News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταγγέλθηκε από τα μέλη της: καταγγέλθηκαν εγκλήματα απάτης, εκβιασμού, κλοπής ...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Του Enrique Marin


Γύρω στα 100 μέλη που έχουν διαρκείας στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης, μήνυσαν τη δική τους ομάδα, λόγω της έξωσης που τους έκανε απ'το νότιο πέταλο και κατήγγειλαν ποινικά αδικήματα, καθώς τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε αγώνες της Castilla. Τα μέλη αυτά, της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν μηνύσει τον πρόεδρο του συλλόγου Florentino , θεωρώντας ότι τα δικαιώματά τους καταπατήθηκαν όταν εκδιώχθηκαν από το νότιο πέταλο του Santiago Bernabeu και μεταφέρθηκαν μονομερώς και διάσπαρτα σε άλλα μέρη του γηπέδου. Επιπλέον, αυτά, τα ίδια μέλη έχουν υποβάλει καταγγελία για να ασκηθούν ποινικές διώξεις για φερόμενα εγκλήματα απάτης, υπεξαίρεσης, εκβιασμού, κλοπής και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος είναι ότι αυτή τη σεζόν τους απαγορεύτηκε η είσοδός τους στο Ciudad Deportiva de Valdebebas για να παρακολουθούν τους αγώνες της Castilla, η οποία, όπως αναφέρεται στην El Confidencial, έχει απήχηση στο ευρύ κοινό. Ο λόγος για την απαγόρευση της εισόδου; Για να αποτραπεί η παρείσφρηση των ultras, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον του προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κανένα από τα εκατοντάδες μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει μηνύσει και κατηγορήσει τον σύλλογο δεν έχει ποινικό μητρώο κι ότι επιπλέον, οι υπεύθυνοι του συλλόγου, στα πλαίσια των μέτρων ενάντια στη βία, έχουν απαγορέψει σε εκπαιδευτικούς σχολείων, αρχιτέκτονες και δικηγόρους, μαζί με τους οποίους έρχονται ακόμη και πολλά παιδιά, να πάνε να δουν τη δεύτερη ομάδα της Μαδρίτης. Αυτό, πέρα από εντελώς ψευδές, όπως έχουν επισημάνει εκείνοι που επηρεάζονται απ'την απαγόρευση, είναι και γελοίο και φέρνει σε μια πολύ κακή θέση τους διαχειριστές του κοινωνικού τομέα, καθώς δεν κάνουν τίποτα άλλο απ'το να κακομεταχειρίζονται αυτούς οι οποίοι, σύμφωνα με τον Florentino Perez, είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά το γεγονός ότι από το σύλλογο έχει υποστηριχθεί το αντίθετο, αυτοί οι οπαδοί διαμαρτύρονται, και κατήγγειλαν σε Ειρηνοδικείο της Μαδρίτης, την απόφαση για την κατάργηση της προηγούμενου καθεστώτος των αγώνων της Castilla και την απαγόρευση εισόδου σε μέλη με διαρκείας στα ευρωπαϊκά, η οποία ισχύει απ'τον Φεβρουάριο του 2013. Για να το κάνουν αυτό, παρουσιάζουν μια συνομιλία, στην οποία εμφανίζονται ως υποστηρικτές και γνώστες των πραγματικών περιστατικών, οι  Carlos Clara, Manuel Matamoros και Álvaro Cadenas, καθώς και τα στελέχη Manuel Redondo και José Luis Sánchez .


Στις 20 Ιανουαρίου του 2014, αρκετά μέλη με διαρκείας στα ευρωπαϊκά, της κερκίδας των νέων, άσκησαν πολιτική αγωγή κατά της Ρεάλ Μαδρίτης σε Πρωτοδικείο της Μαδρίτης. Μια και ήθελαν να επέλθει δικαστικός συμβιβασμός, η διαδικασία κατέληξε εξωδικαστικά με ικανοποίηση κι ως εκ τούτου, η ακρόαση της υπόθεσης ανεστάλη για τις 20 Μαρτίου. Τα μέλη που εκδιώχθηκαν δια της βίας απ'το πέταλο, στο οποίο βρίσκονταν για χρόνια, μετεγκαταστήθηκαν και διασκορπίστηκαν σε άλλα μέρη του γηπέδου, χωρίς δισταγμό. Τα παράπονα τους, όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο, αλλά από τότε, μερικοί απ'αυτούς αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι κι εγκληματίες κι ακόμη και αυτές τις μέρες λαμβάνουν ειδοποιήσεις απ'το κλαμπ, οι οποίες γνωστοποιούν ότι οι συνδρομές τους έχουν καταργηθεί.

Στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο σύλλογος προχώρησε στην αφαίρεση όλων των πανό με τα οποία διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους και εξέφραζαν ειρηνικές απόψεις για τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο. Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο και πάλι, από τότε εφαρμόζεται σωματική έρευνα σε βάθος, στα μέλη, σα να ήταν επικίνδυνοι, στις θύρες πρόσβασης του Μπερναμπέου και αποσύρεται κάθε πανό κατά της διοίκησης του Florentino Perez. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μέλους, που στερήθηκε την πρόσβαση στη Συνέλευση, συγκεκριμένα στον χώρο που προβλέπεται για όσους δεν είναι αντιπρόσωποι, αυτό ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αργότερα στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Έλτσε, είδαν με έκπληξη ότι είχαν ακυρωθεί οι συνδρομές τους κι επιπλέον η ιδιωτική ασφάλεια στο Μπερναμπέου προχωρούσε σε αναγνώριση τους, σα να ήταν εγκληματίες.


