News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane και Pintus αντιμετωπίζουν την πρόκληση να επιβιώσουν στους μήνες στους οποίους η φυσική κατάσταση δεν είναι άριστη

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Η ομάδα περιμένει να επιστρέψει στο σκοράρισμα ο Κριστιάνο

Το πιεσμένο πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάζει τους προπονητές να αποδεχτούν ότι θα υπάρξει περίοδος στην οποία οι παίκτες δεν είναι σωματικά τέλειοι και στους οποίους οι τραυματισμοί θα έχουν σημασία στο ρόστερ


Το πρόγραμμα είναι μια πρόκληση για τους προπονητές και τους γυμναστές φυσικής κατάστασης. Ονειρεύονται να’ναι πάντα τέλειοι, αλλά η πρώτη ύλη είναι ανθρώπινα όντα, άνδρες από μυς και οστά, που τεντώνονται, σπάνε, κουράζονται. Είναι αδύνατο να παραμένεις πάντα σε φόρμα, να κάνεις κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη το μέγιστο σημείο. Η πρόκληση είναι, μ’αυτό που είναι διαθέσιμο, να υπάρχει πάντα μια κανονικότητα που επιτρέπει να τελειώσει το πράγμα με ευτυχισμένο τέλος. Zidane και Pintus, όπως όλοι οι ομόλογοί τους, έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Η διαχείριση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια δουλειά ακριβείας.

"Δεν είναι μια λαμπρή στιγμή, πρέπει να αντέξουμε", εξηγεί ο Zinedine Zidane στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Η ομάδα έχει κερδίσει την αδύναμη Alavés, αλλά είχε στιγμές στις οποίες έχει υποφέρει περισσότερο απ’το αναμενόμενο. Το παιχνίδι δεν ήταν εντελώς κακό, αλλά σε φάσεις της αναμέτρησης παρατηρήθηκε κλειδωμένο και λίγο χαλαρό. Είναι επίσης φυσιολογικό, στα τέλη Σεπτεμβρίου η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται περισσότερο να διεκπεραιώσει παρά να συγκινήσει.

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει ένα επιτυχημένο έτος ως ένα φορτίο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάζουν το club να εξετάσει ένα έτος γεμάτο άριστη φόρμα. Τον Αύγουστο, όταν οι άλλες ομάδες έκαναν φόρτο εργασίας και τους έλλειπε σπίθα, οι λευκοί έπρεπε να παράξουν επαρκές ποδόσφαιρο για να επιβληθούν στα δύο Σούπερ Καπ του καλοκαιριού, και τα δύο ενάντια σε πολύ σκληρούς αντιπάλους.

Τον Δεκέμβριο, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις δεν παύει να’ναι ακόμη ένας μήνας, οι λευκοί θα πρέπει να ταξιδέψουν για να γίνουν πρωταθλητές κόσμου και, στην περίπτωση αυτή, να παίξουν τη ζωή τους ενάντια στη Barcelona. Απ’τον Μάρτιο έως τον Μάιο, φυσικά, η σωματική κατάσταση θα πρέπει να’ναι τέλεια: δεν αναμένονται λιγότερα στους μήνες στους οποίους αποφασίζεται το Champions League και η Liga.

Οι λευκοί, όσο βαθύ και να’ναι το ρόστερ τους κι όσο καλοί και να’ναι οι παίκτες του, θα’χουν πεζές εβδομάδες, πολλά παιχνίδια στα οποία η λαμπρότητα να μην είναι δυνατή, αλλά η επιβίωση ναι. "Το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς", έλεγε ο Zidane στο Mendizorroza. Και δεν είναι ότι είναι ιδιαίτερα βαθμοθήρας, είναι απλά ότι ξέρει ότι οι τελευταίες γκέλες θέτουν ήδη την ομάδα σε μια άβολη κατάσταση κι ότι υπάρχουν βράδια, στα οποία η ομάδα βρίσκεται σε μια φάση στην οποία φτάνει απλά να διεκπεραιώσει.


