News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πού ήταν ο Asensio όλο αυτό το διάστημα;

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018


Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο. Στη Μαδρίτη συνεχίζουν να βάζουν γκολ, σαν να’ρχονταν σαν κουπόνια κατά την αγορά του εισιτηρίου. Ελάτε και δείτε πώς βάζει γκολ και πώς βάζουν γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχουν πιο διασκεδαστικές αναμετρήσεις από εκείνες της Μαδρίτης για να ξεκινήσει κάποιος στην κατάρα του ποδοσφαίρου. Είναι σαν το παιχνίδι των αστέρων του ΝΒΑ, μια κακή μονοτονία. Οποιαδήποτε αμυντική αυστηρότητα, οποιαδήποτε προσπάθεια διατήρησης της σοβαρότητας κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών είναι μια άχρηστη άσκηση. Ο τελευταίος λογαριασμός βασιζόταν στον υπολογισμό του αριθμού των γκολ που θα της έβαζε η PSG στο Bernabéu. Στο τέλος, ήταν μόνο ένα, αλλά οι άνθρωποι έφυγαν με τη βεβαιότητα ότι θα μπορούσαν να’ναι λίγα περισσότερα.

Τώρα, μετά το χθεσινοβραδινό αμυντικό ρεσιτάλ στο Villamarín, ο λογαριασμός ανοίγει και πάλι: πόσα μπορούν να πέσουν στο Parc des Princes; Θα’ταν άδικο να μην ολοκληρωθεί το οικονομικό έτος χωρίς να τονιστεί η ευκολία της Μαδρίτης να συνθλίβει αντιπάλους. Ο Cristiano φτερνίζεται και η μύξα μπαίνει στο παραθυράκι. Με γιάρδες μπροστά, η ομάδα είναι ευχάριστη να την βλέπεις να καλπάζει και να διαχειρίζεται με ακρίβεια στα τερέν της αλήθειας.

Ο Asensio είναι

Μια άλλη απ’τις βεβαιότητες που άφησε το ματς ήταν η ανάκτηση του Asensio για τον σκοπό. Το που βρισκόταν το αγόρι όλο αυτό το διάστημα είναι ένα μυστήριο που θα’πρεπε να εξηγήσει, πάνω από όλα, ο Zidane. Επειδή αν έχει υπάρξει δευτερεύον μετά τις άτονες εμφανίσεις του Benzema, εάν έπρεπε να κάνει τα ρεπό για να ετοιμαστεί ο Bale, έχει υπάρξει μια ανευθυνότητα του προπονητή.



Με τον Asensio υπήρχε ήδη αίσθηση ότι πάει με τραβηγμένο το χειρόφρενο την περασμένη σεζόν. Εκμεταλλεύθηκε τη νεότητά του και την έλλειψη εμπειρίας του ως άλοθι για να μην τον κάνει βασικό. Τον πούλησε ως λύση απ’τον πάγκο και δευτερεύοντα πολυτέλειας στη μονάδα Β. Αυτή τη σεζόν, ξεκίνησε με λαμπρό τρόπο, μέχρι που η τυραννία των συνθέσεων τον υποβίβασε. Ο Benzema έμπαινε με το κόκαλο για τα παπούτσια κι ο Isco μετατρεπόταν σε άμεσο ανταγωνισμό του Asensio. Αυτό τον έχει φέρει στο βάθος του πάγκου. Όταν έχει μπει, η αναλογία του μεταξύ κερδοφορίας και αγωνιστικών λεπτών ήταν ένα σκάνδαλο. Ευτυχώς, ο Ζιντάν φαίνεται όλο και πιο αποφασισμένος να σπάσει μια τριανδρία που χάνει ισχύ. Από’κει τρυπώνουν όλο και πιο δυνατά ο Asensio, ο Lucas κι ο ίδιος Isco, ο οποίος έχει υπάρξει επίσης θύμα σε κάποια στιγμή της περιόδου αυτής της τυραννίας.

Καταδικασμένοι

Εάν το παιχνίδι εναντίον της PSG άφησε καταδικασμένους, αυτοί έχουν υπάρξει οι Benzema και Bale. Ο πρώτος, ανεπαρκής ενάντια στους Γάλλους, κάθε φορά και με περισσότερο αέρα του επίσημου βύσματος. Ο δεύτερος, άφαντος κι επιπλέον, διαδραματίζοντας μια αδικαιολόγητη ενόχληση, όταν έχει πολύ κοντά του παραδείγματα συμπαικτών που δεν δείχνουν ούτε ένα άσχημο πρόσωπο όταν πρέπει να περιμένουν να ξυπνήσει. Χθες το βράδυ, ο Μπέιλ είχε την ευκαιρία να αξιωθεί και δεν το έκανε.

Έχουν περάσει πια αρκετές εβδομάδες απ’το τελευταίο του τρίξιμο κι ακόμα δεν έχει παίξει ένα πλήρες παιχνίδι. Οι συμπαίκτες του τον προσπερνάνε απ’τα δεξιά κι απ’τα αριστερά και η αξία του αρχίζει να καταρρέει. Ποιος ξέρει εάν η παρουσία στον πάγκο ενάντια στην PSG δεν είναι ο πρώτος ελιγμός για να τον βάλουν στην αγορά. Ενόψει του Champions League, κάθε σχέδιο που είναι να μείνει ο Bale κι ο Benzema εκτός της ομάδας δεν προκαλεί καμία ανησυχία. Αντιθέτως. Τώρα, οι λύσεις απ’τον πάγκο μπορούν να’ναι αυτοί. Ας δούμε πώς τους έρχεται.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.