News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Kepa κουράζεται να περιμένει τη Μαδρίτη και θα μπορούσε σύντομα ν’ανανεώσει με την Athletic

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Της Macu Briones

Αποδέχεται την τελευταία προσφορά του club και θα’ναι απ’τους καλύτερα αμειβόμενους του ρόστερ



Η σαπουνόπερα Kepa είναι έτοιμη να τελειώσει, με ευτυχές τέλος για την Athletic και προς τέρψη της rojiblanca παροικίας. Σε μια στροφή των γεγονότων, ο τερματοφύλακας της Ondarroa έχει αποφασίσει να ανανεώσει με το rojiblanco club και ν’απορρίψει την επιλογή της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε εξετάσει την υπογραφή του rojiblanco τερματοφύλακα, χειριζόμενη δύο ημερομηνίες για την επιχείρηση, τον Ιανουάριο και, τέλος, τον Ιούνιο.

Μετά από 16 μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν με μια προσφορά ελάχιστων ποσών, ο διεθνής τερματοφύλακας έχει αποδεχθεί την τελευταία πρόταση που του έχει μεταφέρει η διοίκηση του Josu Urrutia, ο οποίος θ’ανακοινώσει τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα. Μια πλήρης βόμβα του Ibaigane.

Η νέα σύμβαση που θα συνδέει τον Kepa με την Athletic θα’ναι σημαντική, τόσο από πλευράς αποδοχών όσο κι από διάρκειας, μετατρέποντας τον τερματοφύλακα σ’έναν απ’τους τρεις υψηλότερα αμειβόμενους παίκτες της rojiblanca ομάδας. Θα επεκτείνει μέχρι το 2023 ή ένα έτος περισσότερο, και η ρήτρα θα του θα πλησιάσει στα 80 εκατομμύρια που υπάρχουν στη σύμβαση που υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη ο Iñaki Williams.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, ξεκαθάρισε και πάλι χθες, για πολλοστή φορά, ότι δεν επρόκειτο να κάνει καμία μεταγραφή σ’αυτήν την αγορά που μπαίνει στην τελική ευθεία της, με τον ίδιο τρόπο που δεν εκτιμά που να βάλει στο ρόστερ έναν νέο ανταγωνισμό για τον Keylor Navas.

Η επίμονη άρνηση του λευκού πάγκου να τον ενσωματώσει τον Ιανουάριο -θέτοντας σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Mundial της Ρωσίας-, μαζί με τον ενοχλητικό τραυματισμό που κουβαλάει ο Kepa στο δεξί του πόδι -απ’τον οποίο αναρρώνει με μια συντηρητική θεραπεία που έχει αποτέλεσμα κι αποκλείει μια εγχείρηση- έχουν κάνει τον 23χρονο να κάνει μια στροφή στο μέλλον του -πολύ μακριά απ’το Μπιλμπάο τα τελευταία Χριστούγεννα- και να δεχτεί να συνεχίσει δεμένος με το rojiblanca τέρμα.

Η επικείμενη ανανέωσή του θα φέρει τον Kepa Arrizabalaga μπροστά στα μικρόφωνα, όπου θα’χει την ευκαιρία να προσφέρει, για πρώτη φορά, την εκδοχή του. Θα σπάσει έτσι τη σιωπή που διατήρησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, παρά τις συνεχείς φήμες -όπως αυτή του ότι πέρασε ιατρική εξέταση στη Μαδρίτη- και τις κριτικές -μερικές φορές έξαλλες επιθέσεις- του περιβάλλοντος.

Οι τερματοφύλακες

Η συμφωνία με τον Arrizabalaga θα’ρθει να περιπλέξει σοβαρά τις διαπραγματεύσεις με τους δύο τερματοφύλακες που καλούνταν να’ναι ενίσχυση για το rojiblanca τέρμα αν ο Kepa αποφάσιζε να μην συνεχίσει. Ο Alex Remiro, δανεικός στην Huesca κι ο Unai Simón, τερματοφύλακας στην θυγατρική, έχουν σύμβαση μέχρι το 2019. Η επιστροφή του πρώτου και η άνοδος του δεύτερου δεν θα’ναι πια μια επιτακτική ανάγκη για την αθλητική διαχείριση του συλλόγου μετά το ναι του παίκτη απ’την Ondarroa.

Ο Iago Herrerín, απ’την πλευρά του, εξασφάλισε πριν 10 μέρες την παραμονή του στην Athletic μέχρι το 2021, επωφελούμενος απ’τις αμφιβολίες που τίθεντο γύρω απ’την παραμονή του Kepa. Πιθανότατα, η ανακοίνωση της ανανέωσης του Iago θα’χε περιμένει αν ο Arrizabalaga είχε αποφασίσει ν’αποδεχτεί νωρίτερα την ανανέωση. 


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.