Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Οι (οικονομικοί) λογαριασμοί της Μαδρίτης για να υπογράψει τον Neymar: για αρχή να πουλήσει τον Bale

Του Fermín De La Calle

Για να σεβαστεί το Financial Fair Play

Στην περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πάει για τον Neymar, σε μια επιχείρηση που είναι τόσο αθλητική όσο και εμπορική, θα’πρεπε ν’απαλλαγεί απ’τον Bale και, πιθανότατα, κι από άλλον παίκτη



Ο Florentino Pérez εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υπογραφή του Neymar. Η άφιξη του Βραζιλιάνου στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία απ’τις προτεραιότητες του προέδρου για αυτό το καλοκαίρι, στο οποίο όλα τα φώτα θα’ναι τοποθετημένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο Al-Khelaifi έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι ο Neymar θα’ναι παίκτης της PSG την επόμενη σεζόν «2000%», αλλά ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι στη Βραζιλία αναρρώνοντας από μια εγχείρηση, δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για την παραμονή του στο Παρίσι. Ο Florentino έχει πάρει το μήνυμα απ’το περιβάλλον του παίκτη βολιδοσκοπώντας το ενδιαφέρον του για τον Neymar, ο οποίος είναι απογοητευμένος απ’το επίπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος. Το οποίο έχει αντίκτυπο στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας της PSG στο Champions League και στην έλλειψη προβολής σε σχέση με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Απ’τη Γαλλία επισημαίνουν ότι το κλειδί της υπογραφής θα περνούσε απ’το Financial Fair Play. Η PSG βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση μετά τις μεταγραφές των Neymar (222 εκατομμύρια) και Mbappé (180 που έχουν προσπαθήσει να χρεώσουν στο λογαριασμό της επόμενης σεζόν). Πάρα πολλές δαπάνες και λίγα έσοδα για τους Παριζιάνους, που χρειάζονταν να εισπράξουν 80 εκατομμύρια για να εξισορροπήσουν την οικονομική ισορροπία. Και για το μέλλον το στοίχημα είναι ο Mbappé.

Το πρόβλημα με την υπογραφή του Neymar είναι ότι αυτό το θέμα θα μεταφερόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως ενημερώνει το CIES Football Observatory, η madridista οντότητα ήταν μία απ’τις λιγότερο επιθετικές στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, επιτυγχάνοντας κέρδη 47 εκατομμυρίων ευρώ. Το οποίο την τοποθετεί σε μια ασυναγώνιστη κατάσταση για να αναλάβει μια galáctico υπογραφή όπως του Neymar.



Ο Bale στην Premier, και ποιος άλλος;

Μια υποθετική άφιξη του Neymar στην Ρεάλ Μαδρίτης θα εκτόξευε τη δαπάνη της, ποτέ κάτω απ’τα 222 εκατομμύρια της ρήτρας που κατέβαλε η PSG. Κι αυτό θα ανάγκαζε να πουλήσει παίκτες για να αντισταθμίσει το προαναφερθέν Fair Play Financiero. Έτσι ώστε αυτή η ιδέα της ένωσης του BBC (Μπενζεμά-Μπέιλ-Cristiano) με τον Neymar, φαίνεται τεχνικά αδύνατη, διότι θα σήμαινε την ύπαρξη μιας μη βιώσιμης μισθολογικής μάζας και, επιπλέον, ο Florentino θα’πρεπε να θυσιάσει παίκτες και ν’αναλάβει πωλήσεις για να σταθεροποιήσει την ισορροπία των εξόδων και των εσόδων. Επιπλέον, μην έχοντας βρει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την αναδιαμόρφωση του Santiago Bernabeu (400 εκατομμύρια), η οποία μετά το έργο θα εκτοξεύσει τα άτυπα έσοδα, δεν έχει αρκετά έσοδα για να αντισταθμίσει το κόστος της μεταγραφής.

Ο Bale εξακολουθεί να’ναι ο καλύτερα τοποθετημένος παίκτης για να φύγει λόγω ενός αθλητικού και εμπορικού ζητήματος. Ο Zidane έχει αποδείξει αυτή τη σεζόν ότι δεν είναι ένας σταθερός παίκτης στην εντεκάδα του, όπου έχει χάσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μέχρι να ξεπεραστεί απ’τους Lucas Vázquez, Isco και Asensio. Επιπλέον, ο Ουαλός εξακολουθεί να’χει μια καλή εικόνα στα νησιά και ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Τότεναμ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να τον επαναφέρουν στην Premier.

Ακόμα και με την πώληση του Bale, δεν θα αποκλειόταν να’πρεπε η Ρεάλ Μαδρίτης να θέσει στην αγορά και κάποιον άλλο παίκτη για να αντισταθμίσει μια τιμή που φημολογείται ότι φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρόεδρος είναι σαφές ότι θα συμφωνούσε με την αλλαγή των καρτών, επειδή πιστεύει ότι η υπογραφή του Neymar, πέρα ​​από μια αθλητική επιτυχία, είναι μια οικονομική επιχείρηση που θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για το club. Περισσότερο από μια υπογραφή είναι μια επένδυση. Όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο στην εποχή του. Αλλά τότε δεν υπήρχε το Financial Fair Play...





Η σελίδα της στήλης στο facebook: