Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ο λόγος για τον οποίο ο Neymar δεν θα υπογράψει για την Ρεάλ Μαδρίτης (κι ο Florentino το ξέρει)

Του José Manuel Garcia

Εικόνα του Qatar στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022

Εκτός απ’τα 38 εκατομμύρια ευρώ που του δίδει η PSG, παίρνει άλλα 50 ως εικόνα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το έτος 2022



Απόψε, κατά τη διάρκεια του Ρεάλ Μαδρίτης-PSG, όλα οι προβολείς θα εστιάσουν στα πόδια του Neymar (26). Σήμερα είναι ένα απ’αυτά τα παιχνίδια που προκαλούν τόση προσδοκία όσο ένας τελικός του Champions League. Από τότε που ο Βραζιλιάνος παίκτης προσγειώθηκε στο Παρίσι έχουν γίνει εικασίες σχετικά με την πιθανότητα της προσγείωσής του στο madridista σύλλογο, είδηση που διαψεύστηκε μέχρι αηδίας απ’τους ιδιοκτήτες της εκατομμυριούχου οντότητας, οι οποίοι δεν κρύβουν την οργή τους μπροστά στην επιμονή κάποιων. Ο Neymar δεν θα υπογράψει ποτέ για την Ρεάλ Μαδρίτης και υπάρχουν ισχυροί λόγοι για αυτό.

Ο Neymar da Silva Santos Junior, τόσο μάγος της μπάλας όσο και βασιλιάς της σύγχυσης, χαμογελάει όταν τον ρωτάνε για το «εάν θα ήθελε να παίξει μια μέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης». Χαμογελάει και σιωπά. Ποτέ δεν θα πει όχι. Ούτε και θα πει ναι. Αυτή η ασάφεια, που υποστηρίζεται απ’τον πατέρα του (Neymar da Silva senior), του έχει αποφέρει αρκετές  τρομάρες, αλλά επίσης και μεγάλα οφέλη.

Δεν παύουν να προκαλούν ορισμένη ιλαρότητα δηλώσεις φορτωμένες καλή πίστη του Ronaldo Nazario (το είδωλο του Neymar), δηλωμένος madridista: κάθε φορά που έχει ένα μικρόφωνο, ενθαρρύνει μια πιθανή αγορά του συμπατριώτη του στα χέρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Λευκός καπνός για κάτι αδύνατο.



Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Και είναι ότι το νούμερο 10 της Βραζιλίας βασιλεύει στην PSG απ’το άσεμνο ποσό που το εμιράτο του Κατάρ, ιδιοκτήτης του παριζιάνικου συλλόγου, του έβαλε την περασμένη άνοιξη στο τραπέζι. Ο Neymar ούτε που το συζήτησε, άρπαξε την τσάντα, αποχαιρέτησε τους φίλους του στη Barca (στην πραγματικότητα το έκανε μόνο με τους Μέσι, Λουίς Σουάρεζ και Rakitic) και πέταξε στην αγκαλιά του Nasser Al Khelaifi, του «μπροστινού» προέδρου της PSG, κύριος εκτελεστής του παντοδύναμου Tamim bin Hamad al Thani, εμίρης του Κατάρ κι ο οποίος διαχειρίζεται άμεσα την Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος του έδωσε ένα «ασυναγώνιστο» συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ετήσιος μισθός του «Ney» με τους Παριζιάνους φτάνει τα 38 εκατομμύρια καθαρά ανά σεζόν (υπέγραψε για πέντε), αλλά δεν ήταν το μόνο έγγραφο που ο παίκτης (ο πατέρας του) υπέγραψε με τα νέα αφεντικά του. Το άλλο έγγραφο που κρατάνε κλειδωμένο οι Καταριανοί και που αλυσοδένει τον Neymar για να τον μετατρέψει σε εικόνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που διοργανώνεται απ’το εμιράτο, είναι των 50 εκατομμυρίων καθαρά ανά σεζόν. Με 85 εκατομμύρια ευρώ καθαρά (εκτός από άλλες έννοιες και διαφημιστικά μπόνους), ο Neymar είναι ένας απ’τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές στον πλανήτη. Ο Βραζιλιάνος έχει μια «καλή άγκυρα», το γνωρίζει πολύ καλά και επίσης και οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν, πολύ κουρασμένοι απ’το να διαψεύδουν τα «ταχυδρομικά περιστέρια», ενσαρκωμένα σε ψευδείς ειδήσεις που πετούν πάνω απ’τις στέγες του Parc des Princes.



Συνάντηση με τον πατέρα

Είναι απολύτως αληθές ότι ο πατέρας του Neymar έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι καλές προθέσεις του παίκτη και του merengue club δεν πέρασαν ποτέ στο χαρτί. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που το ξέρει, έμαθε τι πληρώνουν οι Καταριανοί στον παίκτη για να’ναι η εικόνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κοίταξε απ’την άλλη και σήκωσε το πόδι απ’το γκάζι. Φυσικά, και μπροστά στην σοβαρότητας της αθλητικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται τώρα βυθισμένη η ομάδα και η οποία επηρεάζει όλο τον σύλλογο (αμηχανία μπροστά στην έλλειψη ανταπόκρισης της οντότητας του Chamartin μετά τα τελευταία αποτελέσματα), άφησε να τρέχουν οι φήμες γνωρίζοντας ότι ο Neymar δεν θα φορέσει ποτέ τα madridista λευκά. Ο Florentino το ξέρει.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης πάει καιρό που σταμάτησαν να ονειρεύονται τον Neymar. Το ίδιο το οποίο δεν αναμένει μια νέα σύμβαση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μεταξύ άλλων πραγμάτων επειδή ο σύλλογος και οι μάνατζερ του παίκτες πάνε μήνες (απ’τον Νοέμβριο) που δεν συναντιούνται. Τώρα, όλα τα μάτια επικεντρώνονται στο να βγουν ζωντανοί απ’τους 16 του Champions League (το αγαπημένο έδαφος των λευκών). Προσεύχονται να’χει ο Ζιντάν καλό χέρι και οι παίκτες να βρουν την έμπνευση. Αλλά, πάνω απ 'όλα, να αποφύγουν να τους πιάσει η μαγεία του Neymar.



Η σελίδα της στήλης στο facebook: