται ότι πάμε από ξεχωριστούς δρόμους και δεν είναι έτσι, πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Από τότε που είμαι εδώ, είναι η πρώτη φορά που έχω αισθανθεί ότι η Μαδρίτη ήταν ανώτερη από μας».


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.