News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ιστορική ξηρασία στο Bernabéu

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Του Juan Ignacio García-Ochoa

Η Μαδρίτη έχει σκοράρει έντεκα γκολ σε επτά παιχνίδια στο σπίτι


Τρεις νίκες σε επτά παιχνίδια είναι η φτωχή συγκομιδή της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αυτή τη σεζόν και το στατιστικό που έχει χτυπήσει συναγερμό μεταξύ των οπαδών του λευκού συνόλου. Όχι έτσι μεταξύ του τεχνικού επιτελείου, που ανησυχεί με τη δυναμική, αλλά δεν είναι βυθισμένο, πεπεισμένο ότι πρόκειται αποκλειστικά για ένα κακό σερί που επέφερε η έλλειψη ευστοχίας.

Πάρα πολύ απλή ανάγνωση για μερικούς και μια συντριπτική πραγματικότητα για άλλους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο Ζινεντίν Ζιντάν, τον οποίο υποστηρίζουν τα δεδομένα για να καταφύγει στη θεωρία της πυγμής. Με τους αριθμούς στο χέρι, τι αμφιβολία χωρά ότι η έλλειψη γκολ βαραίνει την λευκή ομάδα σ’αυτήν την έναρξη της σεζόν.

ΟΥΤΕ ΓΚΟΛ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα πρώτα επτά παιχνίδια είναι μια χαλαρή απόδοση που πάει τη μνήμη πίσω στο 1998. Σχεδόν 20 χρόνια για να βρούμε τέτοια άσχημα αποτελέσματα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου λείπουν, πάνω απ 'όλα, τα γκολ. Ξεκινώντας απ’τον Zizou και καταλήγοντας στους πιο παλιούς του μέρους. Επειδή για να βρούμε ένα σερί σκοραρίσματος τόσο αρνητικό (11 γκολ σε 7 παιχνίδια) πρέπει να πάμε πολύ μακριά.

Η Μαδρίτη δεν σκόραρε τόσο λίγα γκολ στο σπίτι απ’τη σεζόν 03-04, ισοφαρίζοντας μ’αυτόν τον τρόπο το χειρότερο σερί της λευκής ομάδας... στα τελευταία 75 χρόνια! Επειδή για να βρούμε χειρότερα νούμερα απ’αυτά τα 11 γκολ σε επτά παιχνίδια πρέπει να πάμε στη σεζόν 42-43. Η λευκή ομάδα, τότε, δεν έπαιζε στο Μπερναμπέου, αλλά στο στάδιο του Chamartin. Και δεν υπήρχε ακόμα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Εκείνη την σεζόν, η Μαδρίτη είχε εννέα γκολ σε επτά εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας σκοράρει, μ’αυτή τη σειρά, τρία στη Barcelona, δύο στα Σαραγόσα, ένα στην Atlético de Aviación, δύο στην Οβιέδο κι ένα στη Σεβίλλη.

Αυτό το έτος, τα έντεκα γκολ μοιράζονται ως εξής: δύο στη Barcelona, δύο στη Βαλένθια, ένα στη Λεβάντε, τρία στο ΑΠΟΕΛ, δύο στην Espanyol κι ένα στην Τότεναμ. Ένας μέσος όρος 1,57 γκολ ανά παιχνίδι ο οποίος, μαζί με τα πέντε κατά, έχει οδηγήσει τους λευκούς να’χουν αφήσει να χαθούν επτά βαθμοί στο πρωτάθλημα και δύο στο Champions League.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρά τα άσχημα νούμερα μπροστά απ’το στόχο, ο Ζιντάν είναι ήρεμος. Και είναι επειδή η ομάδα δεν δείχνει εύθραυστη κατά τη δημιουργία ποδοσφαίρου. Οι ευκαιρίες είναι δεκάδες σχεδόν σε κάθε παιχνίδι κι ο Ζιντάν πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου οι επιθετικοί του, ειδικά οι Μπενζεμά και Κριστιάνο, ν’ανακτήσουν τη συνήθη πυγμή τους.

Μέχρι στιγμής στο Champions League, για παράδειγμα, για να πιάσουμε την διοργάνωση  στην οποία η Μαδρίτη έχει κάνει την τελευταία γκέλα της, αυτή του Ζιντάν είναι η ομάδα που παρουσιάζει καλύτερα στατιστικά σε θεμελιώδεις πτυχές του παιχνιδιού και δημιουργία ευκαιριών. Η Μαδρίτη είναι αυτή που έχει την καλύτερη ακρίβεια πάσας στο αντίπαλο μισό, περισσότερες πάσες που καταλήγουν στην επικίνδυνη ζώνη για τους αντιπάλους, κι αυτή που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει στις προαναφερθείσες πτυχές χάρη στους μπαλαδόρους της: Kroos, Modric και Isco. Μεταξύ των τριών, έχουν ολοκληρώσει 188 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δηλαδή εκεί όπου μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο. Κανένα άλλο τρίο μέσων δεν πλησιάζει ούτε από μακριά σ’αυτά τα νούμερα. Ο Toni Kroos, επιπλέον, είναι ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες, μ’ένα σύνολο 12.

Ως εκ τούτου, είναι η ευστοχία που επιβαρύνει την λευκή ομάδα. Το ποσοστό μετατροπής των σουτ της ομάδας του Chamartin είναι μόνο ένα 14%, κάτω απ’το μέσο όρο των 32 ομάδων που παίζουν στο Champions League (16.16%) και πολύ πίσω απ’τον σχηματισμό που ηγείται αυτής της κατάταξης: η PSG (40%).

Αν εξαιρεθούν τα πέναλτι, επιπλέον, το στατιστικό χειροτερεύει για τους λευκούς: ένα 10,42% μετατροπής σε γκολ, έναντι του μέσου όρου 15,10% και του εντυπωσιακού 36,84% που παρουσιάζει το παριζιάνικο club, χάρη στην τρίαινα που σχηματίζουν οι Neymar, Cavani και Mbappé.

Αυτά τα δεδομένα που μιλούν για την καλή δημιουργία της Μαδρίτης και την κακή πυγμή της σ’αυτή την έναρξη της σεζόν είναι αυτά που διατηρούν την αισιοδοξία του Ζιντάν, πεπεισμένος ότι οι παίκτες του θ’ανακτήσουν το γκολ. Η Μαδρίτη έχασε αυτή τη σεζόν τους Morata και James, διαπιστευμένους κανονιέρηδες, αλλά η εμπιστοσύνη στους Ρονάλντο, Μπενζεμά, Bale, Asensio, Lucas, Isco, Modric είναι άθικτη... "Τα γκολ θα επιστρέψουν", διαβεβαιώνει ο Zizou.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.