News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Κασίγιας, θύμα ενορχηστρωμένων επιθέσεων. Πίσω εκεί που όλα ξεκίνησαν.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015


Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι έχει κάνει λάθη, αλλά θα ήταν άδικο να ξεχάσουμε πόσες φορές έχει κάνει αποκρούσεις που έχουν σώσει την Ρεάλ, από περισσότερα από μια απλή ήττα.

Ο Τόσακ ήταν αυτός που προώθησε τον Κασίγιας. Όταν ήταν προπονητής στην δεύτερη θητεία του στην Ρεάλ, δεν μπορούσε να κρύψει τον θαυμασμό του γι’αυτόν.  Είχε πει γι’αυτόν: «Έχει ένα ώριμο κεφάλι σε νεανικούς ώμους». Τότε ο Ίκερ ήταν μόλις 20 χρονών και μπροστά του είχε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Μάλιστα προέβλεψε ότι θα έχει μια λαμπρή καριέρα με την Ρεάλ και την Εθνική και δικαιώθηκε.

Ο Τόσακ του έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στις 12/11/1999 στον αγώνα Μπιλμπάο- Ρεάλ. 16 χρόνια μετά ο Κασίγιας επέρτσεψε στο Νέο Σαν Μαμές αυτήν την φορά. Πέρυσι είχε χάσει την θέση του στο πρωτάθλημα απ’τον Λόπεθ και ήταν η πρώτη του φορά που έπαιξε στο νέο γήπεδο της Μπιλμπάο. Το να γίνεται αποδέκτης αποδοκιμασιών στο Μπερναμπέου, ακόμα και φέτος, τον έκανε να αντιδράσει.  Οι αποδοκιμασίες είναι άλλοτε αυθόρμητες και άλλοτε κατευθυνόμενες απ’το προεδρείο της Ρεάλ.

Αν αποδοκιμάζεις έναν παίκτη απ’την κερκίδα, ή κατεβάζεις πανό με βάση φήμες που αφορούν τις επιθυμίες του προέδρου, υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ο Manuel Redondo, ο εκπρόσωπος του προέδρου. Αυτός  είναι αρμόδιος να μεταφέρει στους οπαδούς τις απόψεις και τις επιθυμίες του προέδρου και να τους λέει τι είδους σύνθημα και με τι ένταση να φωνάξουν. Υπηρεσίες που παρέχουν με το αζημίωτο…

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι έχει κάνει λάθη, αλλά θα ήταν άδικο να ξεχάσουμε πόσες φορές έχει κάνει αποκρούσεις που έχουν σώσει την Ρεάλ από περισσότερα από μια απλή ήττα.

Υπάρχουν πολλοί που μπορούν  να μιλήσουν γι’αυτά τα γεγονότα. Ένας απ’αυτούς είναι ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Ραμόν Καλντερόν που έκανε σχετικές δηλώσεις στην παρουσίαση του βιβλίου: “Τα ενδότερα της Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκαλυπτικές αλήθειες για τον Σύλλογο”. Ο Καλντερόν είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πέρεθ απ’το 2000 ως το 2005. Έτσι μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Πέρεθ ποτέ δεν τον εκτίμησε και δεν τον πίστεψε. Μάλιστα λίγες μέρες αφότου ανέλαβε την προεδρία το 2000, επέμενε πεισματικά να φέρει τον Μπουφόν, αυτόν τον μεγάλο Ιταλό τερματοφύλακα, για τον οποίο είχε μεγάλο θαυμασμό.

