News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η αντίστροφη μέτρηση του Bale μετρά την πίεση του Florentino Pérez

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Του Antonio Sanz

Ο Ουαλός συνεχίζει να τραυματίζεται και ν'ανησυχεί τον madridismo. Είναι ένας αγαπημένος του προέδρου, αλλά στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να καθίσουν και ν'αποφασίσουν εάν το μέλλον του στη Μαδρίτη είναι πιθανό

Βγήκε κουτσαίνοντας απ'το Σαντιάγο Μπερναμπέου τη νύχτα του αγώνα ενάντια στη Φουενλαμπράδα. Η αναμέτρηση του Κυπέλλου είχε αντισταθεί κι ο Ουαλός ανέλαβε να την επιλύσει. Κι ανταποκρίθηκε. Τόσο που αποδείχτηκε ομόφωνη η ανακύρηξή του στον καλύτερο της αναμέτρησης. Η λύση είχε προκαλέσει καλή επίδραση για τον Zidane. Ωστόσο, στο σώμα του (ίσως και στο μυαλό του) άναψε και πάλι το κόκκινο φως. Ακόμα μια πάθηση. Ακόμα ένα βήμα πίσω που τον άφησε εκτός απ'τις ακόλουθες αποστολές και χωρίς ημερομηνία επιστροφής. Θα φανεί ανάλογα με την εξέλιξη. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η συσσώρευση των τραυματισμών έχει θέσει τον Bale, τώρα ναι, στο επίκεντρο του συναγερμού. Δεν διέφερε η υποστήριξη του ιδρύματος, η οποία παραμένει απόλυτη, αλλά επίσης τα μέρη αποφασίζουν να πάρουν ένα χρονικό διάστημα: οι επόμενοι μήνες θα'ναι καθοριστικοί για να μάθουμε το μέλλον του Ουαλού στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Florentino Perez διατηρεί την πίστη στον παίκτη, αλλά γνωρίζει επίσης ότι η φυσική κατάσταση του παίκτη δεν τον αφήνει ήσυχο, μάλλον το αντίθετο. Οι παθήσεις συσσωρεύονται ενώ η κερδοφορία σκοτεινιάζει. Φυσικά, μέχρι τον Μάιο, δεν κουνιέται κανείς.
  
Ο Zidane ανησυχεί με τη σωματική αστάθεια του Gareth. Για αρχή δείχνει σκλάβος του αδιαπραγμάτευτου «BBC», για το οποίο πρέπει να ποντάρει όπως και να'χει. Στη συνέχεια επειδή γνωρίζει ότι μια έξοδος του Βρετανού θα'χε καταστήσει δυνατή την άφιξη ενός επιθυμητού -Mbappé-. Και τέλος, εκφράζει τη λύπη του για τόση ανησυχία γύρω από τον παίκτη που όπως υποδείκνυε το κλασικό: ο Bale δεν καταλήγει να ξεκινήσει. Ούτε και υπάρχει μεγάλη σαφήνεια σχετικά με την πραγματική πάθηση που άφησε και πάλι εκτός τον παίκτη. Η εξήγηση του τεχνικού είναι διφορούμενη. Δεν είναι ένα σοβαρός τραυματισμός, επομένως δεν υπάρχει ιατρική ανακοίνωση. Η επανάληψη για να φέρει φως στο θέμα τελειώνει όταν ο Γάλλος προπονητής παραδέχεται ότι "το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ισχυρός παίκτης και πρέπει να'ναι καλά για να παίζει". Ο φόβος να υποτροπιάσει και να επισκιαστεί και πάλι η μορφή του διατηρεί τη Ρεάλ Μαδρίτης εμβρόντητη. Το γκρουπ συσπειρώνεται γύρω απ'τον Bale, του προσφέρει τρυφερότητα, αλλά δεν μπορεί να μπει στο κεφάλι του παίκτη ο οποίος χρειάζεται μια τέλεια φυσική κατάσταση για να αποφύγει τις αναποδιές. Φυσικά, κανείς δεν τον πιέζει.

Ο Bale δεν έχει προβλήματα άγχους, το επιβεβαιώνει ο Zidane. Η εσωτερική εξήγηση είναι ότι η σωματική κατάσταση αθλητή του παίκτη είναι μια πρόσθετη δυσκολία, επειδή αποδίδει μόνο σε πληρότητα, εξηγούν οι γιατροί. Το θέμα είναι ότι οι μέρες περνούν και οι φυσικές διαρροές δεν καταλήγουν να απομακρυνθούν απ'το σπίτι του Γκάρεθ. Οι επιθυμίες να επιστρέψει στο ρυθμό της ομάδας τίθενται αντιμέτωπες με την ιατρική πραγματικότητα. Είναι η γάμπα; Είναι λίγο πιο κάτω απ'το υποκνημίδιο; Κανείς δεν καταφέρνει να εξηγήσει δημοσίως τι έχει καθυστερήσει την ετοιμασία. Επίσης επισημαίνεται η ίδια η απαιτητικότητα του πρωταγωνιστή, γνωρίζοντας ότι η κοινή γνώμη περιμένει με μετριοπάθεια τον επόμενο τραυματισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι ο προπονητής, έτσι το'χει ομολογήσει, δεν μπορεί να δώσει μια οριστική ημερομηνία επιστροφής ενός απ'τα αστέρια των αποδυτηρίων. Όλο αυτό το μπέρδεμα οδηγεί σε σύγχυση. Η εμπλοκή των τραυματισμών του Bale θα'ταν ένα καλό μιντιακό ιντερλούδιο, αν δεν ήταν το ότι η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με κωμωδία.
  
