News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Ceballos αρκεί για να διορθώσει την έλλειψη γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στη Vitoria

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Ο νεαρός αποκαλύπτεται στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός

Ο εσωτερικός ήταν βασικός για πρώτη φορά με τη λευκή ομάδα και το πανηγύρισε με δύο γκολ. Η ομάδα έπαιξε καλά και πάλι, αλλά συνεχίζει να δημιουργεί αμφιβολίες μπροστά απ’το αντίπαλο τέρμα


Στην Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει μια στιγμιαία σύγχυση, επειδή είναι μια ομάδα που φαίνεται μεγάλη και ισχυρή, μερικές φορές είναι, αλλά δεν καταλήγει να λυθεί. Στην κοντινή μνήμη είναι τα δύο Supercopas αυτού του καλοκαιριού, τα οποία κέρδισε με πολλή φερεγγυότητα, επί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Barcelona. Αυτή η ομάδα, η δυνατή, περπατά μπερδεμένη στη Liga και η τελευταία απόδειξη ήρθε στην Βιτόρια, όπου κέρδισε, ναι, αλλά είχε δύο δοκάρια εναντίον της στο τελικό κομμάτι του παιχνιδιού που θα μπορούσαν κάλλιστα να’χαν κάνει την Alavés να ισοφαρίσει την αναμέτρηση.

Η Μαδρίτη, πριν από αυτά τα λεπτά άγχους και αμφιβολιών, είχε αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσει. Δεν το έκανε κι αυτή είναι ακριβώς η αφήγηση της ομάδας σε αυτό το ξεκίνημα της Liga. Τις μέρες στις οποίες γκέλαρε, με Βαλένθια, Λεβάντε και Μπέτις, είχε τον έλεγχο και μπορούσε σε διάφορες ευκαιρίες να χαλαρώσει μ’ένα ογκώδες αποτέλεσμα, αλλά φέτος φαίνεται ότι το γκολ δεν είναι ο σύμμαχος αλλά το πρόβλημα. Μακριά μένει εκείνη η εποχή στην οποία οι λευκοί μπορούσαν να παίζουν καλά ή άσχημα, δεν είχε σημασία, στο τέλος θα’ρχονταν η γροθιά που θα’ριχνε τον αντίπαλο στο καναβάτσο χωρίς να’χουν πολύ σημασία τα υπόλοιπα.

Ο Ζιντάν έφτασε στη Βιτόρια με την αίσθηση ότι η ημέρα δεν ήταν εκ των περίπλοκων. Χωρίς τον Kroos, με κάποιο πρόβλημα στα πλευρά, και χωρίς τον Kovacic, επίσης τραυματισμένο, αποφάσισε ν’αφήσει στον πάγκο τον Modric και ν’αλλάξει έτσι ολόκληρο το σύστημα διανομής της ομάδας. Στο κέντρο έμειναν οι Isco και Ceballos, οι οποίοι λόγω ηλικίας και συνήθειας είναι λιγότερο αξιόπιστοι απ’τους βασικούς για την οργάνωση του παιχνιδιού. Το Mendizorroza, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι ένα γήπεδο στο οποίο είναι περίπλοκο το να κυριαρχείς και οι δύο Ανδαλουσιανοί βρήκαν τον τρόπο να κυβερνήσουν την αναμέτρηση.

Ο Ceballos δεν είχε παίξει μέχρι στιγμής βασικός στη Μαδρίτη. Το καλοκαίρι, όταν τον ήθελαν, υπήρχε η σκέψη ότι θα τον δάνειζαν μόλις έρχονταν, αλλά στη Μαδρίτη, όπως έκαναν ήδη με τον Asensio πέρυσι, προτίμησαν να τον επωάσουν μέσα στο club παρά σε άλλα σπίτια. Στην πρώτη μέρα του στην ενδεκάδα, ο εσωτερικός είχε ένα απ’τα καλύτερα απογεύματα της αρχομένης του καριέρας, μέχρι που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας και ήταν, κατά συνέπεια, κλειδί για τη λευκή νίκη. Ο Isco δεν έλαμψε τόσο, παρόλο που ήταν καλά σ’αυτήν την τόσο σημαντική λειτουργία, της ισορροπίας και της λογικής, στα σύνολα που, όπως η Μαδρίτη, θέλουν να κυριαρχούν.


