News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Σίτι κάνει πέρα τη μνησικακία και πείθει έναν (μη) αδιαμφισβήτητο Ίσκο

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Ρεάλ και ειδικά ο Φλορεντίνο, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι για την ώρα. Η Μαδρίτη έχει γίνει πλέον το νέο σπίτι του Ίσκο, αλλά η Σίτι δεν θα τα παρατήσει εύκολα.


Η εμπιστοσύνη ήταν ολική, στην οποία θ’απαντούσε μ’ένα ναι σε μια περισσότερο από ενδιαφέρουσα αθλητική και οικονομική πρόταση. Επιπλέον, η ενσωμάτωση για το σκοπό, του προπονητή που τον είχε σχεδιάσει για να πετύχει ήταν ο καθοριστικός παράγοντας έτσι ώστε κανείς να μην περίμενε το αντίθετο. Η Μάντσεστερ Σίτι έτριβε τα χέρια της και καυχιόνταν ιδιωτικά για την ενσωμάτωση της ασφαλέστερης αξίας της νεαρής ισπανικής cantera. Διότι έτσι παρουσιάζονταν στο Ευρωπαϊκό τουρνουά στην κατηγορία κάτω των 21 ετών που γίνονταν στο Ισραήλ. Ferrán Soriano και Txiki Begiristain, οι δύο Ισπανοί διοικητικοί που οργανώνουν το βρετανικό σύνολο, είχαν προσλάβει τον Manuel Pellegrini. Όλα οδηγούσαν στη σκέψη ότι το χέρι του θα προσγειώνονταν ο malagueño. Όμως ενεπλάκη ο Πέρεθ, τον οποίο προσκάλεσαν να θέσει τα μάτια σ’εκείνο το τουρνουά στο τέλος της σεζόν. προηγουμένως η Ρεάλ Μαδρίτης είχε διαπραγματευτεί ήδη με τη Málaga –η Σίτι επίσης-. Απέμενε μόνο η απόφαση του αγοριού. Η εντολή του προέδρου ήταν κατηγορηματική: «πρέπει να πεισθεί». Τώρα η Σίτι να τον αποκτήσει, πιθανότατα χωρίς τον Χιλιανό τεχνικό στον πάγκο, θα προσπαθήσει και πάλι και προτίθεται να πείσει τον Ίσκο ανακηρύσσοντάς τον σε «σε αρχιστράτηγο του στρατού του».

Η διετία του Pellegrini στο Μάντσεστερ δεν είναι καθόλου σκοτεινή. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η οντότητα θα κάνει μια αλλαγή πορείας στον τομέα της διαχείρισης του αθλητισμού. Η πρώτο σεζόν έκλεισε με δύο τίτλους -Πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ- κλίνοντας το γόνυ στη Barça στην Ευρώπη· στη δεύτερη σεζόν οι azulgrana τους απέκλεισαν εκ νέου απ’το ηπειρωτικό τουρνουά, αλλά η απόδοση στα υπόλοιπα τουρνουά δεν έχει υπάρξει η επιθυμητή. Η σύμβαση του Χιλιανού, στον οποίο απομένει ακόμα ένας χρόνος, θα μπορούσε να λυθεί ή να επωφεληθούν απ’την εμπειρία του στέλνοντάς τον στο βορειοαμερικανικό φραντσάιζ του εμπορικού κέντρου του Abu Dhabi. Αλλά δεν πρόκειται να θυσιαστεί μόνο ο ένοικος του πάγκου. Αρκετοί σημαντικοί παίκτες, όπως οι Yaya Toure, Nasri και Dzeko θα μπορούσαν ν’αλλάξουν τον αέρα λόγω της μεταρρύθμισης που προτίθενται να κάνουν στ’αποδυτήρια. Είναι κατανοητό ότι ένα μεγάλο μέρος της ομάδας έχει ήδη αποσβεσθεί κι ως εκ τούτου αναζητούνται νέα πρόσωπα. Και μια κι αυτοί οι άνθρωποι ψαρεύουν μόνο στα καλύτερα ποτάμια, εδώ εμφανίζεται ο μέσος.

