Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πώς είναι δυνατόν να θέλει ο Florentino να φύγει ο Cristiano Ronaldo απ’τη Μαδρίτη;

Του Javier Gómez Matallanas

Η διαπραγμάτευση για την επόμενη ανανέωση της σύμβασης του Πορτογάλου παίκτη θα’ναι πιο τραυματική απ’την προηγούμενη, η οποία ολοκληρώθηκε με μια συμφωνία μέχρι το 2021


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίρνοντας την Πέμπτη Χρυσή μπάλα του δήλωσε ότι θέλει να αποσυρθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης "αν είναι δυνατόν". Τι εννοούσε μ’αυτή την ατάκα του «αν είναι δυνατόν»; Δίνει κάθε εντύπωση ότι ο Κριστιάνο στόχευε άμεσα στον Florentino Pérez. Λένε ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να τον απομακρύνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της περασμένης σεζόν και θα το προσπαθήσει και πάλι όταν τελειώσει αυτή. Στο περιβάλλον του προέδρου διαβεβαιώνουν ότι ο Pérez θέλει τον Πορτογάλο έξω απ’τη Μαδρίτη και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να το επιτύχει.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, αυτό το περιβάλλον ανέλαβε να διαρρεύσει ότι ο Πορτογάλος είχε μπει στην παρακμή του. Αλλά το ρεκόρ στο σκοράρισμα στο Champions League με τις παραστάσεις του εναντίον των Ατλέτικο και Μπάγερν Μονάχου, οι οποίες εκτόξευσαν τη Μαδρίτη για να κερδίσει το δωδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ανακήρυξαν τον Cristiano ως τον νέο νικητή της Χρυσή Μπάλας. Ακόμα κι έτσι, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης θα’χε επιμένει να’ταν ο Cristiano αυτός απ’το BBC που θα’φευγε για να’ρχονταν ο Kylian Mbappé. Και ήταν ο ίδιος ο Mbappé ο οποίος είπε ότι δεν θα’ρχονταν στη Μαδρίτη αν έφευγε ο Κριστιάνο γιατί ήθελε να παίξει μαζί του και γιατί δεν επρόκειτο ν’αναλάβει όλη την ευθύνη.


Η οικογένεια του Mbappé, ενοχλημένη

Η διαπραγμάτευση για την υπογραφή του νεαρού galáctico δεν επετεύχθη επειδή τα λόγια του Florentino δεν άρεσαν ούτε στον Mbappé ούτε στους γονείς του όταν συναντήθηκαν στο Παρίσι. Οι γονείς του σημερινού επιθετικού της PSG θεώρησαν ότι του Florentino του έλειψε ικανότητα πειθούς και ταπεινότητα στην παραδοχή ότι αυτός ήθελε να τον υπογράψει για τη Μαδρίτη το ίδιο ή και περισσότερο απ’όσο ήθελε το αγόρι να παίξει για τη Μαδρίτη, ότι φαίνονταν ότι συνέβαινε μόνο το δεύτερο, όπως σχολιάζουν πηγές κοντά στην οικογένεια του Γάλλου διεθνή.

Ο Mbappé δεν ήρθε κι ο Cristiano έμεινε, κόντρα στο σχέδιο που θα’χε σχεδιάσει ο πρόεδρος. Αλλά τώρα επιστρέφει ξανά. Γι’αυτό είπε ο Cristiano "εάν είναι δυνατόν." Πίσω απ’αυτά τα λόγια υπάρχει μια κίνηση που έρχεται. Ο Florentino, εν τω μεταξύ, ανέλαβε τις προάλλες, μετά απ’αυτό της πέμπτης Χρυσής Μπάλας του CR7, να καταστήσει σαφές ότι πάει για τον Neymar δηλώνοντας ότι ο Βραζιλιάνος «θα’χε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα στη Μαδρίτη». Αυτά τα λόγια ακούγονται ένα νεύμα του madridista προέδρου στον Neymar και μοιάζουν ένα μήνυμα στον Κριστιάνο ότι του έχει ψάξει ήδη αντικαταστάτη κι ότι έχει κερδίσει τέσσερις απ’τις πέντε Χρυσές Μπάλες χάρη στο ότι παίζει στη Μαδρίτη.


Ένας φιλελεύθερος Florentino

Ο Florentino δεν σκέφτεται να πειράξει τη σύμβαση του Κριστιάνο όσο κι αν και η τελευταία ανανέωση του Μέσι, την οποία ζήτησε δημόσια ο Joan Manuel Serrat, έχει κάνει να κερδίζει ο Αργεντινός περισσότερα απ’τα διπλά απ’τον Πορτογάλο. Χωρίς να υπεισέλθουμε σ’αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά που λαμβάνουν οι δύο «εκρηκτικοί» (παρεμπιπτόντως και οι δύο τα δημιουργούν), δεν φαίνεται αποδεκτό που ο Μέσι παίρνει τα διπλά απ’τον Κριστιάνο ούτε ότι ο Neymar κερδίζει περισσότερα απ’τον μεγαλύτερο σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Θα’ταν παράξενο ένας φιλελεύθερος όπως ο Florentino να μην του έδινε μισθό σύμφωνα με την αγορά.

Θα αρχίσει να διαρρέει ότι ο Κριστιάνο θέλει να φύγει γιατί δεν του βελτιώνουν τη σύμβαση και θα’ναι μια ακόμα πιο τραυματική διαπραγμάτευση από ό, τι η προηγούμενη, στην οποία οι θέσεις ήταν πολύ μακριά και υπήρξαν ακόμη και προσωπικές συγκρούσεις που παρκαρίστηκαν μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Για το υποτιθέμενο σχέδιο του Florentino, ο Cristiano θα’πρεπε να σταματήσει να σκοράρει καθοριστικά γκολ. Αυτό φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συμβεί επειδή ο Πορτογάλος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κερδίζει με τη Μαδρίτη, να φτάσει πολύ μακριά με την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσει την έκτη Χρυσή Μπάλα του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook: