Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Bale, ο Benzema κι ο αργός θάνατος του "BBC"

Του Jesús Garrido

Επτά μήνες χωρίς τη βασική madridista επίθεση

Η madridista επίθεση κουτσαίνει από παντού. Ο Cristiano δεν σκοράρει, ο Bale δεν μπορεί ούτε καν να παίξει και το Bernabeu τα’χει πάρει με τον Μπενζεμά, ο οποίος αναγνωρίζει το «δύσκολο» που είναι να σε αποδοκιμάζουν οι ίδιοι σου οι οπαδοί


Η Ρεάλ Μαδρίτης αποσυνδέεται απ’το «BBC». Η καλύτερη ομάδα του 2017 έχει χάσει το σήμα μιας επίθεσης με την οποία έπρεπε να ονειρεύονται οι madridistas σ’όλον τον κόσμο. Στην πέμπτη σεζόν στην οποία έχουν συνυπάρξει ο Gareth Bale, ο Karim Benzema κι ο Cristiano Ronaldo στην λευκή ομάδα, το περίφημο τρίο τους έχει διαλυθεί. Κανείς δεν ξέρει αν είναι οριστικό ή αν κάποια μελλοντική μέρα θα βρεθούν ξανά στο χόρτο σε επίσημο αγώνα. Μέχρι τότε απομένουν ακόμη εβδομάδες, τουλάχιστον μερικές. Κι όταν συμβεί να’ναι όλοι υγιείς και διαθέσιμοι, η απόφαση να παίξουν μαζί θα’ναι μία απ’τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που θα ζήσει ο Zidane ως προπονητής.

Επίκειται ένα ντέρμπι μέσα σε λίγες ώρες, για το οποίο ακόμα δεν γίνεται ούτε λόγος λόγω των διεθνών υποχρεώσεων των εθνικών, οι οποίες έχουν πάρει όλον τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι τόσο λόγω της εθνικής Ισπανίας, για την οποία πια δεν θυμόμαστε ούτε την περίφημη φανέλα, αλλά επειδή η Ιταλία έχει θαφτεί στον τάφο που έχει σκάψει η ίδια τα τελευταία έντεκα χρόνια. Ένας άλλος αγώνας μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης, ένα απ’τα τόσα μεγάλα παιχνίδια που σήμαινε η ονομασία από μνήμης της λευκής εντεκάδας, γνωρίζοντας ότι έπαιζαν σίγουρα οι τρεις μπροστινοί, όντας εντελώς άσχετη η κατάσταση της ίσως ανώτερης φόρμας άλλων παικτών που έπρεπε να ξεκινήσουν την αναμέτρηση απ’τον πάγκο ή, χειρότερα, στην κερκίδα. Ο Bale, ο Benzema κι ο Cristiano ήταν εκεί. Στη συνέχεια, εναντίον της Leganés ή της Eibar ξεκουράζονταν, αλλά αυτές οι μέρες ήταν γι 'αυτούς.

Είναι εντυπωσιακό ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καλύτερης σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης σε σχεδόν 60 χρόνια, είναι όταν είναι πιο στοχοποιημένη αυτή η επιθετική τριπλέτα. Ο ένας δεν είναι σχεδόν ποτέ υγιής για ν’ανταγωνιστεί, στον άλλο δεν μπαίνουν τα γκολ ούτε χωρίς να το θέλει και τον τελευταίο τον υποδεικνύει η κερκίδα με κάθε ελάχιστο λάθος που κάνει. Η επιβεβαίωση της αποσύνδεσής τους έρχεται ήδη από μήνες πριν, όταν ο madridismo επιθυμούσε ότι ακόμα κι αν ανέκαμπτε ο Bale, να’ταν ο Isco αυτός που θα αντιμετώπιζε τη Juventus στον τελικό του Κάρντιφ. Φυσικά, η Μαδρίτη έπαιζε καλύτερα με τον Isco παρά με τον Bale, πάνω απ’όλα επειδή ο ένας μπορούσε να τρέξει κι ο άλλος όχι, στη συνέχεια ήταν ότι στον malagueño βγαίνουν τα πάντα κι έτσι το να γοητεύσει τους madridista οπαδούς είναι ευκολότερο.

