News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια Liga χωρίς Cristiano... και μια άλλη μ’αυτόν

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Του J. L. Calderón

Από τότε που έχει ανακτήσει την καλύτερη του έκδοση, η Μαδρίτη είναι άλλη στην εγχώρια διοργάνωση



Η Ρεάλ Μαδρίτης άργησε να ξεκινήσει. Τόσο που της κόστισε τη Liga. Για να καταλάβετε τον κακό πρώτο γύρο, αρκεί να δείτε τους αριθμούς του Cristiano. Στην 12η αγωνιστική είχε μόνο ένα γκολ και χρειαζόταν 55 σουτ για να σκοράρει, τώρα σκοράρει κάθε τρία. Σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ο CR7 έβαλε μόνο τέσσερα γκολ, τα ίδια μ’αυτά που έβαλε σε έναν αγώνα με τη Χιρόνα αυτή την περασμένη Κυριακή. Το αποτέλεσμα της Μαδρίτης στον πρώτο γύρο χωρίς τον Cristiano μεταφράζεται σε 35 βαθμούς, τέταρτη θέση, έναντι των 40 της Βαλένθια, των 42 της Ατλέτικο και των 51 με τους οποίους έκλεισε η Μπάρτσα τον πρώτο γύρο. 16 βαθμούς απ’τον πρώτο τερμάτισαν οι λευκοί.

Μάλιστα, σ’αυτόν τον πρώτο γύρο, χωρίς τα γκολ του Cristiano, η Μαδρίτη είδε να κινδυνεύει ακόμα κι εκείνη η τέταρτη θέση το οποίο την άφηνε έξω απ’τις θέσεις του Champions League. Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη έφτασαν στα μέσα Ιανουαρίου στον πόντο, το οποίο προκάλεσε εκείνη την ειλικρινή φράση του Κρος που προκάλεσε τόση πολλή συζήτηση: «16 βαθμοί είναι πολλοί και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα τώρα. Ο στόχος της Μαδρίτης πρέπει να’ναι να τερματίσει μεταξύ των τεσσάρων πρώτων», σχολίασε ο Γερμανός.

Ενώ είναι αλήθεια ότι την πτώση του Cristiano δεν μπορούσε να την εξουδετερώσει σχεδόν κανείς, η πτώση μεταξύ του ρόστερ ήταν γενική και η Μαδρίτη παράτησε τη Liga.

Δεύτερος γύρος

Cristiano και Real Madrid, ένα αδιαπραγμάτευτο ζευγάρι. Όταν ο Cristiano αποδίδει στο επίπεδο του, η Μαδρίτη είναι μια ομάδα πρωταθλήτρια. Έτσι συνέβη τα τελευταία χρόνια κι έτσι επαναλαμβάνεται τώρα. Συγκεκριμένα, σ’αυτόν τον δεύτερο γύρο της Liga. 18 γκολ έχει σκοράρει ο Πορτογάλος απ’τις 21 Ιανουαρίου, όταν αντιμετώπισε τη Deportivo στον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου της εγχώριας διοργάνωσης. Ντομπλέτα ενάντια στους gallegos, άλλα δύο εναντίον της Βαλένθια, χατ-τρικ απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ένα στη Μπέτις, δύο εναντίον των Αλαβές Χετάφε και Eibar, και τέσσερα στο τελευταίο παιχνίδι του εναντίον της Girona.

Γκολ που έχουν υπάρξει ουσιώδη στα αποτελέσματα της ομάδας του Zidane. Εννέα νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία έχουν οι λευκοί από εκείνο το παιχνίδι εναντίον της Deportivo. Ή μ’άλλα λόγια, έχουν πάρει 25 βαθμούς και είναι πρώτοι σ’αυτό το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Είναι μπροστά ακόμα κι από μια Barcelona που έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς, από μια Atlético που έχει 22 κι απ’την Βαλένθια, η οποία έχει πάρει 19.

Και είναι ότι η απόδοση του Πορτογάλου είναι άμεσα ανάλογη με της λευκής ομάδας. Μάλιστα, εάν ο Πορτογάλος είχε αρχίσει τη σεζόν στο σημερινό επίπεδο, η Μαδρίτη θα’ταν πρώτη στη Liga. Μια Liga πολύ διαφορετική με ή χωρίς Cristiano.



Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.