News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στην Ισπανία, Real· στην Ευρώπη, Real· στον Κόσμο, Real... το καλύτερο έτος της ιστορίας

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Του Rubén Jiménez

Ο λευκός σύλλογος κλείνει το 2017 με πέντε τίτλους


Ένα έτος που τελειώνει σε 7 δεν θα μπορούσε να’ναι κακό για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, ήταν το καλύτερο της ιστορίας της. Αυτό το 2017 απ’το οποίο απομένουν λίγες μέρες έχει δει τη Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια και σούπερ πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ευρώπης και Κόσμου.

Πέντε τίτλοι για να στέψουν τους παίκτες του Ζιντάν ως αδιαφιλονίκητους ιδιοκτήτες του σκήπτρου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και να σφραγίσουν τη χρονιά με πρωτοφανή επιτυχία σε 115 χρόνια ιστορίας. Κι αυτή η τελευταία φράση δεν είναι κάποια ανοησία. Το καλύτερο έτος σε 115 χρόνια.

Τρεις απ’αυτούς τους κατάκτησε ήδη το 2016. Champions League, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είχαν ένα déjà vu βλέποντας τον Ράμος, και πάλι, να παλαντζάρει αυτά τα τρόπαια πάνω απ’το κεφάλι του κάτω από μια βροχή από ασημένια ή χρυσά κομφετί, ανάλογα με τη διακόσμηση

Αλλά προσθέσετε στη συλλογή ένα πρωτάθλημα που μετατρέπονταν σε έμμονη ιδέα κι ένα Supercopa Ισπανίας, ενάντια στη Μπαρτσελόνα και δίνοντας μια παράσταση, δίνοντας μια διαφορετική λάμψη στο 2017, ένα μπάνιο χρυσού που έχει ένα κύριο καλλιτέχνη: τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Αν στις αρχές του 2016 έβαζαν σ’ένα παιδί ως εργασία να ζωγραφίσει το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, θα το έκανε με μαύρα σύννεφα. Αυτή τη στιγμή θα έμοιαζε με έναν ηλιόλουστο ήλιο. Κι εκείνος που τον έχει βάλει στον ουρανό έχει υπάρξει ο Γάλλος. Οι οκτώ τίτλοι που επιτεύχθηκαν απ’την άφιξή του έχουν αλλάξει το πρόσωπο, το χαμόγελο και τη ζωή σε οπαδούς και ομάδα που φαίνονταν καταθλιπτικοί και οι οποίοι τώρα δεν σταματούν να πανηγυρίζουν.

Μόνο η Celta έχει εμποδίσει ένα sextete σ’ένα ημερολογιακό έτος που θα’ταν ιστορικό, ισοφαρίζοντας εκείνο το επίτευγμα της Barça του Guardiola. Έξι τίτλοι που θα’ναι σίγουρα ο λευκός στόχος στο 2018, αλλά που είναι ακόμα εφικτοί στην σεζόν. Με τρία τρόπαια στην τσάντα, τώρα μένει «μόνο» να κερδίσουν Liga, Κύπελλο και Champions League.

Όπως και να’χει κι όπως κι αν πάει το 2018, το 2017 έχει υπάρξει μια λευκή συμφωνία με στίχους: "Στην Ισπανία, Ρεάλ· στην Ευρώπη, Ρεάλ· στον Κόσμο, Ρεάλ...".

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.