News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Εναέρια προβλήματα κι ο Cristiano ως θερμόμετρο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Του Santiago Segurola

Τίποτα δεν σταματά την αναρρίχηση της Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτρια στο Ipurua σ’έναν απαιτητικό αγώνα και goleador εναντίον της Girona, η οποία επιβεβαίωσε στο Μπερναμπέου όλους τους επαίνους που έχει λάβει στην πρώτη της σεζόν στην Primera División. Έπαιξε με ακεραιότητα και ταχύτητα, δεν παραιτήθηκε ποτέ και ήταν σε θέση να ξεπεράσει τα καλά τμήματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Βγήκε δεχόμενη γκολ, αλλά άφησε στον αέρα το άρωμα των ομάδων που ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν πολύ καλά. Το πέρασμά της απ’το Bernabéu είχε συνέπειες. Σκόραρε τρία γκολ, όλα με κεφαλιά, κι άνοιξε μια ερώτηση σχετικά με τις αδυναμίες της Μαδρίτης στο εναέριο παιχνίδι.

Οποιοδήποτε σύμπτωμα, θετικό ή αρνητικό, αναλύεται λεπτομερώς αυτές τις μέρες, παραμονές των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Είναι άσχημα νέα να παραχωρεί τόσα πολλά στην περιοχή και με τον ίδιο τρόπο. Η Χιρόνα επικράτησε τόσο ξεκάθαρα στο εναέριο παιχνίδι που η Μαδρίτη πρέπει να επιβληθεί σ’ένα επείγον θέμα: να θεραπεύσει ενάντια στη Juve ένα πρόβλημα που μπορεί να σημάνει τον αποκλεισμό. Μετά το παιχνίδι με την Girona, οι παίκτες της Juve φαίνονται ψηλότεροι, δυνατότεροι και καλύτεροι κεφαλοσφαιριστές.

Ήταν η μόνη δυσαρέσκεια του παιχνιδιού, αλλά η ομάδα θα πρέπει να την διορθώσει. Η Μαδρίτη συμπεριφερόταν αρκετά καλά στο εναέριο παιχνίδι, αλλά έχει αποτύχει στα τελευταία τέσσερα γκολ που έχει δεχτεί. Ο Iván Ramis έβαλε με κεφαλιά το γκολ της Eibar στο Ipurúa και η Girona επιβλήθηκε ξεκάθαρα στις σέντρες. Είναι ένα κακό στατιστικό, αλλά η ομάδα διαθέτει αρκετούς πόρους και παίκτες για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αν υπάρχει κάτι που διακρίνει τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ικανότητά της να αυξάνει το επίπεδο προσοχής και το επίπεδο αποτελεσματικότητας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Όσο ενοχλητικές κι αν μπορούν να αποδεικνύονται στη Μαδρίτη οι τελευταίες αμυντικές παραχωρήσεις της, η κύρια αδυναμία της ομάδας φαίνεται σχεδόν ξεπερασμένη. Πρόκειται για το παιχνίδι. Μετά την αναμέτρηση με την París Saint Germain, έχει ανακτήσει τη ζωτικότητα που σπάνια έδειξε τους προηγούμενους μήνες. Η Μαδρίτη θυμάται σιγά-σιγά την καλύτερη εκδοχή της: γρήγορη, σθεναρή και ενίοτε ακαταμάχητη ομάδα. Ο Zidane έχει μειώσει τον αριθμό των συνηθισμένων σε 14 ή 15 παίκτες. Ας πούμε ότι έχει δημιουργήσει μ’αυτούς το δίχτυ εμπιστοσύνης του. Δύσκολα θα υπάρξουν περισσότερες δοκιμές.

Το σύστημα κλίνει όλο και περισσότερο στο 4-4-2, αλλά με μια διαφορά σε σύγκριση με πέρυσι. Ο Isco απομακρύνεται απ’το καθεστώς βασικού που είχε εγγυημένο στο τελευταίο τμήμα της προηγούμενης Liga και οι Lucas Vázquez και Asensio κερδίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ως εκ τούτου χάνει έναν εσωτερικό (Isco) για να κερδίσει περισσότερη παρουσία απ’τα φτερά, αν και τόσο ο Lucas Vázquez όσο κι ο Asensio είναι έξυπνοι για να σχεδιάζουν διαγώνιες και να επιτίθενται στην περιοχή αιφνιδιάζοντας.

Ο Bale έβαλε ένα απ’τα έξι γκολ στη Girona, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Benzema θα’ναι ο βασικός μαζί με τον Cristiano Ronaldo. Αν και οι οπαδοί έχουν μια ασταθή σχέση με τον Γάλλο επιθετικό, όλοι γνωρίζουν ότι ο Cristiano αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα με τον Benzema. Δεν είναι μια οποιαδήποτε σχέση. Όταν ο Κριστιάνο φτάνει σε καύση goleador, κι αυτή είναι η στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’το να του προμηθεύεις όλα όσα τον ωφελούν.

Ο Cristiano Ronaldo είναι το θερμόμετρο που σηματοδοτεί την υγεία της Μαδρίτης, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά και για την έκρηξη που παράγει στην ομάδα. Ο ατρόμητος Cristiano των τελευταίων εβδομάδων δεν έχει καμία σχέση με τον θλιμμένο του πρώτου γύρου της Liga, μια εξίσωση που μπορεί να μεταφερθεί τέλεια στην ομάδα. Η ευκίνητη και σθεναρή τωρινή Μαδρίτη δεν έχει καμία σχέση με την παχιά έκδοση που πρόσφερε μέχρι την ανάδυση του μεγάλου αστέρα της.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.