News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Bale, το καλύτερο συνάλλαγμα του Florentino για να υπογράψει (επιτέλους) τον De Gea

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Του Enrique Marin

Ο Ουαλός, ο οποίος επανεμφανίστηκε στο Κύπελλο έχοντας φτάσει συνολικά στις 315 απουσίας στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν καταλήγει να καθιερωθεί και η United φαίνεται η καλύτερη διέξοδος για όλους

«Τώρα μπορεί να γίνεται λόγος για τον Cristiano και τον Messi, αλλά χωρίς αμφιβολία ο Bale είναι εκεί. Ούτε ο Rooney, ούτε ο Luis Suarez, ούτε ο Silva, ούτε ο Aguero είναι στη σκιά του Μπέιλ, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μια άλλη διάσταση. Όπως ο Ρονάλντο ή ακόμη περισσότερο απ’ότι ο Ρονάλντο, επειδή η ηλικία παίζει υπέρ του. Είναι πέντε χρόνια μικρότερος και μπορεί να παίξει στην θέση που θέλει: φορ, δεξιά πλευρά, αριστερή πλευρά, επιτελικός μέσος ... Σε οποιαδήποτε θέση, πάντα εφόσον είναι στο αντίπαλο μισό». Αυτός που μιλούσε έτσι για τον Bale μετά την άφιξή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2013 δεν ήταν ο Florentino Perez, κι αυτό ενώ πλήρωσε γι'αυτόν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ, αλλά ο συμπατριώτης του John Toshack, ένας τεχνικός που τον ξέρει πολύ καλά, καθώς του έδωσε το ντεμπούτο του στην εθνική Ουαλίας όταν ήταν μόλις 17 χρονών.

Ο Bale θεωρείται ο ένατος «galáctico», βαφτισμένοι έτσι απ’τον πρόσφατα θανόντα Jaime Orti, πρώην πρόεδρο της Βαλένθια, αν και πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν κλεισμένη πριν επιστρέψει ο Florentino στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος ήταν ο Λουίς Φίγκο (2000), μετά ήρθε ο νυν προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν (2001), ένα χρόνο αργότερα το έκανε ο Ρονάλντο και τον επόμενο ο επιλεγμένος ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, του οποίου η αθλητική απόδοση ήταν πολύ μακριά απ’τη μιντιακή. Το 2004, έφτασε ένας άλλος Άγγλος, όπως ο Michael Owen, ο οποίος επίσης δεν έπιασε. Πλέον το 2009, ο Florentino επέστρεψε στη Μαδρίτη με τον Kaka υπό μάλης, υλοποίησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την υπογραφή του Κριστιάνο και πήγε στο σπίτι του Benzema για να πείσει τον Γάλλο. Από τότε, έχουν υπάρξει πολλοί οι παίκτες που έχουν έρθει στη Ρεάλ Μαδρίτης, απ’τον Isco στον Ceballos, περνώντας απ’τους Modric ή Kroos, αν και μόνο ο Bale το’χει κάνει μ’αυτή την ταμπέλα του «galáctico».

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις σωματικές και τεχνικές συνθήκες του Bale -τις τακτικές, ναι-, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που προσφέρει το «Transfermarkt» απ’τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του 2017, ο Ουαλός έχει υποστεί 13 τραυματισμούς, έχει περάσει 315 ημέρες εκτός κι έχει χάσει 64 παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο διπλό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα απ’τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2017, ο Κριστιάνο έχει υποστεί 14 τραυματισμούς, στους οποίους πρέπει να προστεθεί μια γρίπη, έχει περάσει 242 ημέρες εκτός κι έχει χάσει σχεδόν τα μισά παιχνίδια: 35. Η διαφορά είναι εμφανής.

Ο μάνατζερ του αρνείται το προφανές 

«Στην Ισπανία, ορισμένοι δημοσιογράφοι γράφουν σκουπίδια», διαβεβαιώνει ο Jonathan Barnett, εκπρόσωπος του Bale. «Δεν βασίζονται σε ποδοσφαιρικούς λόγους κι αυτό είναι ένα λάθος. Οι δημοσιογράφοι γράφουν, αλλά δεν παίρνουν το χρόνο τους για να αναλύσουν αυτό που έχει κάνει. Στα παιχνίδια που έχει παίξει αυτός, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ, τη Liga, Supercopas, το Κύπελλο... Όταν έχει παίξει αυτός, έχουν κερδηθεί τα πάντα. Οι οπαδοί θα’πρεπε να τον λατρεύουν. Τον Gareth τον πονάει που υποστηρίζουν περισσότερο άλλους που δεν είναι καλύτεροι απ’αυτόν», προσθέτει ο μάνατζερ.

