News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Isco στέλνει μια προειδοποίηση, ένας δρόμος που καταλήγει συνήθως μακριά απ’την Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Garrido

"Δεν θα’χα πρόβλημα να ψάξω μια έξοδο"

Ο malagueño επιτελικός μέσος, μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον της Εσπανιόλ, έδειξε για πρώτη φορά σημάδια δυσαρέσκειας με την κατάστασή του κι άφησε ανοιχτή την πόρτα της εξόδου


Τον Zidane, για ένα διάστημα της σεζόν πολύ μεγαλύτερο από ό, τι θα επιθυμούσε, τον ρωτούσαν σε κάθε συνέντευξη Τύπου τι σκέφτονταν για τον James Rodríguez. Γιατί δεν έπαιζε σχεδόν τίποτα, αν είχε κάποιο πρόβλημα μαζί του, αν δεν του άρεζε... ο Ζιντάν, φιλικός όπως λίγοι ενώπιον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και γνωρίζοντας ότι κάθε λέξη που λέει μπορεί να παρερμηνευθεί, μετρούσε όλες τις παρεμβάσεις του και ήταν πάντα πολιτικά ορθός. Ότι ναι, ότι του άρεζε, ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ότι είναι ένας ακόμα παίκτης του ρόστερ, ότι η σεζόν είναι μεγάλη. Μετά από αυτό που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Μπερναμπέου, οι ερωτήσεις θ’αρχίσουν να’χουν έναν άλλο πρωταγωνιστή: τον Isco Alarcón.

«Θέλω να’μαι βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αν δεν μπορώ εδώ, δεν θα’χα πρόβλημα στην εξεύρεση μιας εξόδου», δήλωσε ο malagueño επιτελικός μέσος αφού έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα κατά της Εσπανιόλ. Είναι πλέον δύο φορές στις οποίες του χαμογελούν όλα στη Μαδρίτη, αλλά εμφανίζεται τη μία απ’τις δύο για ν’ανακοινώσει ότι δεν είναι ικανοποιημένος και σκέφτεται σοβαρά το να φύγει. Το έκανε ο James ακριβώς μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία, και το κάνει τώρα ο Isco όταν τα καλά συναισθήματα έχουν επιστρέψει στην ομάδα. "Είμαι ήρεμος, αυτό που με νοιάζει είναι να’χω λεπτά, η καριέρα ενός παίκτη είναι μικρή. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και θα’μουν πολλά περισσότερα χρόνια. Από’δω μέχρι το τέλος της σεζόν θα πάρουμε μια απόφαση, αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον μου", πρόσθεσε.

Ο Isco ήταν πάντα στο μάτι του κυκλώνα σ’αυτό το θέμα. Απ’το καλοκαίρι του 2014, το πρώτο που πέρασε σαν madridista, υπήρξε εικασία για την πιθανή αποχώρηση του απ’την ομάδα. Όντας ένας πολύ ασταθής παίκτης στις εντεκάδες όλων των προπονητών που είχε, θεωρούνταν ως ένας απ’τους περιττούς, αλλά κατέληγε πάντα να μείνει. Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στην έξοδο όπως το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Μάλαγα ρώτησε για τον δανεισμό του, το είδε με καλό μάτι, αλλά η αποτυχημένη μεταγραφή του Ignacio Camacho στην West Bromwich Albion φρέναρε την επιχείρηση, η οποία ήταν ήδη σχεδόν κλεισμένη, αν κι ο Ζιντάν δεν ήταν πολύ πεπεισμένος γι’αυτήν.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων σεζόν του στη Μαδρίτη, ο Isco δεν είχε πολύ λόγο να διαμαρτυρηθεί. Ναι, ήταν πάντα έξω απ’τις εντεκάδες των Αντσελότι Μπενίτεθ και Ζιντάν, αλλά στο τέλος, κατέληγε πάντα να παίζει, και να παίζει πολύ, επιπλέον. Δηλαδή, δεν υπήρξε ποτέ ένας παίκτης υπολειμματικών λεπτών, αλλά είχε μια υψηλή αναλογία συμμετοχής, συνήθως, απολαμβάνοντας επίσης ποιοτικά λεπτά, καθώς μπήκε στα δεύτερα μέρη και των δύο τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ατλέτικο (όντας επίσης θεμελιώδης και στους δύο, προσφέροντας τη φρεσκάδα που έλειπε απ’την ομάδα εκείνες τις στιγμές).


