News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale πέφτει απ’το BBC και σκέφτεται να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Του Javier Gómez Matallanas

Ο Ουαλός επιθετικός, αναπληρωματικός την περασμένη Τετάρτη στον αγώνα του Champions League εναντίον της PSG, βγήκε στη μικτή ζώνη δαγκώνοντας τη γλώσσα του και με σκιά ενόχλησης ανάμεσα στα φρύδια του



Πόσα αυτιά έχει κόψει ο Bale στη Ρεάλ Μαδρίτης; Ποια μεγάλα έργα θυμάστε απ’τον Ουαλό σε σχεδόν πέντε χρόνια στα λευκά; Πόσες φορές έχει ανοίξει τη μεγάλη πόρτα του Bernabéu; Κοιτάζοντας πίσω, θυμόμαστε μόνο τη φάση στον τελικό του Copa del Rey του 2014 εναντίον της Barça στο Mestalla, όταν ξεπέρασε τον Bartra στην κούρσα. Είναι αλήθεια ότι μετά έκανε το 2-1 στον τελικό της Λισαβόνας, αλλά απ’το Δέκατο θυμόμαστε το γκολ του Ramos στις καθυστερήσεις, που αν και ήταν η ισοφάριση θεωρείται το γκολ της νίκης επειδή ήταν γνωστό ότι η Atlético δεν θα άντεχε στην παράταση επειδή είχε γίνει κομμάτια στην κανονική διάρκεια.

Εκείνη η γκολάρα του Bale στο Mestalla έδωσε ένα Copa del Rey, αλλά φαίνεται λίγη συγκομιδή για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι αλήθεια ότι δεν είχε τύχη με τους τραυματισμούς κι έχει χάσει πολλά παιχνίδια, επειδή η ποιότητά του, η δύναμη και η ταχύτητά του είναι αδιαμφισβήτητες, αλλά με το πέρασμα των ετών και βλέποντας την απόσβεσή του, μπορεί να ειπωθεί ότι η τιμή του ήταν υπερβολική βλέποντας την απόδοσή του. Εντελώς το αντίθετο με τον Cristiano Ronaldo, του οποίου η επένδυση έχει πολλαπλασιαστεί με τα γκολ φτάνοντας να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μαδρίτης και στα τρία Champions League.



Το BBC... είναι το CCC

Η εφεύρεση του ακρωνύμιου του BBC, πολύ μιντιακό κι αποτελεσματικό, κι ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με το MSN της Barca του Λουίς Ενρίκε, έχει επιτρέψει τόσο στον Bale όσο και στον Μπενζεμά να ζήσουν στη σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, γιατί αυτός που στήριζε κι εξακολουθεί να στηρίζει το αρκτικόλεξο είναι ο Cristiano, ενώ Benzema διατηρείται στην εντεκάδα λόγω μιας ξεδιάντροπης ευνοιοκρατίας του προπονητή κι ο Bale έχει πλέον πέσει απ’το BBC όντας αναπληρωματικός στο μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν (ήταν ήδη στον τελικό του Κάρντιφ, αλλά τότε προερχόταν από έναν τραυματισμό).

Ο Ζιντάν εξέθεσε ενώπιον της PSG ότι το BBC δεν είναι πλέον αδιαπραγμάτευτο. Κι ότι ο πρώτος που πέφτει είναι ο Bale. Και βλέποντας πως τέλειωσε η ομάδα, δεν είναι κάτι εξωφρενικό να ισχυριστούμε ότι η Μαδρίτη παίζει καλύτερα και πιο ισορροπημένα με μόνο το C συνοδευόμενο απ’τους Isco και Asensio, απ’τον οποίο θυμόμαστε, για την ακρίβεια, καλύτερες αποδόσεις απ’του Bale με βάση τις γκολάρες, παρά το ότι έχει λιγότερο χρόνο και είναι συνήθης αναπληρωματικός κι όχι βασικός με διάταγμα προστατευόμενος απ’το ν’ανήκει στο ακρωνύμιο BBC.

Ο Gareth Bale δεν περίμενε να μην ξεκινήσει. Οι χειρονομίες του έδειξαν εκείνον τον θυμό που αγγίζει την οργή, εκείνη την ενόχληση που αισθάνεται ο ποδοσφαιριστής όταν δεν καταλαβαίνει το να να’ναι αναπληρωματικός. Δεν βγήκε στους κύκλους προθέρμανσης πριν από το παιχνίδι με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς, έκανε το ζέσταμα με μισό γκάζι, πήγε προς το πάγκο περπατώντας όταν τον κάλεσαν για να μπει στο ματς, έφυγε πρώτος χωρίς να περιμένει για να χαιρετήσει τους αφοσιωμένους φιλάθλους του Μπερναμπέου στο τέλος του αγώνα ενώ οι συμπαίκτες του το έκαναν και βγήκε στη μικτή ζώνη δαγκώνοντας τη γλώσσα του και με σκιά ενόχλησης ανάμεσα στα φρύδια του.



Η αλλαγή του Bale

Την περασμένη Τετάρτη θα μπορούσε να’ναι η μέρα που ο Bale αποφάσιζε να φύγει απ’τη Μαδρίτη. Ήρθε με την ιδέα να παλέψει για τη Χρυσή Μπάλα, ν’ανταγωνιστεί με τον Κριστιάνο για το σκήπτρο του madridismo και να μπει στο βάθρο των καλύτερων στον κόσμο δίπλα στον Messi. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Neymar του’χει πάρει τη θέση κι ο Ζιντάν καταλήγει να τον βγάλει απ’το BBC, το οποίο μας καλεί να σκεφτούμε ότι ο Bale θα θέλει να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι και θα μπορούσε να το αποτρέψει μόνο το να’ταν ο Cristiano αυτός που θα ανάγκαζε την αποχώρησή του. Επιπλέον, απ’τον σύλλογο αναλύουν την απόδοσή του τη φετινή σεζόν με μεγεθυντικό φακό για ν’αποφασίσουν αν θα τον πουλήσουν στο τέλος της σεζόν.

Ο Bale είναι ένα καθαρόαιμο. Ένας απ’τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Γι’αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά στη Μαδρίτη δεν θυμόμαστε μια μεγάλη απόδοση απ’αυτόν εκτός από εκείνη τη νύχτα στην οποία ξεπέρασε τον Bartra σε δύναμη και ταχύτητα. Τα σωματικά του προβλήματα τον έχουν υπονομεύσει. Κι ούτε κι έχει ενσωματωθεί. Δεν είναι αποδεκτό ότι μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στην Ισπανία δεν εκφράζεται στα καστιγιάνικα όταν μιλά δημόσια. Δίνει την αίσθηση ότι είναι δανεικός και με τα πόδια στα σκαλιά του αεροπλάνου επιθυμώντας να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που έφτασε. Του απομένει ακόμα χρόνος για να σκοτώσει μετά από μια καλή μάχη. Μπορεί ακόμα να οδηγήσει τη Μαδρίτη στις νίκες, αλλά φαίνεται ότι ο Zidane έχει επιλέξει τον Benzemaμπροστά απ’αυτόν. Να δούμε ποιος απ’τους δύο μπορεί περισσότερα ως χαϊδεμένο παιδί του προέδρου, ο οποίος στοιχημάτιζε πάντα ότι ο Ουαλός θα ξεπερνούσε τον Cristiano και θα κέρδιζε τη Χρυσή Μπάλα, κάτι το οποίο τη σήμερον ημέρα φαίνεται ουτοπικό. Ίσως ο Florentino αποφασίσει να φύγουν και οι δύο στο τέλος της σεζόν. Ή όχι.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.