Οι τυπικές απουσίες της αρχής

Σ’αυτές τις πρώτες εβδομάδες, επιπλέον, συγκεντρώνονται τραυματισμοί και ποινές. Οι πρώτοι είναι, μέχρι ορισμένου βαθμού, φυσιολογικοί, οι παίκτες ξεκινάνε και είναι σ’αυτές τις περιόδους της φυσικής επιβάρυνσης, όπως αυτή που ζουν τώρα, όταν είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει άθλημα χωρίς σωματικές ενοχλήσεις κι αυτή είναι μια μεταβλητή την οποία πρέπει να υπολογίζει πάντα ένας προπονητής. Εκτός είναι οι Marcelo, Theo, Vallejo, Kovacic και Benzema. Ο Κρος ελπίζει πλέον να επιστρέψει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μυϊκά προβλήματα. Και στο κεφάλι πάντα μια πρόθεση, να πιέσεις το μηχάνημα όσο το δυνατόν λιγότερο, γιατί αν ισχύει κάτι μ’αυτούς τους τραυματισμούς είναι ότι η κακή θεραπεία μπορεί να μετατραπεί σε μια κόλαση.

Αυτές οι περιστάσεις, ανεπιθύμητες αλλά επίσης κι αναπόφευκτες, ωθούν επίσης να περισκοπούν τα rotations. Η εξίσωση είναι πολύ απλή, όσο λιγότεροι παίκτες, τόσο λιγότερη η ικανότητά να τους αφαιρέσεις. Αυτό αναγκάζει ορισμένοι παίκτες να μην ξεκουράζονται, ακόμα κι αν στο καλύτερο των σεναρίων είχαν περάσει κάποιο χρόνο στον πάγκο. Αυτή είναι η περίπτωση του Carvajal, ο οποίος είναι ο μόνος δεξιός μπακ του ρόστερ. Τη θέση του θα μπορούσε να την καλύψει ο Nacho, και θα το κάνει σίγουρα σε κάποιο σημείο, αλλά ο Μαδριλένος αμυντικός τώρα είναι υπεραπαραίτητος.

Δεν υπάρχουν αριστεροί μπακ, επειδή Theo και Marcelo είναι τραυματισμένοι, έτσι πρέπει ν’αρχίσει από’κεί. Επίσης, η απουσία του Vallejo φαίνεται, διότι κάθε πρόβλημα στους στόπερ, κάτι καθόλου περίεργο σ’αυτή την τόσο επικίνδυνη θέση, θα τον έφερνε να παίξει στο κέντρο της άμυνας. Αυτά κι εκείνα, κάνουν να μην μπορεί να εμφανιστεί στα δεξιά. Υπάρχει η επιλογή του Achraf, του μπακ της θυγατρικής που αρέσει τόσο, αλλά η ευθύνη είναι μεγάλη για ένα τόσο νεαρό αγόρι.

«Μπορούμε να κάνουμε rotation και θα συνεχίσω να το κάνω, αλλά δεν μπορούμε ν’αλλάξουμε πολλούς παίκτες», σχολιάζει ο Γάλλος τεχνικός που αποδέχεται ότι ο Carvajal είναι υπερκορεσμένος. "Είναι πολλά παιχνίδια, αλλά είναι ότι έχουμε πολλούς τραυματίες", λέει ο Zidane. Ο παίκτης παρατηρείται με κάποια κούραση, λίγο λιγότερο φρέσκος απ’ότι συνηθίζει. Είναι ποδοσφαιριστής μ’έναν τεράστιο κινητήρα, συνήθως επιβιώνει στις υψηλότερες απαιτήσεις, αλλά με όλα όσα έχουν συμβεί είναι ένα λογικό σημείο ότι δεν είναι σε άριστη κατάσταση. Κι αυτό είναι το είδος των λεπτομερειών που πρέπει να διαχειριστεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μαζί με την κόπωση, η ομάδα έχει ένα πρόβλημα στο γκολ, κι αυτό είναι ίσως πιο σοβαρό, επειδή φαίνεται διαρθρωτικό. Το ρόστερ που έχει σκεφτεί η διοίκηση αυτή τη σεζόν δεν προβλέπει ως τέτοια τη μορφή του αναπληρωματικού φορ που πέρυσι διεκπεραίωσε αξιοσημείωτα ο Álvaro Morata. Τώρα αυτός είναι στην Αγγλία κι ο Μαριάνο στη Γαλλία, κανείς δεν ήρθε για να τους αντικαταστήσει, πέρα ​​απ’τον νεαρό κι άπειρο Borja Mayoral.


