News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Globall Coach, η μέθοδος του Μπενίτεθ, την οποία ο Florentino έφερε στη Μαδρίτη, με την πρόσληψη του

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015


«Ο Benitez είναι ένας προπονητής, του οποίου το κύριο όπλο της δουλειά του , είναι η μέθοδος του». Τα λόγια του Florentino Perez στην παρουσίαση του προπονητή, υπενθύμιζαν στους παρευρισκόμενους τα πρώτα βήματα ενός φιλόδοξου νεαρού προπονητή στις παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις της Ρεάλ, ο οποίος ξεχωρίζει από άλλους συναδέλφους του, επειδή πρωτοπορεί θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου. Αυτή η μόνιμη επιθυμία του να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και την απόδοση της ομάδας του, τον οδήγησαν, με την πάροδο του χρόνου, να αναπτύξει ένα ιδιόκτητο εργαλείο που τον συνόδευσε στις δύο τελευταίες του περιπέτειες στον πάγκο (Τσέλσι.Νάπολι) και, φυσικά, θα είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας, η οποία θα εφαρμοστεί στο Valdebebas ξεκινώντας την επόμενη σεζόν. Μιλάμε για το Globall Coach (GC), μια εφαρμογή που έφτιαξε η Aluche επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει την καθημερινή εργασία των CR7, Μπέιλ, Modric, Ράμος ...

«Αυτό το πρόγραμμα λογισμικού, που αναπτύχθηκε αρχικά για iPad (και υπάρχουν επίσης εκδόσεις για PC και Android) από μια εταιρεία με έδρα το Λίβερπουλ, την Elite Sports Technologies, υλοποιήθηκε το 2012 σύμφωνα με τις τεχνικές κατευθυντήριες γραμμές του νέου ένοικου του πάγκου του Santiago Bernabeu, κατά τη διάρκεια των 2 ετών της ανεργίας του, μετά την απόλυση από την Ίντερ. Στα τέλη του περασμένου έτους, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα βελτιωμένη έκδοση της, το «GC 2.0». Το Globall Coach είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του ποδοσφαίρου για τους επαγγελματίες, πρώτα απ 'όλα, αλλά και για οποιονδήποτε προπονητή. Οι λειτουργίες του επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία προπονήσεων με ασκήσεις όλων των ειδών, την ανάλυση επιθετικών ή αμυντικών ενεργειών της ομάδας ή την παρακολούθηση αντίπαλων ομάδων ή μεμονωμένων παικτών», εξήγησε ο Μπενίτεθ λίγο μετά την έναρξη των πωλήσεων της προαναφερθείσας εφαρμογής στην Ισπανία σε τρεις εκδόσεις: Elite (για επαγγελματίες), Premier (ενδιάμεση) και Lite (βασικό επίπεδο).

Ενσωματώστε το έργο σας μέσω ενός κοινού εργαλείου

Η παλιά φιλοδοξία του Μπενίτεθ να αλληλεπιδρά στο χώρο και το χρόνο με το τεχνικό προσωπικό του ήταν ο κινητήρας ενός επαναστατικού εργαλείου για πολλαπλές λειτουργίες. "Σχεδιάζω μια άσκηση και την στέλνω στον Rafa μέσω mail. Την βλέπει, δίνει το ΟΚ και στη συνέχεια μπαίνει στην προπόνηση, η οποία με τη σειρά της γίνεται μέρος ενός μικρού κύκλου. Ο καθένας μας έχει την αυτονομία του, αλλά όλοι φέρνουμε πράγματα σε άλλους. Όλα ενσωματώνονται μέσα από ένα κοινό εργαλείο, το οποίο είναι το Globall Coach ", υποστήριξε ο Paco de Miguel, νέος επικεφαλής της φυσικής κατάστασης των merengues. Μια άλλη από τις μεγάλες αρετές του πετραδιού στο στέμμα της στρατηγικής του επιτελείου της Μαδρίτης είναι ότι όλα αυτά ταξινομούνται, οργανώνονται και αποθηκεύονται σε εικονική βιβλιοθήκη. Μπορεί να αποθηκευθεί οποιαδήποτε άσκηση, στρατηγική ή τακτική, αμέσως.