Ο Cristiano το προσπαθεί χωρίς τύχη

Το να βάζει δύο γκολ ο Ceballos είναι μια τεράστια χαρά για τη Μαδρίτη, φυσικά, αλλά επίσης κι ένα ελαφρώς ανησυχητικό σύμπτωμα: οι επιθετικοί δεν είναι καλά. Ο Benzema είναι τραυματίας κι ο Bale αυτή τη φορά δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχος, επειδή δεν έπαιξε. Ο Cristiano, ίσως ο πιο αξιόπιστος ποδοσφαιριστής της τελευταίας δεκαετίας, είναι λίγο νευρικός και προς το παρόν δεν έχει συνδεθεί σ’αυτή τη Liga. Είχε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανόμενων δύο δοκαριών. Έψαξε αδιάκοπα το αντίπαλο τέρμα, γιατί επίσης κανείς δεν φαντάζεται έναν αγώνα στον οποίο ο Πορτογάλος δεν αφήνει τα κόκαλά του στο χόρτο. Του έλειψε λίγη φινέτσα, η συνήθη δύναμη.

Θα’ρθει, το περιμένουν όλοι, και η Ρεάλ Μαδρίτης θα’ναι μια πολύ καλύτερη ομάδα. Οι δυνατότητες υπάρχουν, είναι μια ομάδα που κατά καιρούς παίζει πολύ καλά και κυριαρχεί πολύ, αλλά με κάποιες ελλείψεις που αναγκάζουν να σκεφτείς κάποιους που έφυγαν και που θα μπορούσαν σίγουρα να συμβάλουν (στην Αγγλία ο Morata εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να σκοράρει τρία γκολ). Ο Asensio, ο οποίος θεωρητικά θα’πρεπε να κάνει ένα βήμα μπροστά, ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά έχει κανά δυο ματς κάπως αφηρημένος. Είναι υπέροχος, το’χει αποδείξει, αλλά δεν είναι ακόμα σταθερός. Το οποίο δεν μπορεί να εκπλήσσει πολύ αν ληφθεί υπόψη ότι εξακολουθεί να’ναι ένας αρχάριος.

Η Alavés, η οποίος χάνεται απ’το πρωτάθλημα με μηδέν πόντους, ήταν μια συμπαγής ομάδα, καλά στημένη και πρόθυμη να τα πάει καλά. Η ελάχιστη απαίτηση για οποιαδήποτε ομάδα, είναι αλήθεια, αλλά αυτό είναι που έδειξε στο Mendizorroza, σε κάθε περίπτωση λίγο για να κερδίσει τη Μαδρίτη. Είναι μια ομάδα που είχε πολύ δραστική πτώση αυτό το καλοκαίρι, είδε πως έχανε απ’το ρόστερ τους καλύτερους άντρες κι έμενε με μια ομάδα που μπορεί να φοβάται την άβυσσο.

Κι αν προστεθούν οι ελλείψεις της Alavés με το παιχνίδι της Μαδρίτης, η εξίσωση ήταν μια λογική λευκή νίκη. Ήρθε, είναι αλήθεια, με τρεις βαθμούς που είναι κλειδί για ένα club που δεν μπορεί πλέον να αντέξει περισσότερες κακές βραδιές αν θέλει να ξαναπάρει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Όχι τουλάχιστον τώρα, σ’αυτή την αρχή της σεζόν, στην οποία οι αμφιβολίες δεν έρχονται λόγω του παιχνιδιού, αλλά λόγω της τελικής ουσίας του ποδοσφαίρου, το γκολ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.