News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η εμμονή του Florentino Perez με έναν Μέσι που έχει επιβάλει μια νέα τάξη πραγμάτων στην Ισπανία

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015


Ο Messi έχει επιβάλει μια νέα τάξη πραγμάτων. Η Ρεάλ Μαδρίτης του Florentino Perez δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει την Barca να πάρει τα ηνία του ισπανικού ποδοσφαίρου σε αυτόν το νέο αιώνα.

Έχει αλλάξει την ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Είναι ο παίκτης που είναι υπεύθυνος, για το ξεκάθαρο προβάδισμα της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτόν τον αιώνα. Επί εποχής του οι τίτλοι της Barca έναντι αυτών της Ρεάλ είναι: 23-10. Στις 16 Νοέμβρη του 2003 ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και από τότε ο σύλλογος άρχισε μια ανοδική τάση, ενώ ο μεγάλος αντίπαλος του, σχεδόν πάντα κάτω από την προεδρία του Florentino Perez, έβλεπε να χάνει δύναμη, καθώς η Μπάρτσα πρόσθετε τίτλους. Γι’αυτό τον λόγο ο Florentino Perez είχε πάντα την εμμονή της απόκτησης του Αργεντινού σταρ, αλλά η πολύπλοκη μεταγραφή συνεχώς αποτύγχανε. Ο Florentino Perez γνώριζε ότι ο Μέσι άλλαζε την ιστορία, κάτι το οποία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με το τρεμπλ της Μπάρτσα στο Βερολίνο.

Η θητεία του Florentino Perez ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης για 12 σεζόν, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα τριών ετών, δεν έχει θετικό πρόσημο. Το αντίθετο μάλιστα, αν θυμηθούμε ότι ο ίδιος έχει επενδύσει κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων  του 1,2 δις σε μεταγραφές. Αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να αποκτήσει τον Μέσι, όσο και αν προσπάθησε, τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις. Η τελευταία προσπάθεια του χρονολογείται πριν από δύο χρόνια, αλλά ο Αργεντινός, απάντησε αμέσως με μια άρνηση, όπως είχε αναφέρει αυτή η εφημερίδα(El Confidencial). Τότε ο Florentino Perez ήταν πρόθυμος να κάνει μια επένδυση 150.000.000 €, έχοντας επίγνωση ότι σήμερα, το καλύτερο club στον 21ο αιώνα, είναι η Μπαρτσελόνα.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, να αποτελεί μια μεταγραφή, για την οποία εργάστηκε αρκετά ο Καλντερόν, ο οποίος κλήθηκε να περιορίσει τη δυναμική της Μπαρτσελόνα με επικεφαλής τον Μέσι, ο Florentino πάντα ήξερε ότι ο Αργεντινός ήταν πραγματικά αυτός που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, όπως έκανε ο Ντι Στέφανο τον περασμένο αιώνα. Ο Perez προσέλαβε κάποιον περίεργο και ιδιόμορφο χαρακτήρα για να προσεγγίσει τον παίκτη του Ροζάριο, αλλά δεν υπήρχε τρόπος. Η Barca απέφυγε οποιαδήποτε σκιά αμφιβολίας και βελτίωνε σταθερά το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Και η εμμονή του Florentino Perez μεγάλωνε και μεγάλωνε ... Και εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Το ιστορικό τρεμπλ της Βαρκελώνης ήταν κυρίως αποτέλεσμα της δουλειάς ενός παίκτη, ο οποίος βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.


"Αν φύγεις, τα χρήματα σου θα πάνε για την απόκτηση του Μέσι"

Ενώ το 2015 έφερε την καλύτερη εκδοχή του Μέσι, μετά την κόντρα που προέκυψε με τον Λουίς Ενρίκε, όταν δεν τον ξεκίνησε βασικό στο Anoeta , η σχέση του Florentino Perez με τον Κριστιάνο, όπως και με άλλους ηγέτες των αποδυτήριων, όπως ο Sergio Ramos κι ο Κασίγιας, δεν είναι η καλύτερη. Πολλά τα μέτωπα που πρέπει να κλείσει ο Ράφα Μπενίτεθ. Θυμηθείτε ότι τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Πορτογάλος παίκτης πυροβόλησε προς τα επίσημα, μετά τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Γρανάδα, λέγοντας "δεν πανηγύρισα τα γκολ μου επειδή είμαι λυπημένος, αλλά δεν θα πω το γιατί. Οι άνθρωποι στο club γνωρίζουν τους λόγους. " Η As, είχε αναφέρει μια τεταμένη συνάντηση μεταξύ του παίκτη και του Προέδρου, στην οποία ο τελευταίος προειδοποίησε τον Πορτογάλο: "Κριστιάνο, αν φύγεις, τα χρήματα σου θα πάνε για την απόκτηση του Μέσι ".

Ο ίδιος ο Florentino Perez σε κάποιο σημείο χειρίστηκε προσωπικά το ευαίσθητο θέμα της μεταγραφής του Leo Messi, αλλά έμεινε με την επιθυμία. Κι ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ρεάλ Μαδρίτης του, αποτύγχανε να προσθέτει τίτλους με τη συχνότητα του παρελθόντος, ο αιώνιος εχθρός σταδιακά άλλαζε την ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. 11 χρόνια πριν, όταν ο Αργεντινός έκανε τα πρώτα του βήματα στην πρώτη ομάδα της Μπάρτσα, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 72 επίσημους τίτλους έναντι 62 της Μπάρτσα. Έχοντας κερδίσει το Champions League εναντίον της Γιουβέντους στο Βερολίνο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, με 86 επίσημους τίτλους στο Καμπ Νόου και 82 στο Santiago Bernabeu.


Οι αριθμοί, απλά, απεικονίζουν τη θητεία του Florentino Perez στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια εποχή στην οποία η Μπάρτσα τον έχει κερδίσει με έναν αστραπιαίο και θεαματικό ρυθμό που όρισε ο Μέσι. Όταν επέστρεψε στο Santiago Bernabeu, το λευκό club προηγούνταν με 75 - 70. Έξι χρόνια αργότερα, η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά. Μια περίοδος 12 χρόνων απ’τα οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μείνει χωρίς τίτλο σε έξι σεζόν, με μόλις 7 μεγάλα τρόπαια απ’τα 36 διαθέσιμα: 3 πρωταθλήματα, 2 Champions League και 2 Copa del Rey. Μια ξεχαρβαλωμένη ισορροπία λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια που επενδύονται προσωπικά από τον Florentino Perez, τον άνθρωπο που καθορίζει την αθλητική πολιτική του συλλόγου. Ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας συμπληρώνουν τη λίστα των τίτλων της Ρεάλ του Πέρεθ.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.