Είναι ο Florentino ενήμερος γι'αυτά;

Ορισμένα απ'αυτά τα μέλη πιστεύουν ότι ο πρόεδρος δεν είναι πλήρως ενημερωμένος γι' αυτήν, που οι ίδιοι θεωρούν, παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Λένε, πως αυτές οι πράξεις οφείλονται "σε δύο άτομα του κοινωνικού τομέα της Ρεάλ Μαδρίτης, τους Jose Luis Sanchez και Manuel Redondo, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους". Στην πραγματικότητα, οι Ultras Sur ισχυρίζονται ότι "πριν υπήρχε μια κατανόηση απ'το διοικητικό συμβούλιο, μια σχέση μέσω της οποίας έπαιρναν εισιτήρια, κάτι που τα δύο προαναφερθέντα πρόσωπα εγκατέλειψαν". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "αυτή η σχέση διακόπηκε στα τέλη του 2013 με μια απότομη αλλαγή. Οι νέοι άνθρωποι που διευθύνουν την ομάδα δεν έχουν πλέον σχέση με το σύλλογο και το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα οι Ultras Sur δεν μπορούν να ελεγχθούν και έχουν απομακρυνθεί όλοι και αυτό το μέτρο έχει επηρεάσει και τα μέλη που δεν ήταν στην παλιά δεξαμενή", προσθέτει, αναφερόμενος στα μέλη που έχουν μηνύσει και καταγγείλει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτά τα μέλη επιβεβαιώνουν επίσης ότι το πέταλο πλέον ελέγχεται κυρίως απ'τους συνδέσμους La Clásica, la Asociación Primavera Blanca και τον νεοσύστατο σύλλογο Βετεράνων, με επικεφαλής τους Carlos Clara, Manuel Matamoros και Jose Luis Ochaíta, αντίστοιχα. Μία κερκίδα, που άλλωστε, αποτελείται κυρίως από μη μέλη, τα οποία έχουν τα λεγόμενα ηλεκτρονικά εισιτήρια με τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου με  371 €, κάτι το οποίο, λογικά, θεωρείται διάκριση για τα μέλη που δεν μπορούν να έχουν διαρκείας σε ευρωπαϊκούς αγώνες, λόγω έλλειψης εντοπιότητας και επειδή στην ίδια θέση, αλλά στο βόρειο πέταλο, τα διαρκείας κοστίζουν διπλάσια.

Οι Ultras Sur χαρακτηρίζουν αυτούς τους οπαδούς ως "μισθοφόρους που επιδοτούνται και ότι, μιας και δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο, πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο ή να τους  αναγκάσεις να πάνε". Μάλιστα, καταγγέλλουν αυτό που συνέβη στο Vallecas, όπου τους απαγορεύτηκε η είσοδος με εντολή της Ρεάλ, η οποία πλήρωσε στην Ράγιο αυτά τα εισιτήρια και τοποθέτησε εκεί αυτούς, που αυτή ήθελε. "Μια επιδότηση σε μια ομάδα  μαριονετών που ακολουθούν τον σημερινό πρόεδρο", προσθέτουν.

Μάλιστα, ένα από τα πρώην μέλη των Ultras Sur, ο προαναφερθέντας Ochaíta, είναι σήμερα "ένας απ'τους επικεφαλής των οπαδών στο νότιο πέταλο. Ένας άλλος επικεφαλής είναι ο Carlos Clara, ο οποίος έχει αποβληθεί τρεις φορές απ'το σύλλογο καθώς η αστυνομία του αφαίρεσε ένα μαχαίρι στην είσοδο του γηπέδου". Στο Τορίνο, ισχυρίστηκε: "έπιασαν άτομα με ναρκωτικά, τι θα γίνει μ'αυτούς; Και στους δεκαεπτά που πρόσβαλαν τον Μέσι; Δεν υπήρξαν δεκαεπτά αποβολές". Απ'τους Ultras Sur ισχυρίζονται ότι "μοιάζει με ένα ταξιδιωτικό γραφείο με τρεις αντιπροσώπους: τους προαναφερθέντες Carlos Clara και Ochaíta και τον Matamoros, το οποίο φέρνει τον θάνατο." Με την ευκαιρία, οι ultras κατάφεραν την Κυριακή να τρυπώσουν στο Μπερναμπέου για τον αγώνα βετεράνων εναντίον της Liverpool, αλλά εκδιώχθηκαν από την ιδιωτική ασφάλεια της Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλα μέλη, τα οποία δεν ήταν ultras, εκδιώχθηκαν επίσης απ' το γήπεδο, όμως δεν μήνυσαν και δεν κατήγγειλαν τον σύλλογο. Τον ίδιο τους τον σύλλογο.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.