News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το ντέρμπι τροφοδοτεί αμφιβολίες και στις δύο όχθες

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Του Santiago Segurola

Δεν είναι παράξενο να λείπει παιχνίδι απ’το ντέρμπι. Είναι πάντα πιο κοντά στις συναισθηματικές υπερβολές από ό, τι στην ποδοσφαιρική φινέτσα. Είναι ευκολότερο να θυμάσαι μια εξαιρετική απόδοση κάποιου απ’τις ομάδες παρά ένα στρογγυλό παιχνίδι. Κάτι έχει φανεί, αλλά το φυσιολογικό είναι η σκληρή μονομαχία, χωρίς παραχωρήσεις, αμφιλεγόμενη. Περισσότερο απ’το κακό παιχνίδι, το πιο παράξενο του ντέρμπι του Metropolitano ήταν η έλλειψη δυνατών χαρακτηριστικών στις δύο ομάδες. Απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης έλλειψε ποδόσφαιρο, το οποίο ήταν η προτεραιότητά της, και η Atlético έδρασε χωρίς την πεποίθηση που την χαρακτήριζε. Σε καμία περίπτωση δεν μετέδωσαν το επείγον που αναμενόταν μετά τη νίκη της Barça στη Leganes.

Όντας ένας σημαντικός αγώνας, όντας εκπληκτικό σ’αυτό το στάδιο της σεζόν, απ’τις δύο ομάδες έλλειψε η επαναστατικότητα που χρειάζονταν. Η Ατλέτικο και η Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσαν μόνο να διεκδικήσουν εύσημα για μια ισοπαλία, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Barça, η οποία τώρα έχει πλεονέκτημα δέκα βαθμών. Περισσότερο από ένα μαξιλάρι ασφαλείας πρόκειται για μια υπερατλαντική απόσταση.

Μένει να παιχτεί το 65% του πρωταθλήματος, αλλά η πίεση πιέζει την Ατλέτικο και την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ανησυχίες αρχίζουν να εμφανίζονται στα δύο κλαμπ. Οι ειδήσεις είναι αρνητικές: η κρύα τωρινή σχέση των Sergio Ramos και Κριστιάνο, η ανησυχητική στιγμή του Marcelo, η επιστροφή του Benzema στη μελαγχολία, οι αμφιβολίες σχετικά με την ανταπόκριση των νεαρότατων αναπληρωματικών ή, απ’την αντίθετη άποψη, ο εξευγενισμός κάποιων βασικών που δεν αισθάνονται τον ανταγωνισμό της προηγούμενης σεζόν.

Η καταιγίδα επηρεάζει επίσης την Atlético. Εάν δεν υπάρχει υπόθεση Griezmann, φαίνεται ότι είναι έτσι. Ο Simeone τον υπέδειξε πάρα πολύ στο ντέρμπι. Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος παίκτης παρέμεινε απαρατήρητος στο παιχνίδι, αλλά η στιγμή της αντικατάστασης έδειξε την τωρινή αδύναμη κατάστασή του. Αφθονούσαν οι μομφές των οπαδών στον Griezmann, ο οποίος δεν είναι Simeone για τους colchoneros, αλλά επίσης δεν είναι κι οποιοσδήποτε. Η συμβολή του στην Ατλέτικο κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχει υπάρξει εντυπωσιακή. Όταν έφυγε απ’το γήπεδο, υπήρξε υποψία ότι υπήρξε κάτι από αντίο του Griezmann. Με τόση σεζόν μπροστά, η υπόθεση Griezmann αποκτά μια ανησυχητική πτυχή.

Υπάρχει ένα ζήτημα που υπερβαίνει το αυστηρά ποδοσφαιρικό στην Atletico, μια ομάδα που πριν δεν αμφισβητούνταν επειδή κέρδιζε. Οποιαδήποτε επικριτική ανάλυση θάβονταν απ’τη δύναμη της στατιστικής. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να παρατηρούμε τις προσπάθειες για να αναλύσουμε την Atlético στην ήττα. Αναζητούνται ποδοσφαιρικές εξηγήσεις για μια ομάδα που ουσιαστικά συνεχίζει να παίζει το ίδιο όπως και στα καλύτερα simeonistas χρόνια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα χάνει περισσότερο. Ή κερδίζει λιγότερο.

Η Ατλέτικο, που συνήθιζε να εμβολιάζει τους αντιπάλους της με μια τεράστια εκμετάλλευση των ευκαιριών για γκολ, δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της εναντίον της Μαδρίτης. Απ’αυτή την πλευρά, δεν είναι πλέον μια αδυσώπητη ομάδα. Ούτε και είναι εύκολο, ούτε για τον Simeone, ούτε για τους παίκτες του, να διατηρούν μια ομιλία χωρίς ρωγμές για έξι χρόνια. Ο Simeone απαιτεί ένα βαθμό προσκόλλησης στον σκοπό που ξεπερνά το ποδοσφαιρικό. Είναι ένας καθόλα σκοπός, με την τεράστια φθορά που σημαίνει αυτό. Αν κι εκπλήσσει η εμπύρετη απόκριση της παλιάς φρουράς, διατεθειμένη ακόμα να χύσει ματωμένο ιδρώτα, αλλά ο χρόνος αρχίζει να’χει το τίμημά του και οι νέοι δεν μεταδίδουν την φανατική ώθηση των βετεράνων.

Ο Ζιντάν έπαιξε με την ομάδα που κέρδισε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Δηλαδή, με την ίδια σύνθεση με τη Girona και το Λονδίνο, εναντίον της Τότεναμ. Και στις δύο περιπτώσεις, ηττήθηκε. Πιθανότατα ο Ζιντάν δεν είναι πεπεισμένος για την ανταπόκριση των νεαρών. Δεν υπάρχει ένας Morata, ένας James, ένας Pepe ή ένας Danilo, υπέροχοι παίκτες με μια αποδεδειγμένη εμπειρία, αλλά η βασική ομάδα φαίνεται λίγο μετριασμένη, κουρασμένη, επίπεδη. Η είσοδος του Asensio (75ο λεπτό) φάνηκε καθυστερημένη. Το ματς ζητούσε απ’τη Μαδρίτη περισσότερη διέγερση, το είδος της αισιοδοξίας που θα μπορούσε να προμηθεύσει ο Ceballos μετά το χατ-τρικ του με την εθνική Κ 21. Δεν άξιζε ούτε ένα λεπτό για τον Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.