News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Modric χαροποιεί τη ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Bale (φαίνεται) πια να’ναι σ’αυτό

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Κροάτης, καλύτερος παίκτης του τουρνουά

Έχει θέσει την φυσική κατάσταση σε αρμονία κι αυτό εκτιμάται τον τελευταίο καιρό. Ο Luka Modric είναι πίσω. Εν τω μεταξύ, ο Gareth Bale στοχεύει στο ίδιο. Στην περίπτωση του Ουαλού, πρέπει να χτυπήσεις ξύλο


Υπέφερε περισσότερο απ’το προβλεπόμενο εναντίον της Al Jazira σ’έναν από τους ημιτελικούς. Στον τελικό, παρά το πενιχρό αποτέλεσμα (1-0), η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε απ’την αρχή μέχρι το τέλος την Gremio του Porto Alegre. Η ομάδα του Zidane δεν είχε προβλήματα για να επιβληθεί ξεκάθαρα επί της απογοητευτικής βραζιλιάνικης ομάδας. Το παιχνίδι της λευκής ομάδας έλαμψε κατά στιγμές επειδή ο Luka Modric έχει επιστρέψει. Έχει ανακτήσει το φυσικό υπόβαθρο κι αυτό παρατηρείται όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Αυτός που φαίνεται να’ναι στο δρόμο της επιστροφής, του να επιστρέψει στο σωστό κι αναμενόμενο μέρος, είναι ο Gareth Bale. Ένα γκολ και λεπτομέρειες που προσκαλούν σε αισιοδοξία. Αν και με τον Ουαλό, ξέρετε πια, πρέπει να χτυπήσεις ξύλο.

Η σχεδιασμένη προετοιμασία στόχευε ότι σ’αυτή τη στιγμή της σεζόν, στο τέλος του έτους, η ομάδα θα’ταν πια σε μια βέλτιστη φυσική κατάσταση, έτσι ώστε από δω και στο εξής να περπατούν όλοι οι παίκτες με σταθερή ταχύτητα. Συνέβη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη απροσδόκητες γκέλες, δείχνοντας ότι η ισχύς της δεν ήταν η αναμενόμενη. Η Barcelona το εκμεταλλεύτηκε για ν’απομακρυνθεί απ’τον μεγάλο αντίπαλό της. Ένας από εκείνους που έχουν αργήσει ν’αποκτήσουν αυτό το βέλτιστο φυσικό σημείο είναι ο Luka Modric. Ο Κροάτης είναι ένας παίκτης απόλυτα θεμελιώδης κι όταν δεν έχει υπάρξει καλά, η ομάδα έχει υποφέρει πάρα πολύ.

Ο μέσος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τύπους στ’αποδυτήρια  της Ρεάλ Μαδρίτης. Το αιώνιο χαμόγελό του έχει διεισδύσει βαθιά μέσα στο club. Η ομάδα έχει νιώσει πολύ για αρκετές αγωνιστικές το ότι η φυσική του κατάσταση δεν ήταν έτοιμη. Οι άνθρωποι της εμπροσθοφυλακής, ξεκινώντας απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αισθάνονται ότι το παιχνίδι κολλάει όταν ο Modric δεν έχει έτοιμο το σώμα. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχει κάνει το αναμενόμενο βήμα προς τα εμπρός. Για κάποιο λόγο ανακηρύχθηκε στο Αμπού Ντάμπι καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Η απόδοσή του εναντίον της Gremio ήταν καθοριστική έτσι ώστε η λευκή ομάδα να χειριστεί τέλεια τους χρόνους.


Το Clásico

Ο χρόνος περνάει για όλους κι ο Zidane το γνωρίζει. Ο Γάλλος προπονητής, όπως έχει κάνει ήδη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο απ’την περασμένη σεζόν, δεν θέλει να φορτώσει με παιχνίδια τον Modric, έναν μοναδικό παίκτη στο ρόστερ. Γι’αυτό τον έχει προφυλάξει ήδη περισσότερες από μία φορές, έτσι ώστε όταν η σεζόν μπει στην πιο καθοριστική φάση της, ο φάρος που φωτίζει το παιχνίδι της ομάδας να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Κανένας απ’τους παίκτες της δεύτερης μονάδας, είναι η πραγματικότητα, δεν έχει καταφέρει να κάνει τον Λούκα να ξεχαστεί, όταν είχε την ευκαιρία του.

Αν ο Luka Modric φαίνεται ήδη ανακτημένος για τον σκοπό, αυτός που έχει βγάλει το κεφάλι σ’αυτό το Mundial Συλλόγων έχει υπάρξει ο Gareth Bale. Έχει πάρει μια χούφτα λεπτών που του έχουν δώσει μια σημαντική ώθηση, πάνω απ’όλα στην ψυχολογία. Στον ημιτελικό ήταν ο συγγραφέας ενός απ’τα γκολ και στον μεγάλο τελικό εμφανίστηκε στο τελικό κομμάτι. Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής, απ’ότι φάνηκε και στις δύο εμφανίσεις, έχει αισθανθεί άνετα, αν και κάθε ισχυρισμός στην περίπτωσή του είναι επικίνδυνος μπροστά στο αρχείο του. Στο Abu Dabi, φυσικά, η παρουσία του στο χόρτο έχει υπάρξει μία απ’τις πιο θετικές πτυχές.

Μετά από μια μακρά απουσία, επανεμφανίστηκε ενάντια στην Fuenlabrada στον αγώνα του Copa del Rey. Ήταν καθοριστικός έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να ξεπεράσει, όχι χωρίς προβλήματα, την ομάδα της Segunda B. Αλλά ο Bale πήγε στο σπίτι με κακές αισθήσεις. Ο Ζιντάν αποφάσισε να μην τον πιέσει, του έδωσε τον χρόνο που χρειάζονταν για να επανεμφανιστεί όταν το κρίνει σκόπιμο. Ο Βρετανός, σε μια ομάδα που φέτος δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει, αποκτά περισσότερη σημασία. Σε αραβικά εδάφη, με το Clásico σε μόλις λίγες μέρες, ο Γκάρεθ εμφανίστηκε τη σωστή στιγμή, όταν έρχεται η στιγμή της αλήθειας για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν μια ατυχία, μια ακόμη, δεν τον εμποδίσει, ενάντια στη Barcelona θα’χει μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.