Επίσης-πρόσθεσε ένας χειμαρρώδης Καλντερόν- σε ένα δείπνο που είχαμε πριν από ένα αγώνα με την Εσπανιόλ στην Βαρκελώνη με τους διοικούντες της ομάδας, μιλώντας για τους μεγάλους κίπερ που υπήρχαν εκείνη την στιγμή στον κόσμο, ο Πέρεθ είπε πως θεωρούσε τον Μπουφόν τον καλύτερο όλων. Δεν ήμουν σύμφωνος με την άποψη του και του απάντησα λέγοντας του πως την δεδομένη χρονική στιγμή, ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο είναι ο δικός μας, ο Ίκερ Κασίγιας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά απ’αυτό, ο Πέρεθ, απευθυνόμενος προς όλους  τους παρευρισκόμενος  απάντησε στην άποψη μου: «Θα σας πω τι σκέφτομαι γι’αυτό. Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι ενδιαφέρεται για τον Κασίγιας, απ’την στιγμή που μου δίνει ένα καλό ποσό, θα τον τυλίξω και θα του τον στείλω πακέτο.» Όλοι μείναμε έκπληκτοι. Δεν πιστεύω ότι ο Φλορεντίνο έχει κάτι προσωπικό εναντίον του Ίκερ, αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι δεν δέχεται ένας εν ενεργεία παίκτης της Ρεάλ να αποτελεί σύμβολο της». Είπε ο Ραμόν Καλντερόν.

Μετά από παύση λίγων δευτερολέπτων, προσπαθώντας να θυμηθεί ένα άλλο περιστατικό, συνέχισε: «Σε μια άλλη περίπτωση, στο αεροδρόμιο του Σαν Σεμπαστιάν, αφού είχαμε χάσει απ’την Σοσιεδάδ με 1-0, οι διοικούντες που ταξίδευαν με την ομάδα, είδαν τον πρόεδρο να μην μπορεί να κρύψει τον θυμό του. Το γκολ που δεχθήκαμε, ήταν αδύνατον να το πιάσει ο Κασίγιας. Ο αντίπαλος παίκτης σκόραρε με κεφαλιά σε απόσταση ενός μέτρου απ’τον Κασίγιας. Καθώς περιμέναμε το αεροπλάνο, ο Πέρεθ είπε ότι ο Κασίγιας ήταν υπαίτιος για την ήττα. Όσοι ήμασταν κοντά του, μείναμε εμβρόντητοι.

Όσον αφορά τις τακτικές επιλογές του τωρινού προπονητή της ομάδας, δεν αμφιβάλλω ότι ο Αντσελότι θέλει το καλύτερο για την ομάδα.  Αυτό που πιστεύω, μ’όλο τον σεβασμό στον Ντιέγκο Λόπεθ, τον οποίο θεωρώ σπουδαίο τερματοφύλακα, είναι ότι ο Ίκερ έχασε την θέση του βασικού, επειδή ο Μουρίνιο τον σταύρωσε την τελευταία χρονιά του. Από’κει και μετά Αντσελότι και Πέρεθ συμφώνησαν, ο Ίκερ να παίξει βασικός μόνο στο κύπελλο και το Τσάμπιονς Λινγκ.

Πιστεύω ότι ο Φλορεντίνο δεν σταμάτησε να σκέφτεται ότι ο Ίκερ αποτελεί σύμβολο της ομάδας και σημείο αναφοράς του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Λίγοι τερματοφύλακες έχουν πετύχει ότι πέτυχε ο Ίκερ.

Γνωρίζω τον Ίκερ και ξέρω ότι έχει δεχθεί πολλές δελεαστικές προτάσεις από ομάδες της Ισπανίας και του εξωτερικού. Η Μπαρτσελόνα του πρόσφερε συμβόλαιο με 10 εκ. ετησίως. Όμως ο Ίκερ είναι αφοσιωμένος στην Ρεάλ και στην πόλη που γεννήθηκε και ποτέ δεν θα πήγαινε στην Μπαρτσελόνα».

Καταλήγοντας είπε: « Αν κι ο Πέρεθ δεν το πιστεύει και ούτε καν το διανοείται, ο Κασίγιας είναι αφοσιωμένος στην Ρεάλ και την αγαπάει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι  όταν του μπει ένας παίκτης στο μάτι τον ξεφορτώνεται, όπως έκανε με τους Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Αλμπιόλ, Ιγκουαίν… και δεν έχει διώξει κακήν κακώς τον Σέρχιο Ράμος, τον οποίο επίσης δεν συμπαθεί, γιατί θα ξεσηκωθούν οι οπαδοί».

Πηγή: Elconfidencial
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.