News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano ανταποκρίνεται κάνοντας πρωταθλήτρια τη Μαδρίτη και ζητά να ανταποκριθεί "αυτός που κάνει κουμάντο"

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Του Jesús Garrido

"Εγώ θέλω να συνεχίσω εδώ για μια ζωή, αλλά…"

"Κάνω τη δουλειά μου καλά μέσα στο γήπεδο και τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από μένα. Αν είναι δυνατόν, θα μου άρεσε, αλλά θα δούμε", είπε ο Πορτογάλος αφού έδωσε με το γκολ του τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρεάλ Μαδρίτης


Οποιοσδήποτε σταματά μπροστά στον Cristiano Ronaldo και του λέει στα μούτρα του ότι δεν αξίζει όλο αυτό που ζητάει. Φανταστείτε τον Florentino Pérez, με όλα αυτά που είναι αυτός, σε μια επίσημη συζήτηση με τον παίκτη του να του λέει να περιμένει, ότι ανανέωσε πριν λίγο και να σταματήσει ζητάει, ότι είναι μια χαρά όπως είναι και να σταματήσει να κοιτάει πόσα παίρνει ο Μέσι για να εξισώσει το μισθό του με του Αργεντινού, κι ότι όσο κι αν μπορεί να φτάσει να τον επηρεάσει η δίκη του με το υπουργείο οικονομικών της Ισπανίας, δεν πρόκειται να το πληρώσει ο σύλλογος. Αν όμως του Κριστιάνο του μπει να κερδίσει ένα πράγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποχρεωθεί να του το χορηγήσει. Επειδή αυτός θα μπορεί να πει ότι είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουν να προσθέτουν τίτλους τον ένα μετά τον άλλο, και να δούμε ποιος είναι ικανός να αντικρούσει ένα τόσο ισχυρό επιχείρημα.

«Αν είναι δυνατόν, θα μου άρεσε ν’αποσυρθώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν εξαρτάται από μένα. Από μένα εξαρτάται μόνο τι κάνω στο γήπεδο. Εγώ δεν είμαι αυτός που κάνει κουμάντο στο σύλλογο. Κάνω τη δουλειά μου καλά στο γήπεδο και τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από μένα. Εάν είναι δυνατόν, θα μου άρεσε, αλλά θα δούμε», είπε ο Cristiano κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του δεύτερου συνεχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, πέμπτος τίτλος της χρονιάς, όγδοος σ’ενάμιση έτος. Πάμε, τα δύο γκολ που έχει σκοράρει του έχουν ξυπνήσει την επιθυμία να υπογράψει ένα ακόμα συμβόλαιο, που μέχρι πρόσφατα δεν του προκαλούσε έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό ή, τουλάχιστον, δεν αισθάνονταν μια επιτακτική ανάγκη.

Ας βάλουμε το τι προηγήθηκε. Νοέμβριος του 2016, πριν από ένα έτος κι ένα μήνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει την ανανέωση του Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι το 2021, το οποίο είναι το αποκορύφωμα της διαδικασίας των επεκτάσεων συμβολαίων των βαρέων βαρών της ομάδας. Υπέγραψε για άλλες τρεις σεζόν κι ο μισθός του έφτανε να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά έτος. Τι έχει συμβεί σ’αυτούς τους δεκατρείς μήνες; Ότι η Μαδρίτη έχει ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν των 115 χρόνων της ζωής της και, φυσικά, ο Cristiano έχει αποδειχθεί απαραίτητος στην απόκτηση σχεδόν όλων των τρόπαιων (στο Σούπερ Καπ Ευρώπης συμμετείχε μόνο λίγα λεπτά)· απ’την άλλη πλευρά, διερευνάται για μια φερόμενη φορολογική απάτη· τέλος, ο Messi έχει ανανεώσει με τη Barcelona. Όλα αυτά προστιθέμενα, κάνουν τον Cristiano να χρειάζεται μια βελτίωση της κατάστασής του.

