News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio «προειδοποιεί» τον Zidane: οι αριθμοί του ως βασικός εκθέτουν τους Benzema και Bale

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Του Ruben Rodríguez

Είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Marco Asensio έχει ζήσει μια μαγική εβδομάδα, αφού ήταν κλειδί στους θριάμβους της ομάδας του εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν και Μπέτις: δύο γκολ και δύο ασίστ για να καλέσει το καθεστώς βασικού 


Όταν ο Marco Asensio χαμογελά, ο madridismo είναι ευτυχισμένος. Ο νεαρός balear μέσος είναι χωρίς αμφιβολία ένας απ’τους μεγάλους νεαρούς παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θράσος, τόλμη και πολλή ποιότητα τον κάνουν να’ναι απ’τις μεγάλες αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης και κάθε φορά που παίζει, το επιβεβαιώνει με βάση τις καλές εμφανίσεις. Χωρίς να πάμε παραπέρα, η λαμπρή εβδομάδα του έχει χρησιμεύσει για ν’ανοίξει τη συζήτηση: αξίζει να’ναι βασικός αντί για το BBC;

Παρά την προσβλητική του νεότητα, η αθλητική του ωριμότητα είναι εξαιρετική. Δεν αποτελεί έκπληξη, ξέρει ήδη πως είναι να σκοράρει σ’έναν τελικό του Champions League, σ’ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ή σ’ένα Supercup Ισπανίας, ανάμεσα σε πολλά άλλα μεγάλα παιχνίδια. Και στη συντριπτική πλειονότητα των αναμετρήσεων το’χει κάνει μ’αυτήν την τηλεσκοπική όραση που έχει για αριστερό πόδι, γκολάρες που έχουν καταφέρει να σηκώσουν το κοινό απ’τις θέσεις του. Χθες, δύο δικά του γκολ του έδωσαν τη νίκη ενάντια στη Μπέτις.

Η καλή κατάσταση της φόρμας που περνάει ο διεθνής Ισπανός έχει επιβεβαιωθεί αυτή την εβδομάδα. Την περασμένη Τετάρτη, ο Asensio έβγαινε στο γήπεδο στο 79ο λεπτό, όταν η Μαδρίτη ήταν ισόπαλη με την PSG στο 1-1. Χρειάστηκε μόνο δέκα λεπτά για να φέρει επανάσταση στο παιχνίδι και να δώσει δύο ασίστ για γκολ που έδωσαν στους λευκούς ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού. Λίγες μέρες αργότερα, επιβεβαίωσε και πάλι τις καλές αισθήσεις απ’την αρχική εντεκάδα.

Ο Zidane αποφάσισε να τον εμπιστευτεί ενάντια στη Betis κι ο Asensio δεν απογοήτευσε. Ο balear ήταν ο συγγραφέας των δύο απ’τα πέντε γκολ που πέτυχε η Μαδρίτη εναντίον του bético συνόλου, το πρώτο με το κεφάλι μετά από μια απόκρουση του Adán και το δεύτερο μ’ένα εξαιρετικό χτύπημα με το αριστερό μετά από μια εκπληκτική ατομική ενέργεια του Carvajal. Και δεν μιλάμε μόνο για γκολ, αλλά και για το ότι η ικανότητά του να εκφοβίζει τον αντίπαλο στην επίθεση και η θυσία του στην άμυνα κάνουν την ομάδα ένα πιο συμπαγές μπλοκ με την παρουσία του.

Μάλιστα, ο Asensio έχει επιβεβαιώσει ότι, όταν παίζει απ’την αρχή, αποδίδει σε μεγαλύτερο επίπεδο. Μέχρι στιγμής σ’αυτή τη σεζόν, έχει παίξει 18 παιχνίδια ως βασικός, εκ των οποίων η Μαδρίτη έχει χάσει μόνο ένα. Σ’αυτές τις σχεδόν δύο δεκάδες αγώνων στις οποίες ξεκίνησε, έχει σκοράρει 9 γκολ κι έχει δώσει 3 ασίστ, για να γίνει ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Αυτό το έτος, ερχόμενος απ’τον πάγκο, έχει βάλει μόνο ένα γκολ, ακριβώς αυτό που σκόραρε εναντίον της Barca στο πρώτο σκέλος του Super Cup.


Bale και Benzema, σε τέλμα 

Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους, κι έχουν ανοίξει μια σαφή συζήτηση: πρέπει να παίζει μπροστά απ’το BBC; Απ’την τριπλέτα των λευκών επιθετικών, ο μόνος που ανταπεξέρχεται σ’αυτό που αναμένεται είναι ο Cristiano Ronaldo. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να’ναι άθικτος: με 10 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια -και 26 μέχρι στιγμής σ’αυτή τη σεζόν- εξακολουθεί να’ναι ο madridista goleador. Ωστόσο, ούτε ο Benzema ούτε ο Bale βιώνουν ένα καλό έτος, αν και φαίνεται να’χουν περισσότερο βάρος για τον τεχνικό απ’ότι ο Asensio.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο Benzema έχει βάλει μόνο 7 γκολ, δηλαδή τα ίδια που έχει βάλει ο Cristiano τις τελευταίες 22 ημέρες. Πολύ αμφισβητούμενος απ’τους οπαδούς, ο Γάλλος δυσκολεύεται να δει τέρμα αυτό το έτος. Εν τω μεταξύ, ο Bale έχει δύο γκολ παραπάνω, εννιά, μέχρι στιγμής φέτος, μια χρονιά επιβαρυμένη και πάλι απ’τους τραυματισμούς και τα σωματικά προβλήματα. Ο Asensio έχει περισσότερα γκολ απ’ότι ο καθένας τους χωρίς να’ναι βασικός και χωρίς να’χει τόσες ευκαιρίες όπως ο Γάλλος κι ο Ουαλός.

Σε μια καλή εντεκάδα, ο Asensio έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους λευκούς επιθετικούς. Με λιγότερες ευκαιρίες, έχει αποδείξει ότι είναι ικανός ν’αλλάξει τα παιχνίδια. Αλλά, επιπλέον, ο τραυματισμός του Toni Kroos μπορεί να του ανοίξει τις πόρτες της εντεκάδας: η απουσία του Γερμανού μπορεί να προκαλέσει να ποντάρει ο Ζιντάν στην προστασία του κέντρου με δύο μέσους και δύο φτερά που να δίνουν συνοχή στην ομάδα, όπου Lucas Vázquez κι Asensio θα’χαν μια θέση. Για άλλη μια φορά, ο mallorquín συνεχίζει να γκρεμίζει τις πόρτες του βασικού.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.