Με τους αριθμούς στο χέρι, ο Isco είναι ένας απ’τους πιο χρησιμοποιημένους παίκτες τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Στην πρώτη του σεζόν, υπό τον Αντσελότι, ο Isco ήταν ο ένατος πιο χρησιμοποιημένος παίκτης -πέρα απ’τους τερματοφύλακες- σε όλες τις διοργανώσεις, συγκεντρώνοντας 3.158 λεπτά σε 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το επόμενο έτος, επίσης με τον Ιταλό στον πάγκο, ο παίκτης απ’το Arroyo de la Miel έπαιξε τα ίδια 53 παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά έχοντας συνολικά 3.763 λεπτά, δηλαδή, έπαιξε πολύ περισσότερο ανά παιχνίδι, το οποίο τον έκανε να’ναι ο πέμπτος παίκτης -πέρα απ’τους τερματοφύλακες- με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Πλέον πέρυσι, μεταξύ Μπενίτεθ και Ζιντάν, ο Isco εμφανίστηκε πλέον λιγότερο στο γήπεδο, παίζοντας συνολικά 2.627 λεπτά σε 43 επίσημες αναμετρήσεις, κι ακόμα κι έτσι ήταν ο έβδομος παίκτης με τα περισσότερα λεπτά. Είναι πλέον σ’αυτή την σεζόν στην οποία μπορεί πραγματικά να βρει λόγους για να αισθάνεται λιγότερο χρησιμοποιημένος. Ο Ζιντάν τον υπολόγισε για να παίξει, μέχρι στιγμής, 1.356 λεπτά σε 24 παιχνίδια. Μ’αυτό, είναι ο 13ος πιο χρησιμοποιημένος.

Η αξία του Isco στη Μαδρίτη δεν έχει μετρηθεί πάντα μέσω των αριθμών. Όπως εξήγησε ο Salva Carmona σ’αυτή την εφημερίδα, οι αριθμοί του στις πάσες και στις απώλειες δείχνουν ότι δεν είναι ένας πολύ αξιόπιστος παίκτης σ’αυτή την έννοια. Ωστόσο, είναι ένας παίκτης που προσγειώθηκε στα πόδια του στο Μπερναμπέου και κάθε λίγο που παίζει στο σπίτι υποστηρίζεται απ’τον madridista οπαδό, που τον έχει ως έναν απ’τους δικούς του, έναν άθικτο. Ο Isco επιστρέφει αυτόν τον θαυμασμό που δέχεται μ’ένα παιχνίδι πολύτιμο, εξαιρετικά ελκυστικό και, απ’ότι εκτιμάται στα τελευταία παιχνίδια, επίσης πολύ αποτελεσματικό. Ήταν ο καλύτερος, με διαφορά, εναντίον της Οσασούνα στο Sadar και το επανέλαβε και πάλι εναντίον της Εσπανιόλ. Ένα γκολ και δύο ασίστ αντίστοιχα κοσμούν τις πρόσφατες στατιστικές του.

Ίσως γι 'αυτό δεν κατάλαβε καλά το ότι δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό ενάντια στη Νάπολι στο Champions League, διοργάνωση που αυτή τη σεζόν βλέπει σχεδόν πάντα απ’τον πάγκο. Έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι, το δεύτερο ματς εναντίον της Σπόρτινγκ, στην Λισαβόνα. Ο Ζιντάν είχε μια ποιότητα σ’αυτούς τους μήνες που ήταν να κρατήσει όλο το ρόστερ ενεργό και συνήθως συμμέτοχο, αλλά υπάρχουν παίκτες όπως είναι ο James κι ο Isco, που ξέρουν με βεβαιότητα ότι θα μπορούσαν να’ταν αδιαμφισβήτητοι βασικοί σχεδόν σε οποιαδήποτε ομάδα της ευρωπαϊκής ελίτ, κι ως εκ τούτου αισθάνονται υποτιμημένοι και γνώστες του ότι δεν θα τους λείψουν οι παχυλές επιλογές, τόσο στο οικονομικό όσο και στο αθλητικό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.