Ο Ίσκο, την Κυριακή θα φτάσει τις 100 συμμετοχές με την Ρεάλ.  Αυτές οι 100 εμφανίσεις υπήρξαν σποραδικές.  Έμπαινε κι έβγαινε απ’την βασική 11άδα μ’ένα ακαθόριστο κριτήριο.  Απ’το να ξεκινά βασικός, να ζεσταίνει τον πάγκο, για να καταλήξει να επανεμφανίζεται εκ νέου. Φέτος, οι τραυματισμοί συμπαικτών, του άνοιξαν οριστικά τον δρόμο προς την 11άδα,  φτάνοντας ακόμα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού προπονητή για την σημαντική αναμέτρηση ενάντια στην Ουκρανία. Ωστόσο, στο Βαγιέκας, κόντρα στην Ράγιο, όταν ήταν διαθέσιμοι όλοι, έμεινε στον πάγκο κι αυτό τον ενόχλησε. Τα φαντάσματα της περσινής σεζόν, έκαναν την εμφάνιση τους στο μυαλό του malagueño, που θυμήθηκε κομμάτια εκείνης της σεζόν.  Στο μυαλό του ήρθαν τα λόγια του Πελεγκρίνι: «τώρα δεν μπορείς να σταματήσεις, πρέπει να παίζεις τακτικά. Η εξέλιξή σου δεν πρέπει να μείνει στάσιμη», του είπε στην προσπάθεια του να τον πείσε για το ταξίδι στην Σίτι.


Όχι στάσιμος, αλλά ούτε κι αδιαμφισβήτητος

Ο Ίσκο αναγνωρίζει, ότι στην Ρεάλ παίζει και δεν έχει μείνει στάσιμος, αν και ξέρει ότι δεν θεωρείται ούτε κι αναντικατάστατος.  Η υποχρέωση για κάθε προπονητή να βάζει το τρίο των επιθετικών, μαζί με την ισορροπία που κάθε τεχνικός πρέπει να προσφέρει στην ομάδα στη μεσαία γραμμή απομακρύνουν τον malagueño απ’την θέση του άθικτου. Και περισσότερο αν σε κάθε σεζόν παίκτες στην επίθεση. Παρά το γεγονός ότι ο Ίσκο δεν νοιώθει αναντικατάστατος στην Ρεάλ, η Σίτι έχει ένα ισχυρό εμπόδιο στην προσπάθεια της: ο Ίσκο πλέον απολαμβάνει στην ζωή του στην Μαδρίτη, το ίδιο και η γυναίκα του με το παιδί τους και δεν θέλει να ξενιτευτεί τόσο εύκολα.  Ο Ίσκο έφυγε απ’το σπίτι του στο Arroyo de la Miel στα 14 του. Τότε, οι ακαδημίες της Βαλένθια έγιναν το νέο του σπίτι. όπου αυτή η εμπειρία τον έκανε να ωριμάσει προσωπικά και να εδραιώσει το παιχνίδι του έμαθε επαγγελματικά. Το σπάσιμο της ρήτρα από εκείνη την παντοδύναμη Málaga που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011 μαζί με την εμπιστοσύνη του Pellegrini, έκαναν να εκραγεί εκείνος που 2 χρόνια μετά έπρεπε να επιλέξει μεταξύ Μαδρίτης και Μάντσεστερ. Εκείνη η valenciana εμπειρία τον έκανε να εκτιμήσει την αξία του σπιτιού του και δεν θέλει να το αποχωριστεί ξανά.


Η Σίτι πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τον πείσει. Αφήνοντας στην άκρη τη μνησικακία εκείνης της απρόσμενης άρνησης, η ενέργεια, αν γίνει, δεν θα’ναι ποτέ πολεμοχαρής δεδομένου των εξαιρετικών σχέσεων του Άραβα ιδιοκτήτη και του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν για τη Σίτι φαίνεται ως προτεραιότητα, οι λευκοί δεν θέλουν να αποδυναμωθούν δίνοντας έναν παίκτη που καλείται να ηγηθεί της ομάδας , στον οποίο μεταδίδουν μηνύματα υπομονής μέχρι να μπορέσει να ζήσει αυτή τη στιγμή. Ο Ίσκο νοιώθει την εκτίμηση της οντότητας και των οπαδών κι αυτή την εδραίωση στην εντεκάδα, παρά τις απρόσμενες εισόδους και εξόδους, που αποτρέπει οποιοδήποτε ρίσκο φυγής. Επιπλέον, η αθλητική εξάντληση του Πελεγκρίνι αποτελεί ένα άλλο μειονέκτημα έτσι ώστε η οικογένεια βλέπει ένα περισσότερο από πιθανό βήμα προς τα πίσω στην αθλητική ανάπτυξη του νέου.  Το ενδιαφέρον των Βρετανών είναι κολακευτικό, αλλά αφήνει ταυτόχρονα και αμφιβολίες γιατί το πρότζεκτ δεν καταφέρνει να αποδώσει έξω απ’το νησί. Ο Φλορεντίνο μπορεί να’ναι ήσυχος για την ώρα. Ο Ίσκο έχει μετατρέψει τη Μαδρίτη στο σπίτι του. Θα δούμε μέχρι πότε είναι ικανή η Σίτι να τον πείσει. Το σίγουρο είναι ότι δεν τα παρατήσει ούτε γρήγορα ούτε πειθήνια.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.