News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane δέχεται τις πρώτες κριτικές απ’την διοίκηση ενώ οι παίκτες τον περιβάλλουν

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Του Víctor García

Το εποικοδομητικό κλίμα είναι πρωταγωνιστής

Ίσως ήταν τα νεύρα, αλλά την περασμένη Τετάρτη κατά της Λας Πάλμας, απ’την διοίκηση ήρθαν οι πρώτες κριτικές στον Ζιντάν, προπονητή που το ρόστερ περιβάλλει


Ήταν σχόλια εν θερμώ κατά τη διάρκεια του ματς που τους άρπαξε το προβάδισμα. Μέρος του διοικητικού συμβουλίου της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σταύρωναν τα δάχτυλά για να γίνει η ανατροπή εναντίον της Λας Πάλμας, άρχισαν να κάνουν κάποιες κριτικές στο Ζιντάν, στα rotations και στις τόσο συνηθισμένες αλλαγές στη σύνθεση. Για πρώτη φορά, απ’τα επίσημα του Santiago Bernabeu ρίχτηκαν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον νυν λευκό τεχνικό. Αίσθηση αντίθετη προς εκείνη του ρόστερ.

Τα νεύρα, την περασμένη Τετάρτη, εισέβαλαν σ’όλες τις λευκές κερκίδες, συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων στα οποία βρίσκονται οι αξιωματούχοι του club. Είτε ως διάλογος σε πάγκο του μπαρ, είτε σε μια πιο μελετημένη και δομημένη συζήτηση, κάποιοι απ’αυτούς που έχουν λόγο στο μέλλον της Μαδρίτης κατέληξαν καχύποπτοι απ’το παιχνίδι και κοίταξαν τη δουλειά του Ζιντάν, αναρωτώμενοι αν ο ποικίλος τύπος που χρησιμοποιούνταν ήταν ο ιδανικός. Η μηχανή της Ρεάλ Μαδρίτης κοιτά παρόν και μέλλον, όχι παρελθόν.

Εάν αυτές οι αμφιβολίες έχουν προκύψει σε μέρος της διοίκησης, στο γήπεδο είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι παίκτες περιβάλλουν τον προπονητή και είναι μαζί του, αν και βλέπουν επίσης ότι θα μπορούσαν ν’αλλάξουν μερικά πράγματα. Και σε ορισμένες απ’αυτές τις ρυθμίσεις, διοίκηση και βαρέων βαρών συμπίπτουν: τα rotations. Οι ποδοσφαιριστές υπέδειξαν έτσι, με το που τελείωσε το παιχνίδι σε μια εποικοδομητική συζήτηση και χωρίς ν’αμφισβητήσουν τη μορφή του. Ένα απλό θέμα εστίασης.

Βελτίωση στην άμυνα και βοήθεια στην κάλυψη

Οι συνομιλίες μεταξύ αποδυτηρίων και προπονητή συνεχίστηκαν επίσης και την επόμενη μέρα. Επιπλέον με μια προπόνηση για την επάνοδο των μυών μετά την σωματική τιμωρία ενάντια στην Λας Πάλμας, η Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποίησε την χθεσινή προπόνηση για να συζητήσουν, να εντοπίσουν τα λάθη, να τα παραδεχτούν και να δείξουν την πρόθεση να μην τα επαναλάβουν ξανά. Μια μέρα για την ενότητα της ομάδας που σε οκτώ μέρες έχει χάσει ένα σημαντικό μαξιλάρι απ’την Μπαρτσελόνα και, το σημαντικότερο, την αίσθηση της ασυναγώνιστης ομάδας όταν πλησιάζει το στάδιο κλειδί της σεζόν.

"Ηρεμία" είναι μια λέξη που επαναλήφθηκε σε διάφορες περιπτώσεις, όταν πήραν το λόγο οι Ζιντάν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Modric, Sergio Ramos και Marcelo, μεταξύ άλλων παικτών του λευκού ρόστερ. Όπως μπορεί να γνωρίζει η El Confidencial, το μήνυμα ήταν το ίδιο αν κι αν έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικές λέξεις: αν είναι ενωμένοι μπορούν να προχωρήσουν μπροστά. Υπό αυτή την έννοια, δεν χωράνε οι αμφιβολίες που έχουν εμφανιστεί στο κεφάλι κάποιων διοικητικών.

"Πριν απ’τα παιχνίδια μιλάμε για να κάνουμε πράγματα που στη συνέχεια δεν κάνουμε και συμβαίνει ό, τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό", παραδέχονταν ο Μαρσέλο μετά τη αναμέτρηση της Τετάρτης. Και ποια είναι αυτά τα "πράγματα" που δεν κάνουν; Μια απ’τις ανησυχίες, ίσως η κυριότερη, είναι το ν’αμύνονται καλύτερα και να κάνουν σωστά την κάλυψη σ’αυτό το αμυντικό σχέδιο. Ο Ζιντάν έχει δουλειά.

Πάντα σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα

Θα συμβεί το ίδιο στο επόμενο παιχνίδι ή οι συνομιλίες την Τετάρτη το βράδυ στ’αποδυτήρια και την Πέμπτη το πρωί, θα προκαλέσουν μια αλλαγή; Ο Βραζιλιάνος μπακ αρχίζει να κουράζεται που τυχαίνει "πάντα"σ’αυτόν να δίνει εξηγήσεις τον τελευταίο καιρό...

Τόσο το αίτημα των βαρέων βαρών της Μαδρίτης στον Ζιντάν του να μην κάνει τόσα rotations, όσο κι αυτός ο τονισμός του «culpa mea», έχουν αναπτύξει μια θετική ατμόσφαιρα και γνωρίζοντας ότι έχουν ακόμα το πάνω χέρι τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Εξαρτάται απ’αυτούς, γνωρίζουν ότι είναι οι ίδιοι, να βρουν την ισορροπία που τους έκανε σχεδόν ανίατους κατά το περασμένο έτος και θα’ναι επίσης οι υπεύθυνοι για ν’εξαφανιστούν οι αμφιβολίες για τον Ζιντάν απ’τα madridista επίσημα.

Αύριο, στις 17:15, η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέπτεται την Eibar με τις απουσίες των Morata, Bale (λόγω τιμωρίας) και Ρονάλντο, και την ανάγκη να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε το μήνυμα αυτών των ημερών να ενισχυθεί και να επιστρέψει η αυτοπεποίθηση στο Valdebebas και στα επίσημα. Διαφορετικά...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.