Ωστόσο, κι όσο κι αν ο Barnett κάνει καλά να υπερασπίζεται τον εκπροσωπούμενό του, ατομικά ο Bale δεν έχει λάμψει και πάλι, τουλάχιστον τόσο και με την ίδια σταθερότητα, όσο το έκανε στην Premier. Φαίνεται σαφές ότι, πέρα ​​από μια καλύτερη ή χειρότερη απόδοση, το μεγάλο πρόβλημα του Gareth είναι οι τραυματισμοί κι ότι δεν καταλήγει να προσαρμοστεί σ’ένα ποδόσφαιρο όπως το ισπανικό. «Έχει παίξει πάντα στην αριστερή πλευρά, ήταν μπακ, και δεν έχω δει ποτέ τον Μαλντίνι ή τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος να παίζουν στη δεξιά. Ίσως αυτό να’χει κάποια σχέση με τους τραυματισμούς», ανέλυσε ο Toshack, για να προσθέσει ότι «πιθανότατα χάνει τη θέση του. Αν χάνεις σχεδόν ένα 30% των αγώνων...».

«Υπάρχει πολύς λόγος για τους τραυματισμούς του, αλλά είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας, το ξέρει, το ξέρω και το ξέρουν όλοι», διαβεβαιώνει ο Ζιντάν, ο οποίος συνεχίζει να πιστεύει στην ανάκτηση του καλύτερου Μπέιλ, αν κι αυτό αρχίζει να γίνεται ζήτημα πίστης κι ο πρώτος που φαίνεται να την έχει χάσει είναι ο Florentino Pérez. Προς το παρόν, ο Ουαλός έπαιξε και πάλι και το έκανε στο Κύπελλο, στο Μπερναμπέου κι ενάντια σε μια της Segunda B όπως η Φουενλαμπράδα την οποία στο πρώτο σκέλος οι λευκοί είχαν κερδίσει 0-2. Για επανεμφάνιση δεν ήταν κακή, πάνω απ’όλα επειδή στη μισή ώρα που έπαιξε απέτρεψε να γελοιοποιηθεί η ομάδα του, αν φυσικά το τελικό 2-2 δεν είναι γελοίο. Αν και είναι γνωστό ότι οι απαιτήσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέγιστες και, όπως είπε ο Butragueño, "ο Bale πρέπει να’ναι θεμελιώδης για όλα όσα έρχονται τώρα".

Ο Κέπα δεν είναι ακόμα καθιερωμένος

Είναι φυσιολογικό η παραμονή του Gareth να’ναι υπό αμφισβήτηση, όσο κι αν ο Γύπας του αποδίδει «τη φάση του παιχνιδιού», φυσικά,  ενάντια στην «Fuenla». Ειδικά επειδή η λευκή ομάδα έχει άλλα σημαντικά ανοικτά μέτωπα, ξεκινώντας απ’το τέρμα. Εκείνοι που γνωρίζουν τον Florentino είναι πεπεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα  θα υπογράψει (επιτέλους) τον David de Gea, στον οποίο είναι υπόχρεος αφού τον άφησε κρεμασμένο το καλοκαίρι του 2015, όταν η μεταγραφή του ήταν πρακτικά κλεισμένη, όπως κι αυτή του Keylor Navas στην United. Όσο κι αν τελειώνει το συμβόλαιό του με την Athletic και δείχνουν όλα ότι δεν θέλει να συνεχίσει στη Μπιλμπάο, ο Kepa Arrizabalaga δεν είναι ακόμη ένας καθιερωμένος διεθνώς τερματοφύλακας, κάτι που συμβαίνει με τον De Gea, κι επιπλέον ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θέλει προβλήματα με τον ομόλογό του, Josu Urrutia. Με τον Kiko Casilla αμφισβητούμενο, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται ένα τερματοφύλακα του μέγιστου επιπέδου και, αρέσει ή όχι, ο Keylor δεν είναι.

Και είναι ακριβώς επιστρέφοντας στον Μπέιλ όταν βλέπουμε ότι, όσο κι αν λέει ο μάνατζερ του, ο Ουαλός είναι το καλύτερο συνάλλαγμα του Florentino για να φέρει τον De Gea, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ο πρώτος που μίλησε σοβαρά για την υπογραφή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, και είναι γνωστό ότι ο Πορτογάλος χαρακτηρίζεται απ’το ότι είναι ένας προπονητής με σταθερές ιδέες, ως εκ τούτου δεν εκπλήσσει που ενδιαφέρεται να’χει τον Gareth πίσω στην Premier, αν και τώρα για να παίξει στις εντολές του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απ’όπου δεν θα τον πείραζε να φύγει ο De Gea, αν είναι με προορισμό το Bernabéu.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.