Μιλάνε στο τέλος της σεζόν

Έχοντας κλείσει τα 28 το περασμένο καλοκαίρι, η στάση της παραίτησης αυξάνεται στον Bale. Η ωριμότητα που επιτεύχθηκε μακριά απ'το σπίτι θέτει τον εσωστρεφή παίκτη σε μια δύσκολη θέση. Απ'τη μία πλευρά, πιστοποιεί την ευτυχία του που παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης, το παιδί καυχιέται απ'την παιδική του ηλικία να φοράει τα λευκά περισσότερο από άλλα χρώματα. Μ'αυτό το ισχύον στάδιο, το να βάλει τέλος πονάει λίγο περισσότερο. Πέρα απ'το σωματικό, υπάρχει αυτή η τοποθέτηση της προσωπικής προσβολής απέναντι στην κοινή γνώμη και στην εικοσάδα των τραυματισμών που διατρέχουν το φύλλο των υπηρεσιών του. Αυτό το φορτίο το φέρει επίσης και του προκαλεί πρόσθετη πίεση. Οι συμβουλές τον οδηγούν να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει μόνο όταν είναι στο 100%, βασικά επειδή κανείς δεν θέλει να επαναλάβει εκείνη την μοιραία νύχτα που έζησε όταν έπρεπε να αντικατασταθεί εν μέσω της αναμέτρησης με την FC Barcelona.

Προσοχή είναι η λέξη που ακούει περισσότερο ο Bale γύρω του. Με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2022, οι επόμενοι πέντε μήνες θα αποδειχτούν κλειδί για ν'αποδεχτεί αν είναι καλύτερα να συνεχίσει να υποφέρει ή αν πρέπει να επιστρέψει στην Αγγλία. Εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της σεζόν υπάρξουν περισσότερες απουσίες παρά παρουσίες, Florentino Pérez και Gareth Bale θα πάρουν την περίπλοκη απόφαση να χωρίσουν απ'τον πόνο. Οι δύο τους είναι ευτυχείς να'ναι μαζί, αλλά και οι δύο τους αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η σχέση είναι τοξική και για τους δύο. Ο ένας υπομένει τις κριτικές για τη διατήρηση στο ρόστερ ενός παίκτη κρυστάλλινου κι ο άλλος λυπάται που αυτή η κατάσταση τον εμποδίζει να φτάσει σε υψηλότερα ποδοσφαιρικά επίπεδα. Για το λόγο αυτό, τα συμπεράσματα θα φτάσουν τον Μάιο, ποτέ πριν. Αν και κάθε μέρα απουσίας είναι μια αρνητική εγκοπή στην τελαμώνα του προέδρου.

Η τελευταία μεταγραφική αγορά κράτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε επιφυλακή. Οι πιθανότητες να υπογράψει τον Mbappé ήταν τόσο αληθινές όσο αληθινή αποδείχτηκε και η απόφαση του Florentino να μην σπάσει τη μισθολογική κλίμακα της ομάδας. Σ'όλα αυτά, η πίεση που υπέστη ο Bale απ'τον Mourinho για να υπογράψει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούνταν με προσοχή απ'τη σοφίτα της Concha Espina. Για μια στιγμή, ο Zidane παρατήρησε τη λύση, αλλά ο Gareth δεν παραιτήθηκε. Σ'αυτά, το αφεντικό, περήφανο όσο κανείς για τον Ουαλό, επικρότησε την απάντηση του εξτρέμ. Ωστόσο, το έτος έχει οδηγήσει σε περισσότερες καμπύλες απ'ότι ευθείες γραμμές. Ως εκ τούτου, προκύπτει αυτό το άγραφο σύμφωνο να καθίσουν πρόσωπο με πρόσωπο στο τέλος της σεζόν, ν'αναλύσουν τι συνέβη και να πάρουν μια απόφαση. Αυτή τη φορά, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι τόσο σταθερός. Φυσικά, ο Florentino δεν θα πιέσει τον Μπέιλ. Είναι το στοίχημά του και διατηρεί την εμπιστοσύνη. Αλλά κάθε μέρα που περνά, ο Βρετανός αποδέχεται τη δοκιμασία και θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ νέος για να ζει υποφέροντας.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.