Το πρόγραμμα, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά οπτικά χαρακτηριστικά και την ικανότητα να δημιουργούνται κινούμενα σχέδια (κίνηση) στις ασκήσεις ή στα εικονικά παιχνίδια (αποθηκεύει έως 35), δίνει την λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία συναντώνται στον τεχνικό τομέα. «Ένας από τους στόχους μου κατά το σχεδιασμό αυτής της εφαρμογής ήταν να ξεπεραστεί το εμπόδιο της γλώσσας. Το Globall Coach τον πέτυχε. Όταν ένα πρόγραμμα είναι 100% οπτικό, δεν χρειάζεται τη λεκτική επικοινωνία. Υπάρχουν εκδόσεις στα αγγλικά, ισπανικά, αραβικά, κινέζικα και πορτογαλικά ». Η μεγάλη αναλυτική ικανότητα αυτού του λογισμικού θα επιτρέψει στην ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Μπενίτεθ να ανιχνεύσει ποια πράγματα κάνει καλά η  νέα του ομάδα και ποια όχι, τις κινήσεις των αντιπάλων και τις στρατηγικές τους, βοηθώντας στην αντιμετώπισή τους.



Επιτρέπει διορθώσεις μέσα στο γήπεδο

Μία ακόμα απ’τις πολλές και όχι λιγότερο σημαντικές δυνατότητες του Globall Coach είναι να διευκολύνει το έργο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Το GC υπερβαίνει κατά πολύ τις συμβατικές λειτουργίες βίντεο, όταν θέλεις να εξηγήσεις στους παίκτες αυτή ή εκείνη την κίνηση, τις σωστές θέσεις ή την εφαρμογή μιας στρατηγικής. «Πιστεύουμε ότι ο χειρισμός των κινήσεων θα μπορούσε να σχεδιαστεί εύκολα και γρήγορα, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τους παίκτες άμεσα και ατομικά. Σ’αυτή τη λογική, η χρήση του iPad έχει το πλεονέκτημα ότι, από τη φύση του και το μέγεθός του , μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε αυτήν την εφαρμογή στην πράξη ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αποδυτήρια ή στο γήπεδο την ώρα του αγώνα για καθοδήγηση απ’τον πάγκο. Μπορούμε, με λίγα λόγια , να προσεγγίσουμε τον παίκτη σε έναν, σχεδόν, προσωπικό διάλογο», υποστήριξε ο Rafa.

Φιλομαθής, καθώς γνωρίζει διαφορετικά τακτικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Μπενίτεθ περιέλαβε στην εφαρμογή με λεπτομέρεια όλα τα συστήματα του παιχνιδιού, τι καλό έχει το καθένα, τα χαρακτηριστικά τους, εξήγησε αν είναι αμυντικό ή επιθετικό. .. Ο Pedro Campos, ο άνθρωπος που έφερε μαζί του ο Μπενίτεθ για να κατασκοπεύει τους αντιπάλους αλλά και παίκτες που μπορεί να ενδιαφέρουν την ομάδα στο μέλλον, αλλά και οι υπόλοιποι scouters της ομάδας, θα επωφεληθούν επίσης από αυτή την εφαρμογή. Για να αναπτύξουν τη δουλειά τους θα έχουν μια λειτουργία που ονομάζεται Match Analysis (Ανάλυση Αγώνων), η οποία επιτρέπει τον «σχεδιασμό» με το δάκτυλο, των θέσεων των ομάδων και των παικτών τους και των κινήσεων τους. Μπορούν επίσης, ταυτόχρονα, να γράψουν τα σχόλιά τους και να υποβάλουν τις εκθέσεις τους αμέσως μέσω e-mail τόσο στον Μπενίτεθ όσο και στους βοηθούς του. Έτσι, θα είναι σε θέση να αρχίσουν να προετοιμάζουν το επόμενο παιχνίδι χωρίς να χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο.


Πολλές ομάδες το χρησιμοποιούν επίσης


Η αγγλική αγορά είναι, μέχρι σήμερα, η πιο ευπρόσδεκτη στο Coach Globall. Η Σουόνσι είναι η μόνη ομάδα στην Premier League, που το έχει προσθέσει στην μεθοδολογία της, ενώ τέσσερις άλλες ομάδες του υψηλότερου επιπέδου το χρησιμοποιούν σε δοκιμαστική βάση. Η Brentford, στην Τσάμπιονσιπ και η ουαλική Ομοσπονδία το έχουν επίσης συμπεριλάβει στις δομές εργασίας τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, η Columbus Crew και η Ορλάντο Σίτι είναι οι τρεις ομάδες που το χρησιμοποιούν, και στον Καναδά η Τορόντο FC. Επιπλέον, ο Άγγλος κατασκευαστής πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για χρήση απ’τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου ΗΠΑ (NSCAA), ο οποίος, με περισσότερα από 30.000 μέλη, είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος στον κόσμο. Τώρα, με την άφιξη του στην Concha Espina, μέσω του Ράφα Μπενίτεθ, θα περάσει το απόλυτο τεστ.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.