Σήμερα δεν θα’ναι ο Bale, αλλά θα’ναι οι Cristiano και Benzema. Μεταξύ των απουσιών του ενός και του άλλου, είτε ήταν τεχνικές αποφάσεις, είτε ποινές ή τραυματισμοί, το να μην βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και οι τρεις ταυτόχρονα είναι το πιο συνηθισμένο θέαμα της Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτριας Ευρώπης και της Ρεάλ Μαδρίτης που υποφέρει τη σήμερον ήμερα σε Liga και Champions League. Σκεφτείτε λίγο την τελευταία φορά που θυμάστε τη Μαδρίτη να ξεκινάει μ’αυτούς, μετράει ακόμα και μια μέρα κατά την οποία τέλειωσαν μαζί. Ναι, πρέπει πια να πάτε στην περσινή σεζόν. Όχι, στον τελικό του Champions League, ο Bale μπήκε στον Benzema, οπότε δεν μετράει. Πιο πίσω. Ένα μήνα και κάτι, πριν από αυτό. Στο Clásico του Μπερναμπέου. Ναι, εκεί ναι. Ήταν η αρχή του τέλους. Και ναι, εκείνη τη μέρα ο Μπέιλ διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, καθώς προερχόταν από τραυματισμό, πιέστηκε, τραυματίστηκε και πάλι, κι αποκατάσταση μέχρι το τέλος. Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την τελευταία ημέρα που συνυπήρξαν.


Η madridista επίθεση κουτσαίνει από παντού. Γι’αυτόν που γίνεται λιγότερος λόγος είναι ο Cristiano, ο οποίος έχει μόνο ένα γκολ στο πρωτάθλημα στη μεγαλύτερη ξηρασία του ως madridista σ’αυτήν την διοργάνωση. Αλλά για θεϊκούς λόγους είναι ο μόνος άθιχτος. Πριν ήταν και οι τρεις, τώρα αυτό το καθεστώς το κρατάει μόνο ο παίκτης βιτρίνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρώντας δεδομένο ότι ο Bale έχει ήδη πέσει στο ζύγι, αυτός που χάνει την ισορροπία είναι ο Benzema. Του Ζιντάν του αρέσει τόσο που δεν δέχεται να μπει στην συζήτηση σχετικά με το καθεστώς βασικού του συμπατριώτη του, αλλά στο σπίτι του, στο Μπερναμπέου, έχουν χάσει προ πολλού την υπομονή τους με τον Karim, απ’τον οποίο απαιτούν πολύ περισσότερα από ό, τι, κατανοούν, τους δίνει κάθε Σαββατοκύριακο.

Η εβδομάδα έχει υπάρξει κινητική για τον Benzema κι αυτό ενώ δεν έπρεπε να παίξει με τη Γαλλία. Έχει δυόμισι χρόνια που δεν φοράει τη μπλε φανέλα, επειδή του Deschamps δεν του φαίνεται ένα παράδειγμα, σκέψη που μοιράζονται κάποιοι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί στη γειτονική χώρα. Και φυσικά, ο Benzema αποδέχεται πια ότι το τρένο τον προσπερνάει. "Όσο υπάρχει ο Deschamps, δεν θα με καλέσουν", είπε σε μια συνέντευξη στο Canal + της Γαλλίας. «Μου γύρισε την πλάτη, ήταν οδυνηρό» προσθέτει ο επιθετικός, ο οποίος παρουσίαζε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που ονομάζεται «Le K Benzema», στο οποίο, εκτός απ’το να μιλάει για τη φερόμενη συμμετοχή του σ’έναν εκβιασμό στον Mathieu Valbuena, υπενθυμίζει ένα επεισόδιο με τον Μουρίνιο που κατά κάποιον τρόπο τον σημάδεψε, όταν υπαινίχθηκε ότι ο Higuaín ήταν ένας σκύλος κι ο Μπενζεμά ένας γάτος... «Μου’φυγε το κεφάλι. Μιλήσαμε για μια ώρα. Του είπα "εγώ είμαι ποδοσφαιριστής κι εσύ είσαι ο προπονητής μου. Σεβάσου με". Μετά από αυτό, δεν υπήρξαν πια ούτε σκύλοι ούτε γάτοι. Είμαι ντροπαλός, αλλά αν μου επιτίθεσαι, είμαι άμεσος».

Φυσικά, δεν μπορούσε να αγνοήσει το θέμα των αποδοκιμασιών που του αφιερώνει το Santiago Bernabéu, και φυσικά, τον πονάει. «Πρέπει να δίνω ένα παράδειγμα στο γήπεδο. Επικρίσεις, προσβολές... είναι δύσκολο, ειδικά στην Ισπανία, όπου μερικές φορές δεν καταλαβαίνεις τα πάντα (...) Αλλά πρέπει να’σαι επαγγελματίας και να δίνεις παράδειγμα στους μικρότερους, στους νεότερους, σ’όλους. Το ποδόσφαιρο έχει έναν αντίκτυπο. Εγώ μπορώ να συγκρατιέμαι. Αυτό που είναι το πιο δύσκολο είναι όταν η κριτική προέρχεται απ’τους δικούς σου οπαδούς. Εκεί, είναι πραγματικά δύσκολο. Κανονικά, είναι εκεί για να σε ενθαρρύνουν». Ωστόσο, στο λευκό φέουδο πλέον χειροκροτούν άλλους, πλέον δεν προσκυνάνε ενώπιον του σχεδόν εξαφανισμένου «BBC».

Η σελίδα της στήλης στο facebook: