News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Barcelona παθαίνει στη Roma τη μεγαλύτερη γελοιοποίηση στον κόσμο

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Της Gemma Herrero

Δεν υπάρχουν αλλά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, το αποτέλεσμα στο Olímpico ήταν μέχρι και λίγο μ’αυτό που φάνηκε στον αγώνα. Ο Valverde μένει εκτεθειμένος απ’την κατραπακιά παρά το σερί στη Liga


Η FC Barcelona έχει πάθει την πιο τρομακτική γελοιοποίηση. Χωρίς περαιτέρω. Χωρίς αλλά. Χωρίς δικαιολογίες. Μια τεράστια ντροπή που την αφήνει έξω απ’το Champions League στους προημιτελικούς κατά της Ρόμα. Επαναλαμβάνω: τη Ρόμα. Αυτή την ομάδα την οποία όλοι οι culés υποδείκνυαν ως σίγουρο αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά επειδή ήταν το κελεπούρι, το «λιμό» της κλήρωσης και την οποία η Μπάρτσα κέρδισε με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Camp Nou. Κι έτσι, με όλο το πρόσωπο και μιλώντας πλέον για το αν ήταν καλύτερο να πέσουν με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς ή στον τελικό, ήρθε η ιταλική ομάδα και τους έσβησε απ’το χόρτο κι απ’τον ευρωπαϊκό χάρτη. Η κατάρρευση ήταν τέτοια που ακόμη και το 3-0 ήταν λίγο και στον ίδιο βαθμό είναι τώρα η ντροπή του culé οπαδού, ​​που όσο κι αν έβλεπε την ομάδα του να δίνει συμπτώματα αδυναμίας στις τελευταίες αναμετρήσεις, δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του ένα τέτοιο ναυάγιο.

"Δέκα κακά λεπτά στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να σε πετάξουν έξω", είπε ο Valverde την παραμονή του αγώνα. Πάρα πολύ τύχη είχε, επειδή η Barça δεν έκανε 10 κακά, αλλά 94. αποδεικνύεται αδύνατο να επιλέξεις ποιος ήταν λιγότερο κακός του καταλανικού συνόλου στο Olímpico. Ο Ter Stegen, σε κάθε περίπτωση, έσωσε την κατάσταση στο 79' με μια αποκρουσάρα ενάντια στον El Shaarawy με το σκορ ήδη στο 2-0. Αλλά δείτε για να πιστέψετε: Messi και Luis Suárez τελείωσαν με κίτρινη κάρτα, ο πρώτος για ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου στον Kolarov, εμποδίζοντας έτσι μια αντεπίθεση, κι ο δεύτερος για καθυστέρηση. Και με τους Iniesta και Busquets θολούς, χωρίς έλεγχο και δίνοντας τη μπάλα στον αντίπαλο. Και με τον Umtiti θλιβερό, αν κι όχι τόσο όσο τον Semedo. Και με τον Piqué πανικοβλημένο να βγάζει νερό μ’ένα κουβά όπως όπως στο μέσον του Τιτανικού, χωρίς βοήθειες και κάνοντας το πέναλτι που ήταν το δεύτερο γκολ. Και μ’όλους να κάνουν καθυστερήσεις στο δεύτερο μισό σα να’ταν μια μικρή ομάδα. Η Barça έπρεπε να τα κάνει όλα άσχημα για να αποκλειστεί και τα έκανε έτσι, βήμα προς βήμα, κατά γράμμα.

Ο τρίτος αποκλεισμός στο Champions League στα προημιτελικά είναι ο πιο οδυνηρός, γιατί ο αντίπαλος δεν ήταν ουσίας -ήταν η πρώτη φορά σε 10 χρόνια που έφταναν τόσο μακριά στη διοργάνωση- και το 4-1 του πρώτου παιχνιδιού ήταν περισσότερη από αρκετή προίκα έτσι ώστε η Barça να μην λιποθυμούσε στη χειρότερη στιγμή. Επειδή από παιχνίδι ήταν λίγοι, ναι, αλλά είναι ότι στη Ρώμη ούτε καν ανταγωνίστηκαν, το οποίο είναι το πιο ντροπιαστικό κι ανεξήγητο. Ένας ξεθωριασμένος Bartomeu το παραδέχτηκε (σε δηλώσεις στο TV3) αμέσως μετά τον αγώνα: «Είναι πολύ άσχημο, θα το αναλύσουμε, δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Λυπάμαι πολύ για όλους τους οπαδούς. Έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, αλλά σήμερα δεν έχει φανεί. Συγχαίρουμε τη Ρόμα επειδή είναι δίκαια στους ημιτελικούς και δεν γίνεται να ειπωθούν πολλά περισσότερα. Είναι μια πολύ θλιβερή νύχτα, αλλά δεν μας άξιζε».


Ο Valverde, χωρίς απαντήσεις

Ο Ernesto Valverde εκτέθηκε με την κατραπακιά. Το μουρμουρητό για το στυλ είχε εξοριστεί απ’το εντυπωσιακό σερί στο Πρωτάθλημα και τον τελικό Κυπέλλου, αλλά το χαστούκι ήταν τόσο δυνατό που αν τα αποτελέσματα ήταν μέχρι στιγμής αυτά που στήριζαν τις αποφάσεις του Txingurri, αναπόφευκτα το 3-0 απ’τη Ρόμα τον βάζει στο κέντρο του στόχου και θα σηματοδοτήσει ένα πριν και μετά στο πέρασμά του απ’τη Barça.

Ήδη στο πρώτο σκέλος αποφάσισε μια σύνθεση με τον Semedo μπακ και τον Sergi Roberto στο κέντρο που έκανε νερά. Με δύο αυτογκόλ και μια αμυντική αδυναμία που είχε ξεπροβάλει στο Sánchez Pizjuán, ο προπονητής τόνισε την αξία του σκορ στο τέλος της αναμέτρησης του Καμπ Νόου. Μέχρι κι ότι του άρεσε η ομάδα του, είπε. Στο Olímpico, όσο κι αν και τα σημάδια υπήρχαν, συνέχισε να σφάλλει κι επανέλαβε την σύνθεση. Ούτε καν με το 2-0  δεν αντέδρασε, αλλά παρέλυσε. Πρώτα θα έμπαινε ο Dembélé, μετά ο Denis Suarez, ο επιλεγμένος στο τέλος ήταν ο André Gomes και πλέον στο 80ο λεπτό στον Ινιέστα, σε πλήρες απόγειο της σύγχυσης, τρία λεπτά πριν το γκολ του Μανωλά το οποίο πιστοποίησε την απόλυτη καταστροφή.

Στη συνέντευξη Τύπου, λυπημένος αλλά γαλήνιος, ο Valverde κατέληξε παραδεχόμενος ποιο ήταν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του και τι περίμενε για να κάνει αλλαγές: «Αυτοί έπαιρναν τόσα ρίσκα πιέζοντας τόσο ψηλά που είχαμε την ελπίδα να κάνουμε στο τέλος μια πάσα καλά στο χώρο και να βγούμε τετ α τετ». Δηλαδή: Messi. Αλλά ο «θεός» Leo δεν είναι πάντα πανταχού παρόν κι ούτε η ομάδα, ούτε ο προπονητής, δεν πρότειναν κάτι για να μπορούν να πούνε ότι ο αποκλεισμός δεν είναι περισσότερο από δίκαιος.

Έτσι παραδέχτηκε επίσης κι ο Andrés Iniesta, ο οποίος μπορεί να’χει παίξει τα τελευταία του λεπτά με τη φανέλα της Barça στο Champions League. Όλα δείχνουν ότι έτσι θα γίνει. "Είναι μια απ’τις πιθανότητες και πονάει ακόμα περισσότερο", παραδέχτηκε ο ίδιος ο παίκτης στο TV3. "Είναι ένας πολύ οδυνηρός αποκλεισμός  γιατί κανείς μας δεν τον περίμενε. Όταν κάνεις λάθος τα πράγματα και διαπράττεις πολλά λάθη, ακόμα κι αν φαίνεται ψέμα... έτσι είναι το Champions League. Μια πολύ μεγάλη απογοήτευση. Σκας. Μείναμε έξω με μεγάλο πόνο για όλους, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών. Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε αυτόν τον αποκλεισμό".





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.