Η θέση του Cristiano και το γκολ

Η απόφαση έχει να κάνει με μια αρκετά ευρεία σειρά παραγόντων, αλλά μπορεί να συσπειρωθεί και να καταλήξει να’ναι προβληματική για τους λευκούς. Στη γενική ιδέα του έτους έχει θεωρηθεί ότι ο Asensio, με πάστα αστέρα, θα σκοράρει περισσότερο απ’ότι πέρυσι. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά σ’αυτούς τους τελευταίους αγώνες φαίνεται λίγο λιγότερο φωτεινός. Κι ότι ο Bale δεν θα τραυματιστεί τόσο συχνά. Επίσης, ίσως πάνω απ’όλα, η σκέψη ήταν ότι η εξέλιξη του Cristiano θα τον οδηγήσει ν’απαιτήσει περισσότερα λεπτά στην κορυφή και λιγότερα στις πλευρές.

"Μου αρέσει η θέση του Cristiano ως εννέα, μπορούμε να παίξουμε με διαφορετικές διατάξεις κι αυτός μπορεί παίξει σε πολλές θέσεις του γηπέδου", λέει ο Zidane αναφορικά. Ήδη το περασμένο έτος έφτασε σε δύο συμφωνίες με τον Πορτογάλο, η πρώτη είναι ότι θα’παιζε κάπως λιγότερο για να μπορέσει ν’αποδώσει καλύτερα και η δεύτερη είναι ότι θα’πρεπε να πλησιάσει περισσότερο στο γκολ που είναι, σ’αυτό το στάδιο της καριέρας του, πολύ πιο αποτελεσματικός στην περιοχή παρά έξω απ’αυτή.

O CR7 δεν έχει σκοράρει στα δύο πρώτα παιχνίδια του στη Liga κι αυτό είναι μόνο είδηση ​​γιατί είναι αυτός, οι περισσότεροι παίκτες στον κόσμο μπορούν να περάσουν δύο ή τρία ή τέσσερα παιχνίδια χωρίς να σκοράρουν και κανείς να μην το συνειδητοποιήσει, αλλά μιας κι αυτός συνηθίζει να πληγώνει αντιπάλους, εκπλήσσει όταν σταματά στιγμιαία να το κάνει. Ελπίζεται ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο να επιστρέψει, μετά απ’όλα ο Cristiano είναι ένας απ’τους σπουδαίους σκόρερ στην ιστορία. Δεν μπορεί καν να ειπωθεί ότι απέχει πολύ απ’το να το κάνει, ενάντια στην Alavés είχε δύο δοκάρια και δεν του λείπουν οι ευκαιρίες. Χρειάζεται μόνο λίγο περισσότερη τύχη.


Εάν δεν φτάσει, αν ο Cristiano δεν σκοράρει, είναι δύσκολο να σκεφτείς ότι η Μαδρίτη θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της. Επειδή το φετινό γκρουπ είναι εξαιρετικά ταλαντούχο, έχει την ικανότητα να παίζει πολύ και καλό ποδόσφαιρο, αλλά ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικό από ό, τι σε άλλες σεζόν. Φυσικά, αν ο Πορτογάλος είναι στην καλύτερη εκδοχή του αυτές οι αλλαγές στο ρόστερ θα’ναι μια καθαρή απόχρωση, ο ίδιος του ο προπονητής είναι ξεκάθαρος σ’αυτό: «Θα κάνει τη διαφορά».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.