News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Carvajal, Marcelo, Theo, Achraf... μια Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς φτερά

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Του David G. Medina

Η ομάδα πληρώνει τη μικρή επιρροή των μπακ στην επίθεση


Η φετινή δεν είναι η καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε ο Cristiano - παρά την ποινή είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με επτά γκολ-, ούτε ο Benzema, ούτε ο Bale δεν δείχνουν τη συνηθισμένη πυγμή. Είναι αλήθεια ότι Isco, Asensio, Ceballos και οι υπόλοιποι μέσοι συμβάλλουν το μερίδιό τους στα γκολ, αλλά κι επίσης ότι η Μαδρίτη, ειδικά στο Μπερναμπέου, υποφέρει στο σκοράρισμα, όπως αποδεικνύει το ότι έχει μόλις 11 γκολ σε 7 επίσημα παιχνίδια.

Πέρα απ’τους επιθετικούς παίκτες που είναι μακριά απ’τους συνήθεις αριθμούς τους, η ομάδα του Zidane πληρώνει τη μικρή επιρροή των μπακ της. Από τότε που ήρθε ο Γάλλος στον πάγκο η επιθετική συμβολή των Carvajal και Μαρσέλο, βασικότατοι στις θέσεις τους, έχει υπάρξει ουσιώδης, ειδικά για να ξεμπλοκάρει αναμετρήσεις ενάντια σε κλεισμένους αντιπάλους, συνηθισμένο μοτίβο ως γηπεδούχοι.

Για να μιλήσουμε για αριθμούς, ξεχωρίζει το γεγονός ότι ο Marcelo ήταν με 14 ασίστ ένας απ’τους λευκούς παίκτες με μεγαλύτερο βάρος στο παιχνίδι του Zizou. Δέκα απ’αυτές ήταν στη Liga, όπου οι προωθήσεις του έκριναν πολλές αναμετρήσεις υπέρ των madridistas. Φέτος, αντ’αυτού, έχει μόλις μια ασίστ στα εννέα παιχνίδια του μεταξύ Liga και Champions League (η άλλη ήταν ενάντια στη Barcelona στο Supercopa Ισπανίας).

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε τρία γκολ στην παραγωγή του (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο) κι άφησε στη μνήμη εξαιρετικές επιθετικές παραστάσεις όπως τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Champions League εναντίον της Μπάγερν στο Μπερναμπέου.

ΔΥΟ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ

Στην άλλη πλευρά, η απουσία χωρίς ημερομηνία επιστροφής του Carvajal έχει προκαλέσει επίσης να στερείται η Μαδρίτη ένα σύνηθες επιθετικό όπλο τις τελευταίες σεζόν. Ο canterano ξεκίνησε παίζοντας τα πρώτα 11 παιχνίδια ολόκληρα (990 λεπτά, ο μόνος του ρόστερ που έπαιξε τα πάντα μέχρι τότε) μέχρι που μια ασθένεια στο περικάρδιο τον ανάγκασε να σταματήσει. Την θέση του τώρα καταλαμβάνει ένας Achraf ο οποίος στα 18 του δείχνει καλούς τρόπους, αλλά που είναι ακόμα μακριά απ’την επιρροή ενός Carva που πέρυσι είχε 12 ασίστ (πέντε στο πρωτάθλημα κι άλλες τόσες στο Champions League).

Να μην ξεχνάμε, για να’μαστε δίκαιοι, τα σωματικά προβλήματα που είχαν σχεδόν όλοι μπακ αυτή τη σεζόν. Ο Carvajal παραμένει έξω απ’την ομάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει την προαναφερθείσα περικαρδίτιδα, ενώ τόσο ο Marcelo όσο κι ο Theo (ο αναπληρωματικός μπακ, που υπογράφηκε αυτό το καλοκαίρι για να δώσει ξεκούραση και ν’ανταγωνιστεί με τον δεύτερο αρχηγό) έχουν χάσει αρκετές αναμετρήσεις λόγω τραυματισμού. Μόνο ο Άσχραφ έχει παρέμεινε υγιής από μια αρχή στην οποία οι αμφιβολίες στους μπακ κοστίζουν βαθμούς στη Μαδρίτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.