News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τ’αποδυτήρια σε Cristiano και Benzema: «Είμαστε μαζί σας μέχρι θανάτου»

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Του Santiago Siguero

Το ρόστερ επιβεβαιώνει την πίστη του και στους δυο και είναι σίγουρο ότι θ’ανακτήσουν την πυγμή

Στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά, φυσικά, ούτε και μισοάδειο. Το σημερινό ρόστερ έχει παραπάνω από αρκετή εμπειρία έτσι ώστε να ξέρει να χειριστεί την τρέχουσα κατάσταση -τρεις ισοπαλίες και μια ήττα σε μόλις δύο μήνες επίσημου ανταγωνισμού- χωρίς να πάμε παραπέρα, επειδή ήδη στην αρχή της περασμένης σεζόν συνέβη ένας παρόμοιος κίτρινος πυρετός. Και η σεζόν τελείωσε όπως τελείωσε: με το πρώτο νταμπλ Liga-Champions League απ’το 1958, που προστέθηκε στο Ευρωπαϊκό Super Cup και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στη συγκομιδή μιας ιστορικής σεζόν για το merengue club.

Και που, σ’αυτή τη σεζόν, έχει σημάνει άλλους δύο τίτλους για την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Κατάκτηση εκ νέου του ηπειρωτικού Super Cup και επανένωση, μετά από αρκετές σεζόν, με το ισπανικό, ενάντια στη Barcelona.

Δεν πρόκειται, σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο εσωτερικό του Valdebebas, για ένα πρόβλημα ακρίβειας. Η Μαδρίτη κυριαρχεί στους αγώνες. Κάνει κουμάντο στην κατοχή, αγγίζει τη μπάλα σε αναζήτηση της χαραμάδας στις αντίπαλες άμυνες. Και καταλήγει να προκαλεί ρωγμές. Αλλά, αφού φτάσει εκεί, αποτυγχάνει με το ξίφος.

Οι υπεύθυνοι για να το καρφώσουν είναι ο Cristiano Ronaldo και ο Karim Benzema. Δύο επιθετικοί ποσότητας -ο αριθμός των γκολ και των δύο, ιδιαίτερα του Πορτογάλου, είναι σκανδαλώδης- και ποιότητας περισσότερο από αντιπαραβαλλόμενες. Οι συμπαίκτες τους διατηρούν την πλήρη εμπιστοσύνη στους άνδρες της επίθεσής τους. "Ηρεμήστε, μαζί σας μέχρι θανάτου", τους έχουν μεταφέρει οι ζωντανές δυνάμεις του αποδυτηρίων, που δεν έχουν αμφιβολίες ότι η ευστοχία στο σκοράρισμα του Cristiano και του Benzema όχι μόνο θα επιστρέψει, αλλά θα αποδειχθεί και πάλι ουσιώδης.

Ο Ρονάλντο, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει σ’αυτή τη σεζόν, αφού εξέτισε την ποινή των πέντε παιχνιδιών που του επιβλήθηκε μετά το πρώτο σκέλος του Supercopa Ισπανίας. Όπως είναι σύνηθες από τότε που προσγειώθηκε στο λευκό club, το καλοκαίρι του 2009, είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μάλιστα, είναι σχεδόν στο μέσο όρο του, του ενός γκολ ανά παιχνίδι: σκοράρει ένα γκολ κάθε 94 λεπτά.

Έχει επτά γκολ, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα πέντε του Champions League, διοργάνωση της οποίας είναι, μαζί με τον Harry Kane, πρώτος σκόρερ. Στη Liga, ωστόσο, η παραγωγή του έχει επηρεαστεί δραστικά απ’αυτή την τιμωρία των πέντε αγώνων. Έχει μόλις ένα γκολ, αυτό της περασμένης Κυριακής κατά της Χετάφε, αν και, για άλλη μια φορά, χρησίμευσε έτσι ώστε η ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς σε μια δύσκολη αναμέτρηση. Το άλλο γκολ το έβαλε στο Camp Nou, στο πρώτο σκέλος του ισπανικού Super Cup τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τον Karim, η παραγωγή του στο σκοράρισμα είναι προφανώς πιο μετριοπαθής. Περιορίζεται σε δύο γκολ: ένα απ’αυτά χρησίμευσε για να διασφαλίσει το θρίαμβο των λευκών στο εγχώριο Supercopa με τη Μπαρτσελόνα, και το άλλο για να ανοίξει την κονσέρβα κατά της Χετάφε. Οι επικριτές του Karim τον κατηγορούν για την έλλειψή του στο γκολ, αλλά οι αριθμοί αναλαμβάνουν να τους διαψεύσουν. Με 182 γκολ, έχει πιάσει τον Gento ως τον έβδομο σκόρερ στην ιστορία της λευκής οντότητας. Κάτι θα’χει το νερό όταν το ευλογούν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.