News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Borbalán έκανε λάθος, ναι, αλλά δεν είναι το θέμα

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Του Amalio Moratalla

Το διαιτητικό ερώτημα του ντέρμπι θα το ξαπόστελνα με το ακόλουθο σχόλιο: ο Fernández Borbalán δεν ήταν καλός, έκανε λάθος σε φάσεις κλειδιά κι αδίκησε ουσιωδώς τους λευκούς, αλλά τέλος. Πιστεύω στους διαιτητές, στην τιμιότητά τους και στο ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν γνωρίζω ακόμα έναν διαιτητή ο οποίος βγαίνει να κάνει τα πράγματα άσχημα, ώστε ο μισός κόσμος να τον βλέπει να γελοιοποιείται. Και χωρίζω το κριτήριο, τα λάθη της εκτίμησης και του θάρρους την ώρα της επισήμανσης ζητημάτων κλειδί ενός αγώνα. Το τάκλινγκ του Σάβιτς στο Κρος όφειλε να'ταν κόκκινη. Η κλωτσιά του Lucas στον Ramos, πέναλτι. Ο Correa έπρεπε να τιμωρηθεί για το παράλογο και λίγο αθλητικό σουτ στον Benzema. Και στο χέρι του Godín, αμφέβαλλα μέχρι να δω τη φάση στην τηλεόραση. Συμπέρασμα, το VAR το συντομότερο δυνατόν, αλλά το ντέρμπι, πέρα ​​απ'αυτά τα ζητήματα, αναγνωρίζουμε όλοι ότι δεν ήταν ένα ματς του μεγέθους που αναμέναμε.

Η Ατλέτι, κακή. Έπαιζε στο σπίτι και έπρεπε να προτείνει κάτι περισσότερο. Θα'λεγα πολύ περισσότερο. Εκτός από μερικές επιθέσεις, η μάχη ήταν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε την πρωτοβουλία, αλλά μέχρι εκεί. Χωρίς ρευστότητα, χωρίς δημιουργία παιχνιδιού στο κέντρο, χωρίς μπαρούτι μπροστά και πολύ μακριά απ'αυτή τη μηχανή που παράγει ποδόσφαιρο απ'την αρχή της σεζόν.

Για μένα υπάρχουν βασικά ζητήματα, πέρα απ'τα διαιτητικά σφάλματα. Βασικά, ότι το BBC είναι αφοπλισμένο αυτή τη στιγμή, με τον Bale αιώνια στο αναρρωτήριο και με τους Benzema και Cristiano σε μια ανησυχητική ξηρασία σκοραρίσματος. Ο Modric -που με παθιάζει ως παίκτης!- κι ο Kroos -τον οποίο θα'βαζα ακόμη και κουτσό!- βρίσκονται σε μια στιγμή άθλιας φόρμας κι ο Marcelo επίσης. Εκεί πρέπει να πάει περισσότερο η αυτοκριτική παρά στα προφανή λάθη του Borbalán. Φθάνει το διδακτορικό του Zidane που μέχρι τώρα είχε απολαύσει μόνο το πόσο σκληρό του έλεγαν ότι ήταν να'σαι προπονητής ενός μεγάλου. Πρέπει να κάνει κινήσεις. Ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας ότι τον Ράμος τον περιμένουν μερικοί αγώνες εκτός και δεν φτάνει πλέον μόνο η προσωπική του μέθοδος των rotations, ακούγεται σαν μικρή θεραπεία. Χρειάζεται ένα σοκ. Συνεχίζω να μην έχω αμφιβολίες για τον Ζιντάν, έχει ακόμα πίστωση. Πριν τα Χριστούγεννα, το Μαδρίτη-Μπάρτσα. Αυτή είναι η μέρα. Το σημείο καμπής. Νίκη ή νίκη. Ό, τι δεν είναι αυτό θα'ναι η πτώση στην πιο απόλυτη κατάθλιψη. Και, παρακαλώ, ας μην αρχίσουμε να σπεκουλάρουμε με τον διαιτητή εκείνου του Μαδρίτη-Barça. Εκείνον που θα ορίσουν θα'ναι ο καλός και τέλος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.