Ο Cristiano δεν έχει αρχίσει καλά την σεζόν. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οι αριθμοί του ήταν αποδεκτοί μόνο στο Champions League, στη Liga ήταν κυριαρχικά απογοητευτικός με μόλις δύο γκολ, όσο κι αν υπέστη την αρχική ποινή, το οποίο χρησίμευσε ως δικαιολογία για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αρνούνταν μπροστά στο γκολ και, για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, δεν έδειχνε συμμετοχικός στο συλλογικό παιχνίδι, δεν είχε ταχύτητα, ούτε ήταν ακριβής όταν είχε τη μπάλα. Αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις έχει επαναφέρει σ’αυτό το μήνα στο επίπεδο που συνήθιζε να’χε, είναι πιθανόν να μην επιστρέψει ποτέ σ’αυτό το επίπεδο τελειότητας. Αλλά ο Πορτογάλος απομακρύνει τους ιστούς αράχνης και σ’αυτό το τέλος του έτους βρίσκεται όλο και καλύτερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο χρησιμεύει ως επιβεβαίωση αυτής της θετικής εξέλιξης.


Οκτώ γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια που έχει παίξει (μέχρι τότε, είχε οκτώ γκολ σε 14 παιχνίδια) είναι καλή απόδειξη του ότι ο Cristiano πλησιάζει σ’αυτό που είναι τώρα αυτός, το οποίο δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αλλά ο καλύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήταν ούτε καν ο καλύτερος του Mundial. Η FIFA πίστεψε ότι ο Modric ήταν πιο καθοριστικός απ’το '7' για την τελική λευκή νίκη και ήταν αυτός που πήρε τη χρυσή μπάλα του τουρνουά. Ο κάτοχος της χρυσής μπάλας πήρε την ασημένια, παρά τα δύο γκολ του στα δύο παιχνίδια.

Μετά απ’αυτόν τον τίτλο, τι μπορεί να πει ο Zidane για τον παίκτη του. Γι’αυτόν, να συνεχίσει δίπλα του μέχρι να μπορεί να περπατάει. «Θα μου άρεσε ν’ανανέωνε στη στιγμή ο Cristiano, για μας είναι θεμελιώδες να μείνει όλη τη ζωή και μέχρι το τέλος. Είναι στο club του, στο σπίτι του κι αυτό που έχει κάνει και συνεχίζει κάνει ο Κριστιάνο, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς. Μακάρι να συνεχίσει εδώ μέχρι την απόσυρσή του», είπε ο Γάλλος, εκστασιασμένος απ’την επιτυχία του Abu Dabi. Είναι ένα ακόμα μήνυμα για την προεδρία, ίσως χωρίς μια μεγαλύτερη πρόθεση απ’όσο μια δωρεάν φιλοφρόνηση στον παίκτη, καθώς ο Zizou το αισθάνεται έτσι, αισθάνεται ότι ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, του έχει επιλύσει αμέτρητα ματς, του έχει δώσει τίτλους, τον έχει κάνει, μαζί με τους συμπαίκτες του, να’ναι ο δεύτερος προπονητής, μαζί με τον Luis Molowny, με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης (σε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια, το λες και σύντομα).

Και τι λέει η προεδρία; Λοιπόν αυτό που έχει πει πάντα. "Ο Cristiano σκοράρει πάντα. Το ν’αμφισβητείς τον Cristiano είναι το ν’αμφισβητείς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στα τελευταία παιχνίδια, κάνει μεγάλες αναμετρήσεις κι εκπέμπει τις δυνατότητές του". Ο Florentino Pérez δεν έχει κατέβει ποτέ απ’το άρμα του Ρονάλντο, αλλά ούτε και θ’αφεθεί να χειραγωγηθεί απ’τα αποτελέσματα. Εάν θεωρεί ότι δεν πρέπει ν’ανανεώσει ακόμα, θα το αναβάλλει. Άλλο πράγμα είναι πώς το παίρνει ο ίδιος ο Cristiano...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.