News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αυξάνονται οι διαιτητικές υποψίες στη Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Στο λευκό club σκέφτονται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο


Αυξάνεται η καχυποψία ότι κάτι συμβαίνει. Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο κι όπως υποστηρίζουν απ’το λευκό περιβάλλον, όλα όσα συμβαίνουν γύρω απ’την ποδοσφαιρική ισπανική ομοσπονδία απ’τη σύλληψη του προέδρου της και τις μετέπειτα ακροάσεις συνομιλιών μεταξύ ορισμένων στελεχών, δίνουν τροφή για σκέψη στους λευκούς κι αν πριν μπορούσε να θεωρηθεί ως μέρος του παιχνιδιού, αποτελούσε μέρος ενός πλαισίου που πάει πολύ πέρα απ’τις αποφάσεις ενός κριτή πάνω στον χλοοτάπητα.

Οι κλήσεις ενός πρόεδρου κι ενός πρώην πρόεδρου των μεγάλων αντιπάλων της Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο και Barcelona (Cerezo και Gaspart) θέτουν τα θεμέλια μιας αποτυχίας στο σύστημα απ’το οποίο η madridista οντότητα διαχωρίστηκε πριν καιρό, ακριβώς απ’τη στιγμή στην οποία στις εκλογές του 2004 ο Florentino Pérez υποστήριξε τον Gerardo González Otero στον εκλογικό αγώνα του εναντίον του Ángel Maria Villar. Από εκείνη τη στιγμή, το λευκό club εξαφανίστηκε απ’την Ciudad del Fútbol μέχρι μια ελάχιστη προσέγγιση πριν από ένα χρόνο.


Σ’αυτό το σενάριο, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παραμείνει στο παρασκήνιο, αλλά αυτό που προηγουμένως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σχόλια, έχουν γίνει στιγμές που διερευνώνται από δικαστές, με ακροάσεις στο ενδιάμεσο και πλοκές στο πόδι να αποκαλύπτονται. Ορισμένοι το συγκρίνουν με το Moggigate που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτό που αποκαλύπτει η σύνοψη της υπόθεσης Soulé είναι μια πολύ ύποπτη κι αχρεία ομοσπονδία.

Στα μικρόφωνα του Ser ήταν ο ίδιος ο Florentino Pérez αυτός που μίλησε για άνιση διαιτητική μεταχείριση όσον αφορά τη Barcelona. Πριν, υπαινίσσονταν η ανάγκη να πρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης να πλησιάσει ή να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς για να μπορεί ν’ανταγωνιστεί για την κατάκτηση της LaLiga και τώρα υποστηρίζουν ανοικτά ότι οι αγώνες τους διαιτητεύονται βάσει άλλου κανονισμού.

Οι καταγγελίες ξεκινούν αυτή τη σεζόν με το πρώτο σκέλος του Super Cup με το περίφημο πέναλτι στον Luis Suarez και την αποβολή στον Ρονάλντο. Από εκεί και πέρα επισημαίνουν μέχρι πέντε πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν και κάποια αυστηρή αποβολή, που δεν ταιριάζει με το κριτήριο που επέδειξε ο Undiano Mallenco στη Vitoria.

Στον αγώνα ενάντια στην Alavés μιλάνε για δύο πέναλτι που δεν υποδείχθηκαν, ένα κακώς ακυρωμένο γκολ και μια αποβολή στον Manu Garcia που αποφεύχθηκε απ’τον navarro διαιτητή. Πλέον δεν κρύβονται και το σύνθημα είναι το να μιλάνε γι 'αυτό όταν λαμβάνουν ερωτήσεις υπό αυτή την έννοια. "Σε μας είναι πολύ πιο δύσκολο να σφυρίξουν κάτι", είπε ο Sergio Ramos.


Οι λογαριασμοί της Ρεάλ Μαδρίτης περνάνε από μια ολική αλλαγή στην Ομοσπονδία στον Δεκέμβριο, λίγες μέρες μετά την πρόταση μομφής στον Villar που φαίνεται μη αναστρέψιμη, με αλλαγές στους κύριους ομοσπονδιακούς φορείς, με την διαιτησία επικεφαλής.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.